Sivut

perjantai 17. helmikuuta 2023

Blinit kinkkutäytteellä ja muita täytereseptejä


Bliniperjantai!

Tein nopeita blinejä ja täytteiksi kinkkutäytteen. Blinit paistoin blinipannulla. Pieni paistinpannu on meidän lempipaistinpannu. Sillä kun saa paistettua jokaiselle oman yhden kananmunan munakkaan.

Koulumme kotitalousopettaja Kirsi järjesti meille työkavereille blinikurssin. Kokoonnuimme työpäivän jälkeen kotitalousluokkaan. Kirsi kävi läpi reseptit, minkä jälkeen jakaannuimme pareittain valmistamaan erilaisia blinejä ja täytteitä. Jälkiruuaksi teimme rahkavohveleita ja lakkavaahtoa. Ilta päättyi kurssilaisten yhteiseen ruokailuun. Yhdessä ruokien valmistaminen ja uusien reseptien kokeileminen on kivaa ja innostavaa! 

Minun tehtävänä kurssilla oli valmistaa nopeita blinejä. Nopeat blinit kohotettiin ruokasoodalla ja blinit kohosivat muhkeiksi paistinpannulla paistettaessa. 



Helpot blinit

3 dl piimää (piimän tilalla voi käyttää rahkaa)

1 kananmuna

2 rkl ruokaöljyä

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tattarijauhoja

0,5 tl ruokasoodaa

Paistamiseen voita tai juoksevaa margariinia.


Valmistus

Sekoita piimä, kananmuna ja öljy kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, tattarijauhot, sooda).

Sekoita jauhoseos piimäseokseen.

Lisää tarvittaessa piimää. Taikinan tulee olla paksuhkoa ja täyteläistä (ei löysää kuin lettutaikina).

Paista blinipannulla tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Taikina kohoaa paistettaessa.


Tarjoa kinkkutäytteen, sienisalaatin tai paistetun pekonisilpun kera.


Kinkkutäyte blineille

Palvikinkkua

maustekurkku

pala punaista paprikaa

1 prk smetanaa 

sinappia

rouhittua mustapippuria


Kuutioi kinkku, maustekurkut ja paprika.

Sekoita smetanaan sinappia ja rouhittua mustapippuria.

Sekoita kaikki kaikki aineet keskenään.


Muita täytevaihtoehtoja ja vinkkejä blinien paistamiseen löydät blogiarkistostani.


Oletko sinä tehnyt blinejä? Mikä on sinun suosikkiblinitäyte?




Lankakerät ja sukkapuikot odottavat minua :) 
Mukavaa viikonloppua sinulle!

12 kommenttia:

  1. En ole saanut toimeksi! Mieli tekisi. Sienisalaatin kanssa olisi varmaan hyvää tms, mutta eettisitä syistä en syö possua. Oletko huomannut miten hyvä reseptejä on Kotiliedessä ja Anna -lehdessä. Haluaisin, että Lumimies alkaisi tehdä vohveleita! Minä olen varsinainen ruoanlaittaja. "Leipominen tiedettä, ruoanlaitto intohimoa!" Kiitos♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä ja ohjeista.
    En ole vielä tehnyt, mutta kevään myötä teen.
    Kivoja tarjottavia vieraille, välipalaksi ja iltapalaksi ym.
    Mukavaa viikonloppua😊

    VastaaPoista
  3. Ihania reseptejä. En ole blinejä koskaan tehnyt, josko pian kokeilisin.

    VastaaPoista
  4. Nami! Blinit ovat ihania. Pitääkin taas tehdä tässä joku päivä. Itse tykkään niistä ihan vuoden ympäri, yhdet ihanat ystävät kutsuvat minua usein blineille. Heillä saa yleensä mädin lisäksi jotain kalasörsseliäkin päälle, mutta itse tykkään kaikkein eniten perinteisestä mäti-sipuli-smetana -päällisestä. Teen aina yön yli seisovan taikinan, eikä sekään ole hankala, pitää vain muistaa tehdä edellisenä päivänä.

    VastaaPoista
  5. Minulla blinit kuuluvat jokatalviseen herkutteluun. Joskus syön blinejä ravintolassa, mutta useinmiten teen itse. Minun oikaisuni on se, että välillä teen blinit vohveliraudalla. Olen itse vähän ohuempien blinien ystävä, joten vohvelirauta toimii minulle.

    Suosikkitäytteeni on siian- tai muikunmäti tykötarpeineen.

    VastaaPoista
  6. En ole koskaan tehnyt. Kiios hyvistä ohjeista. Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Blinit ovat herkullisia. Eniten tykkään mätisipulismetana-täytteestä, mutta muutkin käy. En ole vuosiin tehnyt itse blinejä. Tulevalla viikolla on tarkoitus mennä Hesaan nauttimaan blineistä kulttuurin ohessa.

    VastaaPoista
  8. Kerran yritin tehdä blinejä. Se oli sellaista sotkemista, että vastedes ostan blinit kaupasta. No, en ole kovin taitava keittiöihminen muutenkaan, mutta tuo oli kyllä korkeampaa matematiikkaa. Täytteet kyllä maistuisivat.

    VastaaPoista
  9. Kiitos tuosta blini ohjeesta. Bonusisäni aina puhuu blineistä, joten voisin hänet joku viikonloppu yllättää itsetehdyillä herkuilla.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Tarja <2

    VastaaPoista
  10. Voi mitä herkkuja ,Olen ostanut mutta itse en ole tehnyt pitäisi kyllä kun tässä olisi ohjettakin . Kiitos sinulle 😀

    VastaaPoista
  11. Nam, varmasti herkkua. Pitää kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  12. Oih - siellä on jo blineilty... tarttis täälläkin... meillä vasta perunaveneiltiin (joissa käytän ihan samoja täytteitä kuin blineissä)
    Pystyraitaa - wau... ei ole koskaan tullut aiemmin vastaan!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!