Kerroin tiistain postauksessani Variskankaan Marttojen maanantaisesta marttaillasta. Illan teema oli puurokuu ja Marttojen kansainvälinen yhteistoiminta. Illan aikana maistelimme erilaisia puuroja. Ihastuin puuroihin niin, että kurvasin marttaillasta kotiin kaupan kautta. Ostin marttaillan tuorepuuron reseptin mukaiset raaka-aineet ja nyt olemme sitten syöneet tuorepuuroa aamiaisella.
Tuorepuurojen valmistaminen on helppoa!
Tuorepuuron peruskaava: 2 dl nestettä + 1 dl kaurahiutaleita.
Nesteeksi sopii mehu, maito, piimä, kaurajuoma ja marjakeitto. Osan nesteestä voi korvata esim. rahkalla tai jugurtilla. Puuroa voi maustaa marjoilla, pähkinöillä, siemenillä, hedelmillä, hillolla, marja- tai hedelmäsoseilla.
Raaka-aineet sekoitetaan yhteen ja tuorepuuro laitetaan tekeytymään jääkaappiin yön yli tai ainakin muutaman tunnin ajaksi. Tuorepuuro siis valmistuu ilman keittämistä!
Variskankaan Marttojen marttaillan tuorepuuro
2 dl glut kauramaitoa tai maitoa
1 dl glut kaurahiutaleita
1 rkl chian siemeniä
1-2 rkl maapähkinävoita
Sekoita kuivat aineet ja maapähkinävoi keskenään lusikalla. Lisää maito ja sekoita. Laita tuorepuuroastia kannen alle jääkaappiin tekeytymään.
Birgitta (Skool ja kulaus) vinkkaa kommentissaan sekoittamaan tuorepuuroon ruokalusikallisen chian siemeniä ja pellavansiemenrouhetta sekä ripauksen kanelia tai kardemummaa.
Oletko sinä syönyt tuorepuuroa? Millainen on sinun herkkutuorepuurosi?
Etäaikana olen nyt syönyt lämmintä puuroa aamuisin, mutta ennen tätä aikaa tein iltaisin usein tuorepuuroa, jonka sitten söin aamulla ennen töihin lähtöä. Laitoin nesteeksi maustamatonta jugurttia ja maitoa, pakasteesta desin verran marjoja, ruokalusikalliset chian siemeniä ja pellavansiemenrouhetta ja ripauksen kanelia tai kardemummaa.
VastaaPoistaMaapähkinävoita en ole koskaan kokeillut, mutta tuorepuuroon se varmaan käy oikein hyvin :)
Mukavaa viikonloppua sinulle!
Puurolla päivä alkaa hyvin. Marjat ovat usein minunkin puuroissani joko sellaisenaan tai hillona. Laitoin postaukseen nämä sinun vinkkisi. Tuorepuuron maustaminen kanelilla tai kardemummalla on tosi hyvä idea!
PoistaOlen syönyt, kauraversio on hyvää ja siihen päälle tuoreita hedelmiä tai marjoja.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Tarja <3
Hedelmillä ja marjoilla saa mukavaa vaihtelua tuorepuuroon. Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Outi <3
Poistano en ole syönyt ja nyt ajattelin korjata tämän asian!
VastaaPoistaMukavaa, että innostuit tuorepuurosta! Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Leena <3
PoistaPuuro on hyvää. Sopii aamulla,päivällä. Ihan milloin vain.
VastaaPoistaTotta! Puuro sopii aamupalaksi ja ateriaksi. Iltapuurollekin peukutan.
PoistaTuorepuuro on ihan huippu juttu!
VastaaPoistaOlen viimeaikoina myös useasti innostunut tekemään.
Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua sinulle!
On se vaan niin helppoa valmistaa ja hyvääkin vielä :) Perusohjetta voi varioida loputtomiin. Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3
PoistaEn ole minäkään tuorepuuroa koskaan syönyt, mutta nyt kyllä kokeilen. Kiitos reseptistä.
VastaaPoistahei, mahtavaa! Mukavaa, että innostuit! Hyvää viikon jatkoa sinulle!
PoistaSyömme mieheni kanssa ihan joka aamu luomukaurapuuroa marjojen kera. Usein on pitänyt kokeilla tuorepuuroa, mutta aina se on jostain syystä jäänyt.
VastaaPoistaTeillä on terveellinen ja hyvä päivän aloitus. Tuorepuuro olisi varmasti kiva juttu, kun se tuo mukavaa vaihtelua puuroihin. Itse olen nyt näistä innostunut.
PoistaEn ole syönyt, mutta postauksestasi innostuneena kävin juuri sekoittamassa piimää, vehnähiutaleita, tekemääni omena-chilisosetta ja putelin loput mangosiirapista. Aamulla totuus valkenee... ;)
VastaaPoistaMahtava juttu! Ihanaa, kun innostuit. Omena-chilisose ja mangosiirappi - Vau! Ovat varmasti hyviä!
PoistaKiitos ohjeesta. Kokeiluun menee.
VastaaPoistaHuippua! Mukavaa, että innostuit! Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3
PoistaSiis onko sen tekeminen noin helppoa - pakkohan sitä on nyt kokeilla!! Puuroa popsitaan aamusin ainankin suhteessa 5/7, mutta aina keittelen "tuoreet" puurot... ruispuuro viimeisin koukuttaja tuoreiden puolukoiden kera... lien puoli"tuore"puuroa, kun laitan itse aamunvirkkuna ruishiutaleet veteen likoamaan jo pari tuntia ennen keittämistä (pari tuntia siksi, kun isäntä herää ja sitten vasta syödään) Puurosta puhtia päivään jatkossakin!
VastaaPoistaSiis joo, on se näin helppoa! Ruispuuro kera puolukoiden - herkullista! Puurosta puhtia päivään <3
PoistaTosi kiva juttu! Tykkään aamiaisista niin että voisin syödä niitä illallakin :)
VastaaPoistaTotta - aamiaiset ovat niin hyviä, että voisi niitä illallakin syödä 😀
PoistaEn ole maistanut, mutta postauksesi jälkeen huomaan, että pitää kyllä maistaa 😃👍
VastaaPoistaKyllä kannattaa kokeilla, kun valmistuu vaivatta, raaka-aineet ovat varsin perusjuttuja ja tärkein tietty - on niin hyvääkin vielä.
Poista