Sivut

keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Kanakeitto ja rouheat siemensämpylät

Juhannusruusu, lokakuu 2021
Kuva: Tarja Karvonen

Syysloman sää on ollut sääennusteista huolimatta yllätys. Lunta sataa sakeanaan ja maa on kauttaaltaan valkoinen. Tuiskuttaa ja lumityöt on tänään tehty jo kertaalleen. Nyt on semmoiset syyslomasäät, että lämminkeitto kera sämpylöiden todellakin maistuu. 

Tässä on resepti tekemääni kanakeittoon. Jätin tarkat raaka-aineiden määrät pois, koska voit käyttää keittoon sen määrän pottuja ja porkkanoita, sipulia ja sun muita, mitä jääkaapista löytyy ja miten suuren annoksen keittoa valmistat. Keittoa kannattaa tehdä reilu annos. Näin pääsee ruuanlaiton suhteen helpommalla, kun samaa ruokaa riittää syötäväksi vielä seuraavanakin päivänä.


Kanakeitto Resepti ja kuva: Tarja Karvonen


Kanakeitto

  • hunajamarinoituja broilerisuikaleita
  • perunoita
  • porkkanoita
  • sipuli
  • paprika
  • tomaattipyreeta
  • vettä 
  • kanaliemikuutio
  • mausteita maun mukaan*

1. Kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat. Keitä väljässä vedessä.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja paprika. Lisää nämä keittoon.
3. Lisää ruokalusikallinen tomaattipyretta ja mausteet.
4. Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää broilerisuikaleet keittoon. 

Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoile keitto ranskankerman ja sämpylöiden kera.

*Kanaliemikuution lisäksi laitoin pari ripausta currya ja lurauksen sweetchili-kastiketta. 

Vinkki: Suikaloi keittoon myös muitakin juureksia!

Rouheat siemensämpylät 
Kuva: Tarja Karvonen



Kaupallinen yhteistyö: Fazer

Leipien ja sämpylöiden leipominen on helppoa! Varsinkin, kun jauhosekoituksen lisäksi tarvitaan vain vettä ja hiivaa. Taikinan raaka-aineet sekoitetaan veteen, vaivataan, kohotetaan, leivotaan sämpylöiksi ja kohotuksen jälkeen paistetaan uunissa 45-60 minuuttia.

Fazer Leipureiden leipäjauhosekoitus pakkauksen ohjeilla valmistuu 1-2 leipää tai pellillinen sämpylöitä lähes kuin sormia napsauttamalla.  


Naps! Kuva Ruusu-unelmia ja villasukkia YouTube-videosta.

Katso hupsu sämpylävideoni Ruusu-unelmia ja villasukkia YouTube-kanavalta klikkaa siis tästä KLIK.

Joko on lumi maassa? Aloitetaanko just nyt virittelemään kausivalot ikkunoihin?

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

11 kommenttia:

  1. Kiitos kanakeiton ohjeesta. Helppoa ja herkullista. :)
    Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Lunta! Voi hurja... meillä on satanut vettä koko päivän.

    Keitot ovat tervetulleita koleilla ilmoilla. 🥣
    Ihania leivän tai sämpylöiden kera.

    VastaaPoista
  3. Täällä on satanut vettä lähes koko päivän. Kanakeitto on hyvää, joskus tehnyt omalla ohjeella, mutta otin tämänkin ohjeen talteen :)

    VastaaPoista
  4. Kynttiläkausi on täällä alkanut ja parisen viikkoa sitten, muita kausivaloja en ole viritellyt vielä. Minäkin tein kanakeittoa, mutta minun keittopohja on kermainen. Herkullisen näköisiä sämpylöitä.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
  5. Kuulostaapa juurikin sellaisilta eväiltä, mitä lumitöiden tekemisen jälkeen syö mielellään! Kiitos keitto- ja sämpylävinkistä. Molempia tulee tehtyä ja noita rouheita pitää ostaa jo seuraavalla kaupassakäyntikerralla :)
    Täällä on satanut vettä kaatamalla koko päivän, joten onneksi ei ole tarvinnut vielä lumitöitä aloittaa ;) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeista!
    Itselläni on hieman edelleen 'kateissa' kokkailla juuri mitään, vaikka erosta alkaa olla jo aikaa. Silti "en minä viitsi yksin itselleni" jyllää.
    Ja täälläkin satanut vettä koko päivän. Äiti kertoi, että Rovaniemellä PYRYTTÄÄ lunta!
    Mieluisaa viikonjatkoa! :D

    VastaaPoista
  7. Vai on siellä jo tullut lumi maahan. Minäkin teen aina ruokaa sen verran, että siitä riittää enemmän kuin yhdeksi päiväksi. Kiitos reseptivinkistä, jostain syystä kanakeittoa tulee tehtyä harvemmin. Kalakeittoja taas usein. Kaikki siemenleivät ovat herkullisia :).

    VastaaPoista
  8. No nyt tuli kyllä nälkä kun näiyä sinun keittoja ja sämpylöitä katselee.Nammm.Kiitos vinkistä. Aina ei tarvi sämpylöissä olla pähkinöitä ja karpaloita. Tuota seosta on ihan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. love hot soup, especially during cold weather...

    # Have a wonderful autumn

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!