Tänä ilta nautittiin reilusti yli tuhannessa kodissa samoilla opeilla ja resepteillä valmistettua huipputason illallista. Opettajia ympäri Suomen osallistui Kape Aihisen kokkokoulu liveen. Osallistujia oli mm. Kuopiosta, Muuramesta, Kouvolasta, Kokkolasta, Ristiinasta, Tammelasta, Nurmijärveltä, Haukiputaalta, Vilppulasta, Hämeenlinnasta, Nurmeksesta, Joensuusta, Oulusta ja täältä Kajaanista. Kokkailtiin yhdessä ja ilolla!
Metsienirisotto ja paistettu ahvenfilee. Kuva: Tarja Karvonen
Alkuruoka
Härkätartar
Punajuurivinegretti
Rakuuna Creme Fraiche
Pääruoka
Metsäsienirisottoa, lehtikaalia
Vaahtovoissa paistettu siikafilee (tähän kävi myös mm. kuha, ahven, made)
Jälkiruoka
Rahkapannacotta
Vaahterasiirappia ja mustikoita
Rahkapannacotta, mustikoita ja vaahterasiirappia Kuva: Tarja Karvonen
Kapen teesejä
Koska kyseessä oli kokkikoulu, opettelimme ruoan valmistuksen yhteydessä Kapen teesejä. Teesit ovat tuttuja Kaappaus keittiössä -ohjelmasta ja Kapen keittokirjoista, mutta näitä on syytä aina kerrata. Omaksukoon kukin teeseistä itselle ne sopivimmat :)
Mausta ja maista!
Käytä puhdasta merisuolaa ja mustapippuria myllystä.
Kun välineet ja raaka-aineet ovat kondiksessa, lopputulos hyväilee ja hemmottelee.
Hanki kunnon keittiöveitsi!
Turun Palloseura on paras.
Ruohosipuli pilkotaan veitsellä, ei saksilla.
Käytä tuoreita yrttejä.
Oi, bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao...
lauloi Kape laittaessaan ruokaa ja neuvoessaan, kuinka valmistetaan oikeaoppisesti gourmeetason illallinen.
Mahtava perjantai-ilta! Minulla lauantai ja sunnuntai menee opintojen parissa. Opiskelen ratkaisukeskeiseksi neuropsykologiseksi valmentajaksi. Huippu hieno viikonloppu siis tulossa kaikkinensa!
Mitä sinun viikonloppuusi kuuluu?
Kuningatar-sukat Kuva: Alina Karvonen
Villasukkakuulumiset
Minun Olympia-sukkani ovat Novitan Sukkaboksin Kuningatar-sukat. Sukkien ohjeen on suunnitellut Niina Laitinen. Lankoina sukissa ovat Novitan Nalle ja Kajastus. Upea kuvio pääsee oikeuksiinsa Kajastus-langan kauniissa liukuväreissä.
Mukavaa viikonloppua!
Mitä herkkuja Kapen opissa valmistuikaan!!! Metsäsienirisotto ahvenfileen kera suorastaan sulaa suussa jo kuvaa katsellessa.
VastaaPoistaTodella upeat sukat. Olet taitava.
Myös valitsemasi opinnot vaikuttavat varsin mielenkiintoisilta.
Mukavaa viikonloppua sinulle!
Oli mahtava kurssi! Olen kerran aikaisemminkin ollut Kapen kurssilla. Kun olimme ruokapöydän ääressä, tunsin itseni melkoiseksi mestarikokiksi - maut olivat niin kohdillaan! Nepsy-koulutukseen osallistuminen on ollut pitkään haaveeni ja suunnitelmissa. Nyt sen toteutan! Mukavaa viikonloppua sinulle <3
PoistaTuo kajastuslanka viettelee, mutta toistaiseksi kestän.
VastaaPoistaMinä tosiaan tilasin sen Novitan sukkaboksin ja siinä tuli tuota Kajastus-lankaa. Kuvioon sopii hienosti tuo liukuvärjätty lanka. Minä aina lipsun päätöksessäni etten osta lankoja ennen kuin entiset on neulottu :)
PoistaAivan ihania herkkuja on valmistunut. Kuningatar-sukat on kauniit.
VastaaPoistaKurssin päätteeksi oli niin mukava herkutella täydellisen makuisella ruualla - ja vau, miten ihanan makuinen jälkiruoka! Kuningatar-sukat ovat kauniit ja ihanan pitkät <3
PoistaInnokas kokkaaja en ole, mutta ruokaa on kuitenkin tehtävä. Aihisen metsäsienirisotto ja paistetut ahvenfileet voisin ottaa kokeiltavakseni.
VastaaPoistaSukkasi ovat upeat. Tykkään itsekin pitää villaisia polvisukkia.
Viikonloppuna hiihtelen, tänään on jo lenkki takana. Teen sukututkimusta ja kudon.
Sinulle hyviä opiskelusessioita.
