torstai 8. syyskuuta 2022

Puolukkaomenapiirakka on maukas ja helppo valmistaa


Edellisessä postauksessa kerroin työkaverini Merjan kehuneen blogissani löytynyttä omppupiirakan reseptiä. Kaivoin reseptin blogiarkistostani ja tein reseptistä uuden version. Tällä kertaa omppupiirakkaan laitetaan puolukoita!

Tämä on muunnos aikoinaan MTV:n sivuilta Arjan leivontanurkasta löytämästäni omenapiirakkareseptistä. Olen aiemmin tehnyt valmistusohjeeseen lisäyksiä ja nyt lisäyksiä ja muutoksia myös raaka-aineisiin. 

Puolukkaomenapiirakka on helppo valmistaa ja maukas! Piirakka maistuu sellaisenaan sekä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Valmistin piirakan illalla ja ei siitä isoa palaa enää tälle päivälle jäänyt. Piirakka valmistuu sukkelaan, joten sen valmistaa vaikka yllätysvieraille tai ihan vaan herkkunälkään.



Helppo puolukkaomenapiirakka

1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunia
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1 dl rasvatonta maitoa
1,5 - 2 dl puolukoita

Pinnalle:

3 isohkoa omenaa
3 rkl kanelisokerisekoitusta (3 rkl hienoa sokeria ja 2 tl kanelia)





Näin valmistat

1. Sekoita muna ja sokeri. 

2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy, maito ja puolukat. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Laita piirakkavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle leivinpaperi. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi vuoan reunan myötäisesti.

4. Levitä päälle omenalohkot, ripottele päälle puolukoita haluamallasi tavalla.

Vinkki: Tee omenoista kukka; omppusiivut reunoille, omppupalasia ja puolukoita keskelle.

5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

Tarjoile omppupiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Puolukkaomenapiirakan makuista viikonloppua sinulle!

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka!
    Meillä on leivottu tällä viikolla mustikka- ja omenapiirakat ja ollaan vasta torstaissa. Ihan puhtaasti herkkuhimoon ja toki siitä syystä, että oli saatavilla aineksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, joka on siinäkin mielessä hyvä, ettei sokeria ole paljon.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä :)

    Hyvää syksyä toivotellen Suvi

    https://suvivusuvivus.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Puolukoita olisi pakkasessa, mutta leivontainspiraatio (ja ruuanlaitto) tuntuu olevan kateissa. Pakastinkin alkaa hiljalleen tyhjentyä ja vieraille ei taida enää löytyä mitään... Jään vielä odottelemaan innostuksen ilmestymistä :)

    VastaaPoista
  5. Onpa herkullisen ja kauniinkin näköinen piirakka.
    Maukasta viikonloppua sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä todella herkulliselta! Kiitos ohjeesta, ehkäpä tulee kokeiltua tulevan viikon vapaapäivinä. Kauniita syyspäiviä 🤍

    VastaaPoista
  7. Tämä menee kyllä testiin meilläkin.Puolukat ja omenat sopivat hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  8. Vaikuttaa sellaiselta että kannattaa kokeilla nyt onkin omenasato kausi meneillään. Kiitos. 🌷

    VastaaPoista
  9. Loistava ohje👍 kiitos juuri kaipasin jotain uutta piirakkaohjetta.
    Nam herkullinen piirakka valmistuikin sinulta!
    Syys iloa viikkoosi🍁

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköinen piirakka. Aivan kuin kukka,niinkaunis.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!