Kuva: Tarja Karvonen
Puolukoiden kerääminen on mukavaa puuhaa. Itse tykkään kerätä puolukoita käsin, kun käsin keräämällä saan lähes roskattomia marjoja ja ei tarvitse paljon nähdä keräämisen jälkeen vaivaa puolukoiden siivoamisessa. Olen toki poimurillakin marjoja kerätä huiskinut ja sehän joutusaa hommaa se.
Meillä käytetään puolukoita eri muodossa ja tähän postaukseen laitan pari reseptiä. Ensimmäisessä puolukkahillo valmistetaan luomusokerilla ja toisessa käytetään Pulmu-sokeria. Sokeri taittaa puolukoiden makua mukavasti. Puolukansyöjien koulukuntia on erilaisia; osa lisää esim. puolukkasurvokseen sokeria, toiset laittavat puolukkasurvoksen tarjolle sokerikipon kera.
Marttojen sivuilla on ohje puolukoiden ja karpaloiden säilömisestä veteen. Tätä konstia en ole vielä kokeillut, mutta olen Variskankaan Marttojen marttaillassa kuullut veteen säilömistä kehuttavan. Tuota säilöntäkeinoa kokeilen vielä tälle syksylle!
Kaupallinen yhteistyö: DanSukker
Puolukkahillo Luomuhillosokerilla valmistettuna (DanSukker resepti)
Keitähillo haluamistasi marjoista tai hedelmistä (tuore tai pakaste). Keittoaika vain 4 minuuttia. Luomuhillosokeri ei sisällä säilöntäainetta; säilyvyyden varmistamiseksi käytä hilloon vain ensiluokkaisia raaka-aineita ja puhdista purkit huolellisesti ennen täyttöä.
1. Perkaa ja huuhtele 1 kg marjoja. Pilko isot tai kovakuoriset (esim. karviaset) marjat.
2. Pane marjat ja 500 g Luomuhillosokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
5. Säilytä hillo jääkaapissa. Luomuhillosokerilla pakkauksen ohjeen mukaan valmistettu hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2-3 viikkoa.
Pulmupuolukat
Puolukoista saa monenlaista hyvää tehtyä. Niiden kerääminen on kivaa puuhaa.Hyvää syksyn jatkoa.
VastaaPoistaNam puolukkahillo on parasta ruuan kanssa. Ja sopii niin monen ruuan kanssa.
VastaaPoistaJa tietyt ruuat vaativat puolukkaa seurakseen.
Mukavia syyshetkiä sinulle ja viikonloppua🍁🤗
meillä mies syö mielellään puolukoita, mutta itse pidän niitä liian happamina
VastaaPoistaMinusta puolukkahillo kuuluu aina kaalilaatikkoon ja piirakoihin myös käytän.
VastaaPoistaKirpakkaa viikonloppua sinulle Tarja <3
Puolukka on kyllä hyvää ja sopii melkein mihin vaan.
VastaaPoistaEn syö puolukkahilloa, voisihan sitä toki luonnonjogurtin sekaan kokeilla. Mutta en yhtään tykkää hillon ja lihan sekoittamista (tyyliin kaalikääryleiden tai lihapullien kanssa puolukkahilloa). Mutta himoitsen sellaista vanhanajan puolukkapiirakkaa, jossa on joku muropohjan tapainen... harvemmin sellaista mistään löytää ja kun en ole leipuri, en osaa itsekään tehdä. Usein puolukkapiirakoissa on liian pullainen pohja. Kauhean tarkat vaatimukset :-D Mutta minulla on ikuisena himona se juuri tietynlainen puolukkapiirakka.
VastaaPoistaVatkattu marjapuuro puolukoista on herkkua. Kaalilaatikon kera on oltava hilloa ja ai miten rakastankaan noita puolukka kransseja. Sinun kuvasi saa veden herahtamaan kielelle. Ihanaa syysaikaa 💖
VastaaPoistaPuolukoita on minullakin pakastimessa. Suurin osa tulee syötyä puolukkarahkana niin nam! Ihanaa lokakuun alkua sinulle <3
VastaaPoistaPuolukoita popsin juuri ruispuuron kera! Pakastan tyypillisimmin - hillosokerin kiehautankin muutaman purkin, mutta nyt alkoi kiinnostaa nuo Pulmupuolukat - siiskö oikeasti ne palasokerit sulaa itsekseen puolukoiden kera...?? Mitä ihmettä?
VastaaPoistaKuinka kauan siihen menee?
Ihan pakko kokeilla!
Emme käytä puolukkasurvoksessa sokeria ollenkaan. Ei ole mitään syytä. Mihinkään hilloihin emme käytä sokeria likimainkaan niin paljon kuin ohjeissa lukee. Sokeri on epäterveellistä ja addiktoivaa!
VastaaPoistaPuolukkahillo on hyvää. Pakastan kuitenkin kaikki puolukat ilman sokeria.
VastaaPoistaPuolukkasurvosta menee joka aamu puuron kanssa. Hilloa ei tule tehtyä.
VastaaPoistaPuolukkahillot ja survokset ovat aivan ihania!
VastaaPoistaKiva että muistutit ja ihanaa syksyn jatkoa...