Variskankaan Marttojen pääsiäisruokakurssilla valmistettiin yhdessä pääsiäisateria. Kurssin reseptiikasta vastasi illan martta-master-chef, yhdistyksen puheenjohtaja, Tuula. Tuula oli tehnyt yhdessä Raijan, Tainan, Seijan ja Pirjon kanssa esivalmisteluja ennen illan pääsiäisruokakurssia. Näin illan aikataulu pysyi nappakana, kuten marttailloissamme tapana on ollut.
Illan aluksi Tuula kävi läpi reseptit. Sitten jakaannuimme työpareiksi ja siirryimme valmistamaan pääsiäisateriaa. Lehtikankaan seurakuntakeskuksen keittiössä ja salissa oli mahtava tekemisen meno ja meininki.
Katso, miten herkullisen pääsiäisaterian valmistimme!
Pääsiäisateria Variskankaan Marttojen tapaan
Keltainen pääsiäiskeitto
Focaccialeipä maistui pääsiäiskeiton kera upealle. Leivän pinnalla olevat sormisuolakiteet antoivat mukavan suolaisen makupotkun ateriaan.
Lammas- ja kalkkunalihapullia fetatäytteellä
Näiden lihapullien se juttu, on karitsan ja kalkkunanliha sekä lihapullien sisällä oleva fetajuusto. Mausteena käytettiin sitruunan kuorta, rosmariinia, mustapippuria ja valkosipulia.
Uunijuurekset ja yrttiporkkanat
Nämä sopivat täydellisesti niin lihapullien kuin lihankin kanssa tarjottavaksi. Näihin herkullisiin ja värikkäisiin tarjottaviin käytettiin perunaa, selleriä, valkosipulia, lanttua, punajuurta, palsternakkaa, punasipulia ja bataattia. Maustamiseen käytettiin ihan simppelisti suolaa ja rouhittua pippuria. Yrttiporkkanat maustettiin pippurilla, suolalla, persiljalla ja rakuunalla.
Pääsiäismarenkileivokset
Oi, miten olivatkaan pääsiäismarenkileivokset suussa sulavia! Marenkileivos oli kuin pieni pesä, joka täytettiin Raija-martan tekemällä lime curdilla ja vispikermavaahdolla. Leivokset koristeltiin tuoreilla marjoilla, pääsiäisnamusilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Sitrustäytekakku
Sitrustäytekakku rahkatäytteellä
Kakku tehdään neljän munan kääretorttupohjasta.
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/4 dl perunajauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte
sitruunalla maustettua rahkaa
appelsiinituorejuustoa
Koristeina voit käyttää pääsiäisnamusia, hedelmiä tai syötäviä kukkia. Pääsiäisateriamme kakku koristeltiin boysenmarjoilla, tuoreilla sitruunamelissan lehdillä ja kumkvateilla.
Tee kääretorttutaikina ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 225 asteessa 8 min.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi - toinen puoli on pohja, toinen puoli kakun päällysosa.
Laita pohjan päälle täytettä ja laita päällysosa täytteen päälle.
Pursota tai lusikoi loppu täyte kakun päälle (voit myös käyttää kermavaahtoa).
Koristele kakku.
Mitäpä tuumaat pääsiäisateriastamme? Onko sinulla sellaisia ruokia tai leivonnaisia, joita teet erityisesti juuri pääsiäisenä?
Ihanaa viikon jatkoa!
Makoisan näköisiä herkkuja tehtynä ja tarjolla. Nam.
VastaaPoistaJa yhdessä tekeminen oli kivaa! Makoisa tarjoilu kruunasi marttaillan.
PoistaNo kylläpä on hyvänkuuloinen ateria, maistuisi täälläkin:) Focaccia, keitto ja lammaspyörykät voisivat hyvinkin sopia oman perheen pääsiäisruoiksi.
