Kävin eilen keräämässä omenoita ja illalla tein kaura-omenapaistosta. Ja tulihan siitä ihan tolkuttoman hyvää!
Tässä resepti, joka löytyy myös blogiarkistostani:
n. 1 kg kotimaisia omenoita
4 dl kaurahiutaleita 1 dl hienoa sokeria (tai 0,5 dl hienoa sokeria ja 0,5 dl ruokokidesokeria)
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1. Pese ja pilko omenat. Laita omenapalat vuokaa.
2. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa.
3. Sekoita sulatetun rasvan sekaan sokerit, kaneli ja kaurahiutaleet.
4. Levitä kauraseos omenoiden päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Martat vinkkaa
Marttojen nettisivuilla ja Martat-sovelluksessa voit tutustua sieniin. Marttakoulun ohjeilla voit tunnistaa mm. herkku- ja kangastatin ja rouskuja.
Marttojen ohje rouskujen ryöppäämiseen
Käsittelemätön rousku on väkevä ja polttavan kirpeä. Siksi sieniä on keitettävä runsaassa vedessä 10 minuuttia ennen käyttöä ja säilömistä.
Keittoaika lasketaan siitä, kun koko massa alkaa kiehua.
Keittämisen jälkeen sienet huuhdellaan kylmässä, juoksevassa vedessä.
Keitinvesi kaadetaan pois.
Kärpässieni on myrkyllinen ja siksipä tämä kaunis valkotäpläinen punalakin jätämme keräämättä ja vain ihastelemme kärpässienien kaunista väriä.
Maalaismarkkinat 2023
Kainuun ammattiopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden yhdessä järjestämä markkina-tapahtuma on yksi syksyn huippu tapahtumista!
Tapahtumassa pääsee mm. tutustumaan oppilaitoksen koulutusaloihin, näkemään eläimiä, syömään ja shoppailemaan.
Tässä muutama kuva Maalaismarkkinoilta:
Mikä on sinun lempiomppuresepti? Oletko kerännyt sieniä tänä syksynä?
Kauniita syyspäiviä sinulle!