En ollut aiemmin tehnyt sienirisottoa! Nyt sitä teen jatkossa ja usein :) Saimme hyviä vinkkejä risoton tekemiseen. Meillä alkaa viikon päästä hiihtoloma ja silloin on tarkoitus hiihdellä. Olen sellainen tasaisen maaston sunnuntaihiihtelijä ja ajattelin mennä Vuottolahteen, missä on latu tehty järven jäälle retkiluisteluradan viereen.
PoistaBoa tarde minha querida amiga. Que vontade de provar essas delícias.
VastaaPoistaBoa tarde meu amigo. Estes pratos têm um sabor muito bom.
PoistaOlipa kiva juttu teillä kun saitte olla Kapen kokkikoulussa:) Kape on kiva kokki, ja onkin tullut katsottua Kaappaus Keittiössä, joka onneksi näkyy täällä ulkomaillakin. Upeat sukat olet kutonut. Mukavaa opiskelua ja viikonloppua:)
VastaaPoistaKape on tosi hyvä opettaja. Ohjeet ovat selkeät ja hänen meininki innostaa kokkailemaan. Kaappaus keittiössä -ohjelmaa on tullut katsottua.
PoistaKiitos! Sukissa on kaunis kuvio, jota Kajastus-lanka täydentää. Mukavaa viikonloppua sinulle!
Kerran olen kapen tavannut livenä. Eräällä huoltoasemalla. Ylävitoset tuli heitettyä.
VastaaPoistaEli tuttu mies tuo Kape. Minä olen katsonut Kaappaus keittiössä -ohjelmaa ja olen kerran aiemmin ollut Kapen kurssilla.
PoistaEi vitsit kokkikoulu kuulostaa niin hauskalta sekä mielenkiintoiselta myös. Huippukokilta voi oppia vaikka mitä vinkkejä. 😊😃🥘🍲🥗
VastaaPoistaTodellakin! Saatiin paljon ideoita ja vinkkejä ruuanvalmistukseen. Ja kurssin päätteeksi herkuteltiin itse tegdyllä gourmeetason illallisella <3
PoistaHerkullinen menu kokkikoulussa, hauskaa olla huippukokoin opissa! Kapen teesit ovat tulleet tutuksi myös nyt pyörivässä MasterCheffissä, josta itse haen ruokainspiksiä:) Ihanat sukat, liukuväri toimii niissä tosi hyvin!
VastaaPoistaKape opasti ja opetti, lauloi välillä. Huippukokilta ruuan valmistus sujuu laulaen :) Minä en laulanut. Ainakaan vielä :D
PoistaParhaimpana jäi mieleen jälkiruoka ;D
VastaaPoistaTosi upeat sukat! Erehdyin ensin luulemaan Arabia -malliksi, ehkä värien takia.
Tuo jälkkäri oli niiiiin hyvää! Kollega oli tehnyt seuraavana päivänä jo uuden satsin :) Tuossa Kajastus-langassa on ihanat värit, jotka tulevat kuviossa oikeuksiinsa.
PoistaOnpa hyvännäköistä ruokaa, nam! Minä kotiuduin tänään Karkkilasta ja olen ihan tööt, herättiin kuudelta kultamatsia katsomaan. Kannatti tosin tällä kertaa herätä ajoissa :)
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita sinulle Tarja <3
Ja mitkä maut ruuissa! Karkkilan reissuista tekemäsi postaukset ovat aina niin mukavaa luettavaa ja katsottavaa!
PoistaPitäisikin opetella valmistamaan kalaa.
VastaaPoistaKauniit sukat! Hyvää alkavaa viikkoa! :D
Ahvenfileiden paistaminen ei ollut vaikeaa. Voita pannulle ja kun tirinä pannulla loppuu, laitetaan fileet pannulle paistumaan. Muut vinkit jääkööt Kapen kursseilla opittavaksi <3 Mukavaa viikonloppua sinulle <3
PoistaHieno menyy teillä on ollu opissa. Metsäsienirisottoa pitäs miunkin kokeilla, on sieniä vielä. Emäntäkoulussa aikoinaan ollessani, tehtiin munuaisrisottoo, ei oikein napannu.
VastaaPoistaHienot sukat!
Minä tein nyt ensimmäistä kertaa sienirisottoa. Miksiköhän en ole aiemmin tehnyt, vaikka sieniä meillä on. Munuaisrisottoa en ole kuunaan edes maistanut :)
PoistaYmmärrän kaiken muun noista teeseistä, mutta en tuota Turun Palloseuraa. :DD
VastaaPoista:D Teeseistä juuri se mietitytti :D
PoistaTodella upeita ruokia, taitaisi minulta jäädä tekemättä.
VastaaPoistaIhan oikeestiko olet kutonut tuollaiset upeat sukat.
Kapen ohjeilla kaikki onnistuivat :) Oli kyllä kiva kurssi ja näitä valmistan vielä monta kertaa. Joo itse neuloin :) Tilasin niitä Novitan sukkaboksejaa ja ensimmäisessä boksissa tuli Kuningatar-sukkien ohje ja langat. Minkähänlainen ohje seuraavaassa boksissa tulee.
Poista