keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Kesävillasukat ja raparperi-britakakku


Kesävillasukat

Juhannusviikonloppuna oli sadekuuroja ja reipasta tuulta. Sää muutoinkin oli sellainen, että villasukkien neulominen tuntui varsin ajankohtaiselta asialta. Otin mökille mukaan pussillisen lankakerien loppuja ja neuloin raitavillasukkia.

Raitavillasukat tiplukuvioilla

Kesävillasukat neulotaan nilkkapituisiksi. Sukista tulee kivan hupsut, kun sukkien raidat ovat eri väriset. Kaikissa raidoissa on saman väriset tiplut - neulomissani sukissa tiplut ovat pinkit.

Neulo kesäsukat näin

Luo silmukkaa.

Jaa silmukat neljälle puikolle (12 silmukkaa/puikko).

Neulo 14 kerrosta 2 oikein, 2 nurin.













Aloita raitakerrokset. Neulo raidat näin:

1.-2. krs Neulo oranssilla/valitsemallasi värillä 2 kerrosta oikein.

3. krs *Neulo oranssilla 2 oikein, neulo 1 oikein pinkillä langalla*, toista *-* kerros loppuun.

4.-5. krs Neulo oranssilla 2 kerrosta oikein.

Neulo näin neljä raitaa. Neulo lopuksi 1 kerros resorin värisellä langalla yksi kerros oikein.


Kantapää ja kiilakavennukset

Neulo vahvistettu kantapää.

Jatka neulomista saman värisellä langalla, kuin neuloit kantapään.

Tee kiilakavennukset.


Kun olet neulonut 13 kerrosta kantapään värisellä langalla, aloita raitojen neulominen.

Neulo 7 raitaa samalla tavalla kuin sukan varressa.





Neulo sukan terän kärkeen sädekavennus.

Päättele lankojen päät.










Raparperi-britakakku 

Pohja ja marenki tehdään Marttojen ohjeella.

Pohja: 
250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

2 dl kuohukermaa 
1 tl vaniljasokeria
raparperihilloketta

Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria

Raparperi-britan täyte:
2 dl kuohukermaa 
1 tl vaniljasokeria

Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit käyttää vaahdotetun vaniljakastike-rahkan sekoitusta.


Valmista pohjataikina näin:
1.Vatkaa pehmeä margariini tai voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Keltuaiset käytetään taikinaan ja valkuaiset kakkutaikinan päälle tulevaan marenkihuntuun.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
4. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Valmista marenki
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Levitä marenki pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
3. Paista 175°C:ssa 20–30 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskea.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia.

 ja täytä kakku.
1. Vaahdota kerma.
2. Lisää kerman joukkoon rahka ja pilkotut hedelmät tai marjat.
3. Levitä täyte toiselle levylle marenkikerroksen päälle.
4. Nosta toinen levy päälle niin, että kaunis marenki jää pinnalle.

Halutessasi voit koristella kakun raparperisuikaleista käärityillä ruusuilla, hedelmän paloilla tai marjoilla. 



Mitä sinulle kuuluu? Mikä on sinun kesäherkkusi? Onko sinulla kesäkäsityötä?

Aurinkoista ja satokauden makuista kesää!

13 kommenttia:

  1. Kiitos reseptivinkistä, ehdottomasti menee kokeiluun. Meillä on kesäherkkuna kaikki kasvikset grillattuna ja tietty uudet perunat. Kesäiloa!!

    VastaaPoista
  2. Kauniit kesävillasukat ja herkullisen näköinen Raparperi- britakakku.

    VastaaPoista
  3. Oi, ihanat sukat - tosi suloiset ja kauniisti toteutetut.
    Ja mikä resepti! Tykkään britakakusta ja kuulostaa ihanalta yhdistää siihen raparperihilloke. Tätä täytyy testata. Kiitos sinulle!

    VastaaPoista
  4. Pirteät kesäsukat. Minulla kutimet on nyt kaapissa. Näin kesällä on niin paljon muuta tekemistä, ettei enää illalla jaksa lankoja kaivaa esiin.
    Tein lähes samanlaisella ohjeella raparperi-britan juhannukseksi. Oli taivaallisen ihanaa. Alkaa olla mansikoiden aika, joten seuraavaksi voisikin tehdä mansikka-Britan.

    VastaaPoista
  5. Todella upeat kesäsukat. Ja tuo kakku, vau.

    VastaaPoista
  6. Täksi kesäksi en ole mitään harrastuksia miettinyt, mutta ainahan sitä tulee silti jotain puuhasteltua. Meidän kesäherkku on ollut jo usemman vuoden ajan pavlova :)
    Herkkuisaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
  7. Hei Tarja!
    Ihkut söpis sukat, ulko verannan sohvan tyynyn alla aina villikset valmiina iltojen iloksi. Villasukat on niin pop!
    Ihanaa raparperi herkku ohje, kokeiluun. Nappaan kiitos ohjeen. Meinaa rapsuja niin älysti, että pakko hyödyntää niitä joka paikkaan.
    Kiitos hyvää kuuluu rakastan kesää, nautin puutarha puuhista ja kesä sisustamisesta. Kesänherkku on tottakai jäätelö, mansikat, lettuset ja grilliherkut. Unohtamatta uusia perunoita.
    Ihania kesähetkiä sinulle ja auringon iloa!

    VastaaPoista
  8. Sukat kuin karkit.... ja kiitos kysymästä, kesä rullaa tällä hetkellä fillarinsatulassa ahkeraan... kesäherkkuja valmistuu luonnonhelmassa, salaatteja ja risukeittimessä pannulla, lihaa, kalaa, kanaa ja aina paljon ihania/tuoreita vihanneksia... ne on parhaimmillaan juuri nyt!!
    Kesäkässät odottaa kotosalla - näpertelyvuorossa valokuvakehysten jalalliset taustat, hih.... Iloa kesääsi...

    VastaaPoista
  9. Britakakku on yksi suosikeistani, se on niin herkullista. Raparperi kuuluu suosikkeihini myös. Minä tosin tuunaisin varmaan tästä britasta raparperi-mansikkaversion ;)

    VastaaPoista
  10. Ihanan väriset kesävillasukat.♥️

    VastaaPoista
  11. Sulpoiset sukat ja iso kiitoshali ihanasta britaohjeesta. Pakko kyllä kokeilla tuota

    VastaaPoista
  12. Sukat kuin kesäpäivä. Kesäherkkua on letut ja mansikat.
    Aina on jotain neulottavaa oltava, tällä kertaa sukkaparia

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!