Viimeiset reilut kaksi viikkoa ovat olleet upeita ja kiireisiä viikkoja. Nyt olen aloittanut kesälomailun. Tämä loman alku on ollut kyllä kunnon aktiiviloma, kun olen tehnyt kotihommia - kaikkea sitä, mikä on jäänyt rästiin tai olen siirtänyt kesäloman to do-listalle.
Ystäväni on jo vuosia sitten tuumannut, etten voimaudu laiturilla makoillen ja se on kyllä niin totta! Rantsulla ololle on toki aikansa ja paikkansa, mutta arvaat varmaan, että tähänkin viikonloppuun kuuluu minulla monen moista puuhaa.
Alkukesän ilon aihe - raparperi
Puutarhassa on viimeisten viikkojen aikana tapahtunut monia riemastuttavia asioita, joista yksi on raparperin kasvaminen. Vaikka tämä tapahtuu joka kesä, on raparperin kasvaminen aina yhtä ilahduttava ja innostava asia. On siis raparperiherkkujen aika!
Tein blogiarkistossani olevasta rahkamurupiirakasta raparperimurupiirakka. Rahkamurupiirakka on Kotivinkki-lehden resepti (8.3.2017, lehti nro 5). Tein reseptiä muuttaen raparperirahkamurupiirakan.
Piirakka on muhkea ja mehevä. Raparperi tuo piirakkaan makua ja pirtsakkuutta. Muruseos viimeistelee piirakan.
Raparperirahkamurupiirakka (muunnos Kotivinkin reseptistä)
250 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
8 dl vehnäjauhoja
2 dl piimää tai jugurttia tai kermaviiliä
1 kananmuna
Täyte
n. 0,5 litraa raparperin paloja
500 g maitorahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.
2. Lisää suurempaan taikinamäärään piimä (jugurtti tai kermaviili) ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Kuori ja paloittele raparperin varret.
4. Sekoita täytteen ainekset ja kumoa rahkatäyte taikinapohjalle.
5. Ripottele raparperin palat täytteen päälle.
6. Levitä sivuun otettu taikinamuru piirakan päälle.
7. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.
Raparperirahkamurupiirakkaa ei tarvitse vatkata eikä vaivata - helposti herkullinen tarjottava!
Valmistamiseen menee noin 10 minuuttia ja paistamiseen 25 minuuttia.
Ja tiikerikakun serkun, raparperiraitakakun resepti, löytyy kesäkuun 2019 postauksista.
Raparperiherkut sopivat jälkiruuiksi ja kahvipöydän tarjoiluihin sekä kyläreissun viemisiksi.
Mitä sinulle kuuluu? Lomailetko vai onko kesälomasi vielä edessäpäin?
Voimauttavaa puuhalomaa sinulle! Meitä on monta, joiden lomafiilis syntyy parhaiten tekemisellä, ei löhöämällä, vaikka sitäkin väliin tarvitaan.
VastaaPoistaRaparperiaika on aina yhtä odotettua. Piirakkaohjeesi vaikuttaa hyvältä, vähän samantapainen kuin Maisemakahvilan raparperipiirakka, johon myös tulee rahkaa ja muruseos päälle.
Kiitos - täällä sitä lomaillaan puuhaillen :) Välillä toki olen ihan vaan, tekemättä yhtään mitään - lataan akkuja :D Tämä resepti on muunnos Kotivinkin reseptistä. Raparperi antaa mukavaa ja mehevää makua.
PoistaKiisselit ovat jääneet ihan unohduksiin. Mummun omenakiisseli kermavaahtohunnulla oli niin hyvää! Täytyypä taas alkaa kokkailla, kun marja-aika alkaa taas👌 Tai ostaa vaikka raparperia hevistä 🤗
VastaaPoistaKermavaahtohuntu ripauksella kanelia maistuu omppukiisselin kera ja myös raparperikiisselin kanssa. Mummujen reseptit ovat aina ihan parhaita <3
PoistaPitäisi oikeastaan tehdä isännälle jotakin raparpereista.
VastaaPoistaMukavaa, että sait postauksestani inspiksen raparperiherkun tekemiseen.
PoistaRaparperista saa tehtyä vaikka minkälaisia herkkuja.
VastaaPoistaMinulla alkaa loma heinäkuun alussa, joten vielä pitää jaksaa 3 viikkoa töissä.
Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3
Raparperi on monipuolinen ja satoisa - puutarhurin ilo! Ei ole enää kovin kauaa, että pääset lomailemaan . jaksaa, jaksaa <3 Ihanaa juhannusviikkoa sinulle, Outi <3
PoistaOlipas herkullisen oloinen resepti! Meidän raparperimme ovat ikävä kyllä taantuneet ja kasvavat hyvin niukkoina ja pieninä. Täytyisi varmaan ryhtyä huolehtimaan niistä.
VastaaPoistaKiitos <3 Meidän raparperi oli alkuun semmoinen ruippana, mutta juurruttuaan se on satoisa. Laitoin puisen reunuksen raparperin ympärille ja laitoin lisää multaa. Tästä raparperimme taisi oikein innostua ja satoa puskee oikein mallikkaasti.
PoistaVaikuttaa herkullisella, raparperista saa vaikka mitä ihanaa! Tein juuri vispipuuroa, ai että tuli hyvää 😊
VastaaPoistaRaparperi on niin monikäyttöinen. Oi, vispipuuroa - kiitos vinkistä <3
PoistaJo on herkullisen näköisiä herkkuja.
