Kuva: Vilma Karvonen
Vuosi on vaihtunut - uusi vuosi ja uudet jutut. Joululomaa vietämme vielä loppiaiseen saakka. Joulukoristeet kerätään laatikkoon ja kuusi laitetaan pihalle ensi viikonloppuna. Joulukuusesta varisee neulasia, mutta se kuuluu asiaan. Jouluruokien jämiä on hyödynnetty hävikkiruuissa ja eilen tein luumumarmeladin lopusta luumurahkaa. Helppoa ja hyvää!
Luumurahka
- 2 dl kuohukermaa tai vatkautuvaa vaniljakastiketta
- 1,5 - 2 dl luumumarmeladi
- 4 dl maustamatonta rahkaa
- 0,5 tl vaniljasokeria
- halutessasi voit lisätä myös hienoa sokeria maun mukaan
1. Vatkaa kerma/vaniljakastike vaahdoksi.
2. Sekoita luumumarmeladi ja rahka vaahtoon.
3. Lisää halutessasi sokerit.
Vinkkejä:
Käytä rahkaan joulutorttujen luumumarmeladin loppu. Koristele annokset piparkakkumurulla.
Tee hedelmärahkaa; sekoita rahkaan pilkotut jouluomenat, päärynät sekä muut joulun ajan hedelmät.
Tässä on vielä linkkejä blogiarkistoni joulun hävikkiruokien resepteihin:
- Kinkkupiirakka joulukinkun lopuista
- Joululaatikkorieskat
- Joulukinkkupizza
- Rosollista sosekeitto
- Piparkakkumokkapalat
- Ahvenanmaan pannukakku
Kässämessu 2021 Kuva: Tuula Kärnä
Uusi vuosi - uusi harrastus
Päivitin eilen Variskankaan Marttojen nettisivuille kevään 2022 toimintakalenterin. Samalla katselin muidenkin marttayhdistysten kevään toimintakalentereita. Alkamassa on upea ja monipuolinen marttailukevät ympäri Suomen!
Marttailu on siitä mukava harrastus, että marttailla omalla tavallaan ja oman aikataulun mukaan. Voi olla mukana tiiviissä marttatoiminnassa tai seurata tapahtumia ja kursseja netissä. Näillä molemmilla tavoilla pääsee osaksi marttayhteisöä, saa vinkkejä ja neuvoja arkeen ja juhlaan. Samalla olemme tukemassa tärkeää Marttojen toimintaa kotien arjen parantamiseksi.
Ja vielä kerran siitä Martat äpistä,
mistä jo viime vuoden puolella Jymy uutisia Martoilta - Martta menee taskuun!-postauksessani kerroin. Ruokasovelluksia on paljon, mutta Marttojen sovelluksessa on ruokaosuuden lisäksi aiheina mm. kodinhoito, käsityöt ja puutarha. Marttojen vinkkejä sovelluksesta löytyy eri teemoihin; kierrätys, lajittelu, siivous, pyykki, vaatehuolto ja huonekasvit.
Marttaillaan yhdessä!
Ahvenanmaan pannaria jo teinkin. Kinkku oli niin pieni, ettei sen kanssa tullut uusiokäyttömahdollisuutta. Sen sijaan 7 sortin pikkuleipiä taidan syödä vielä pääsiäisenä.
VastaaPoistaAhvenanmaan pannukakku on niiiin hyvää <3 Teillä on ollut kinkkua juuri oikea määrä - peukutan. Pikkuleivät onneksi säilyvät. Siis jos eivät häviä pikapikaa herkkusuihin.
PoistaLuumurahka on kyllä hyvää olen tehnyt jonain vuonna ihan vartavasten.
VastaaPoistaMeilläkin tulee tehtyä varsinkin ennen joulua luumarahkaa ihan vartavasten.
PoistaJoskus olen tehnyt luumurahkaa suurin piirtein tähän malliin, mutta olen laiskistunut. Nyt ostan valmiin luumurahkan ja purkillisen kermaa, josta vatkaan vaahdon ja sekoitan rahkan kanssa.
VastaaPoistaJoululaatikkorieskat tuli tekoon, mutta laatikonjämiä oli vain bataattilaatikkoa vähän. Niinpä rieskoista tuli melkein kuin ohrarieskoja, mut hyviä.
Kiitos sinulle vinkistä! Hyvä se on välillä vähän oikaista :) Bataattirieskat ovat hyviä.
Poistateinpä kerran joulurahkaa.lapset sanoivat kakkaa.
VastaaPoistasiis luumurahkaa.
VastaaPoista:D Ja eikös se ole lasten suusta kuultua myös mämmiin liittyen :D
PoistaLuumurahka on hyvää, minulla siitä tulee aina joulu mieleen.