VastaaPoistaMeillä oli ihan huippu tason pääsiäisateria. Näitä reseptejä käytimme pääsiäisenä. Maistuu kyllä muulloinkin :)
PoistaIhan on ollut viiden tähden ateria teillä. Pääsiäisen tienoilla tulee aina nautittua pashaa ja no...muutama suklaamuna :)
VastaaPoistaHerkkuisaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3
Sattuipas hauskasti, olen juuri googlaillut pääsiäisruokia. Tästä sainkin kivoja vinkkejä, ainakin pääsiäissalaatin ja sitrustäytekakun. Kiitos näistä! Hyvää pääsiäisen odotusta sinulle!
VastaaPoistaOn aina hauskaa, miten paljon ruokaa saadaan lyhyessä ajassa, kun isolla porukalla kokataan. Yhdessä tekeminen on kivaa.
VastaaPoistaKylläpä näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos upeista herkku vinkeistä.
VastaaPoistaVai että pääsiäisruoat!? ;)
VastaaPoistaEi vaan, todella herkullisilta näyttävät!
Kaunista katsottavaa ja varmaan herkullista syötävää.
VastaaPoistaEverything looks so good. Have a wonderful day.
VastaaPoistaHerkullisia kuvia ja täältä löytyykin hyvin vinkit tulevaan viikonloppuun,kun pääsiäinen menee matkoilla.
VastaaPoistaKiitos taas hyvistä vinkeistä🤗
VastaaPoistaKaikkea herkullista olettekin valmistaneet.
Juhlapyhät mikä ihana syy kokota näyttävästi ja kattaa kauniisti💚
Oih, laitoitte upeasti värikkään Pääsiäisen jo lautaselle saakka!
VastaaPoistaNamskis!!! Karitsa (jossain muodossa) ja rahka kuuluivat perinteisesti pääsiäiseemme kun lapset vielä asuivat kotona, mutta kaksin jäätyämme olemme matkanneet aina jonkun muun maan Pääsiäisaterioille, kun on sopivasti muutama ylimääräinen vapaapäivä!!
Fetatäytteisiä pullia tulen kokeilemaan ehdottomasti
- mietin siitä Muu- "jauhelihasta", kun meidän nuorista suurin osa on kasvissyöjiä... on pistänyt äiteenkin keksimisnystyrät uudistumaan. Ehkä kehityn...eilenkin tuli taas sooloiltua jäävuorisalaatista "tortilla"
Hyvää viikonloppua
Ihanat herkut. Pakko kokeilla tuota kakkua. Mukavaa viikonloppua sinulle.
VastaaPoistaUpean aterian olette tehneet ja hyvällä yhteistyöllä se sujuu.
VastaaPoistaNäitä katsellessa tuli vesi niinsanotusti kielelle.
Näyttää niiiiin herkulliselta! Nyt olisi pitänyt olla mukana teidän keittiössä tekemässä ja opettelemassa. Alkukeitosta saakka kaikki vaikuttaa makoisalta ja näyttää kauniilta.
VastaaPoistaOllaan syöty jo parisen vuotta kasvis-kalaruokia mutta nyt ajateltiin poikkeuksellisesti vähän lammastella pääsiäisenä.
Ihanaa viikonloppua sinulle :D
Näyttäpäs, ja varmasti maistuikin, upealta! Mukavaa palmusunnuntaita huomenna! 🌿
VastaaPoistaAi ai, kunpa joku tulisi ja valmistaisi minulle, laiskiaiselle, moiset sapuskat.
VastaaPoistaVoi miten upea pääsiäisateria kaikkine herkkuineen!! 😊
VastaaPoistaIhana ateria, todellakin kelpaisi <3
VastaaPoistaKyllä on herkullisen näköisiä ruokia.
VastaaPoistaTuollainen porukalla kokkailu on varmasti kivaa ja ateria vaikuttaa niin herkulliselta. Olisi kyllä ollut ilo päästä tuollaiselle aterialle.
VastaaPoistaMinä jätin tänä vuonna pääsiäisen kokonaan viettämättä, koska olin reissussa. Normi pääsiäisenä meillä on aina vähintään yhtenä päivänä lammasta ja sitten joku parempi jälkiruoka. Oman isäni luona käyn syömässä mämmiä. Sekin jäi tältä vuodelta kokonaan maistamatta, ellen nyt sitten osta pakastealtaasta yhtä jälkimämmiä. Ehkäpä vappuna mämmiä?