VastaaPoistaKiitos, Sami!
PoistaHyviä reseptejä. Yksi, mitä aina ihmettelen: Miksi raparperit pitäisi kuoria? Minä en kuori koskaan, eikä tuo tunnu haittaavan.
VastaaPoistaHyvä kysymys! Nuoria raparperin varsia en kuori, mutta paksummat, loppu kesän raparperin varret ovat "puisevia" ja ne kuorin.
PoistaOlipa kiva, että olit laittanut tähän vanhempiakin raparperi-ohjeitasi! Teit minulle asian helpoksi. Nyt vain valitsemaan näistä eniten mielikuvituksen makunystyröitä kutkuttelevaa ohjetta... Taidan kallistua tällä kertaa piirakan kannalle. Aineksetkin löytyisivät kaapista ilman kauppareissua. Anopin päiväkahvivisiitille on siis tarjoilusuunnitelma valmiina. Kiitos Tarja<3
VastaaPoistaIhania lomapäiviä!
Ajattelin laittaa kaikki raparperiherkut samaan postaukseen, niin on helpompi miettiä, mitä tekisi raparperista. Ihanaa juhannusviikkoa sinulle, Leena <3
PoistaMinä tykkään raparperista todella paljon! Voi, kunpa ehtisin tänä kesänä valmistamaan raparperihilloketta. Vapun aikaan laitoin viimeiset raparperit pakkasesta piirakaksi ja nyt viikonloppuna sain vierailtamme tuliaiseksi tuoreesta raparperistä tehtyä piirakkaa. Nam!
VastaaPoistaKesälomaan on vielä viikkoja *huoh*. Mutta kyllähän sen sieltä sitten lopuksi tulee. Kivaa lomaa sinulle!
Raparperissa on mukavan pirtsakka maku. Raparperi on niin monikäyttöinenkin. Jaksaa, jaksaa- kesälomasi lähestyy <3 Ihanaa juhannusviikkoa sinulle <3
PoistaPelkkä oleminen ei tosiaankaan ole kovin voimauttavaa. On ilo nähdä mitä sai tehtyä, vaikka touhun kohde ei aina olekaan se kaikkein välttämättömin ;) Eilen kannettiin iso määrä puita vajaan ja se tuntuu hienolta saavutukselta, vaikkakin sitten työpäivän jälkeen.
VastaaPoistaPitäisikö kokeilla pitkästä aikaa raparperia... minä kyllä tykkään. Miehelle jäi muutaman vuoden takaisesta raparperihillokokeilustani sellaiset antipatiat, että raparperin nimeäkään ei täällä uskalla mainita ;D
Puuhailu on rentouttavaa. Puusavotta on ihan mahtavaa hommaa! Minulle kävi muutama kesä sitten sama juttu kesäkurpitsan kanssa - kesäkurpitsakokeiluja taisi tulla tehtyä vähän liian usein :D
PoistaHerkkua on siinä monenlaista - mooonenlaista...
VastaaPoistaMinä laitoin raparperiä salaattiin tänä keväänä - kiva raikas lisä siinäkin.
Ja samaa mieltä - tekemistä olla pittää, muuten ei tule mittään!! Omannäköisiä Kesäiloja Sinulle ja hyvää lomaa... oma loma häämöttää jo nurkan(3yön) päässä...
Kiitos mahtavasta vinkistä käyttää raparperia salaattiin! Juu - tekemistä olla pittää muuten ei tule mittään <3 Hyvää lomaa!
PoistaVesi tulee kielelle kun katselen mehevää raparperipiirakkaa. Puoliso ei halua rahkaa, mutta onhan noita reseptejä tietysti muunlaisiakin.
VastaaPoistaKuule just ajattelin tuota samaa asiaa lomailusta että en pystyisi olemaan toimettomana. Kävin pihaa lakaisemassa, rikkaruohoja kitkemässä ja pensasaitaa leikkaamassa. Yksi naapuri tuolla läheisessä puutarhattomassa talossa ottaa aurinkoa rantatuolissa. Se tietysti hänelle suotakoon, mutta en pystyisi millään samaan.
Minulla nyt viikot lomaa, viikonloppuna opetan vähän italiaa.
Kiitos kysymästä ☘️🇮🇹 Grazie. 😀
Me ollaan niin samanlaisia! Aurinkotuolissa istun, JOS minulla on käsissäni kesäkäsityö :) Ihanan puuhakasta kesää sinulle <3
PoistaHyvä raparperipiirakka ohje! Raparperi on mukavan kirpeää ja mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän tykkään leivonnaisista, jotka ei ole turhan makeita.
VastaaPoistaKiitos! Raparperissa on mukavan pirteä maku.
PoistaIhanat raparperiherkut. Kiitos hyvästä ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos sinulle kommentistasi <3 Ihanaa juhannusviikkoa!
PoistaNam,herkullinen raparperiohje.Ja oikein hyvää kesälomaa sinulle Tarja
VastaaPoistaKiitos! Täällä on syöty erilaisia raparperiherkkuja. Raparperit ovat nyt parhaimmillaan. Ihanaa kesäkuuta sinulle, Jael <3
PoistaNäyttääpä hyvältä! Tuota piirakkareseptiä voisin kokeilla kun menen mummin luokse lomailemaan ensi viikolla, siellä kasvaa raparperiä.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Mukavaa ja raparperinmakuista lomaa mummon luona.
Poista