VastaaPoistaIhanaa uutta vuotta ja uutta viikkoa sinulle Tarja <3
Luumurahka maistuu ihan parhaalle just näin joulun aikaan! Ihanaa tammikuun jatkoa sinulle, Outi <3
PoistaNam luumurahaa voisinkin tehdä ja hyödyntää lopun luumuhillon. Kiitos vinkistä🥰
VastaaPoistaKaikkea mukavaa marttailua sinulla onkin ollut.
Leppoisaa viikkoa sinulle!
Kiitos sinulle <3 Ihanaa viikonloppua ja tammikuun jatkoa!
PoistaMarttailu on jäänyt itselleni vieraaksi, vaikka monia marttojen vinkkejä ja ohjeita on tullutkin katsottua :) Ja luumurahka on todella hyvää 🤍 Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!
VastaaPoistaMarttailu on mukavaa ja marttailla voi niin monella tavalla. Luumurahka maistuu erityisen hyvälle näin joulun aikaan. Kiitos samoin, mukavaa alkanutta vuotta sinulle, Satu <3
PoistaKinkun lopuista moni tuntuu tekevän hernekeiton. Luumurahka on tosi hyvää.
VastaaPoistaKinkun loppu sopii mainiosti hernekeittoon. Luumurahka on tosi hyvää! Mukavaa viikonloppua ja alkanutta tammikuuta!
PoistaRahka herkut on aina hyviä. Hyvää alkanutta vuotta.
VastaaPoistaTotta! Rahkasta saa erilaisia maistuvia herkkuja. Hyvää alkanutta vuotta sinulle, Sami!
PoistaKiitos tuosta ohjeesta, kun meillä on paljon luumuhilloja jäljellä, niin voisin tehdä viikonlopuksi tai loppiaiseksi tuota rahkaa.
VastaaPoistaMukavaa, että innostuit resepetistä. Mukavaa viikonloppua ja tammikuun jatkoa sinulle, Aikku <3
PoistaMinä tykkään luumurahtasta! Nam nam!
VastaaPoistaMinulla on aikamoinen jämä kinkkua, nyt täytyy selata kinkun tuhoamislinkkisi, josko sieltä löytyisi joku meille sopiva ohje.
Luumurahka on niiin hyvää! Erityisesti se maistuu näin joulun aikaan. Jämäruokalinkeistä varmaan löytyi vinkkiä ja ideaa kinkun jämille. Mukavaa viikonloppua ja mahtavaa tammikuun jatkoa!
PoistaLuumurahka on niiiiin hyvää! Meillä yleensä vaihtelee joulupöydässä, joko on luumusoppaa kermavaahdolla tai luumurahkaa. Nyt oli luumusopan vuoro, joten ensi jouluna ehkä sit taas luumurahkaa. :)
VastaaPoistaOi, luumusoppa kermavaahdolla <3 Se on myös niiiin hyvää! Mukavaa viikonloppua ja tammikuun jatkoa <3
PoistaEi ollut luumua, kun en tehnyt torttuja. Tein piparkakkurahkaa. Sitä olisin voinut syödä enemmänkin...
VastaaPoistaPiparkakkurahka - kiitos vinkistä! Varmasti ihanaa! Mukavaa viikonloppua ja tammikuun jatkoa sinulle <3
PoistaLuumrahkaa pitää kokeilla joskus! 😊😊
VastaaPoistaMukavaa, että innostuit reseptistä! Mahtavaa alkanutta vuotta sinulle <3
PoistaLuumurahka olisi ihana 💕 Harmi vaan että mieheni ei syö. Voikohan tuota pakastaa? Ihanaa tätä vuotta sinulle 🍎
VastaaPoistaLuumurahka voi jakaa mielipiteitä. En itse pakastaisi, vaan tekisin ensin kerma&rahkaseoksen ja jakaisin sen puoliksi. Sitten laittaisin toiseen annokseen luumua ja toiseen esimerkiksi hedelmiä tai marjoja. Rahka säilyy hyvin jääkaapissa, vaikka ei samana päivänä sitä söisi. Mahtavaa alkanutta vuotta sinulle, Rita A <3
PoistaLuumurahka onkin hyvä tapa hävittää luumumarmeladin loput jääkaapista. Ja kiitos muistutuksesta, nyt lähtee Martta-äppi lataukseen!
VastaaPoistaMukavaa, että innostuit reseptistä! Ja Martat äpistä! Mahtavaa alkanutta marttailuvuotta sinulle <3
PoistaLuumurahka on herkkua!!
VastaaPoistaTotta! Ja erityisen hyvälle se maistuu näin joulun aikaan. Ihanaa viikonloppua ja tammikuun jatkoa sinulle, MaaritKoo <3
PoistaIhanaa, että innostuit reseptistä <3 Hyvää viikonloppua ja tammikuun jatkoa sinulle, Suvi <3
VastaaPoista