Halloween-donitsit
Tämän viikonlopun herkut ovat ajankohtaan sopivan näköiset. Viikonlopun menusta löytyvät mm. Halloween-donitsit, tuijottavat keitot ja nakkihaamut. Mukavaa ja hyvän makuista hassuttelua!
Halloween-donitsit
Tässä Yhteishyvän reseptissä donitsitaikinaan laitetaan porkkanaraastetta, mikä tekee taikinasta mehevän. Donitsi kuorrutetaan oranssin värisellä kuorrutteella (väri saadaan geeliväristä) ja päälle laitetaan keksi hämähäkin vartaloksi. Hämiksen silmät on tehty karkista ja jalat suklaasta.
Savolaisen sanonnan mukaan "Liian paljon hyvvee, on ihanoo" - ja tämä sitä todellakin on.
Tarjoilija! Keittoni tuijottaa minua!
Porkkansosekeitto saa uutta twistiä satsumapaloista ja inkivääristä. Yhteishyvän reseptiin nappasin Prisman heviosaston kyltistä. Satsumapalat lisätään keittoon juuri ennen soseuttamista. Näin tuoremaku ja vitamiinit säilyvät.
Satsuma-porkkanasosekeittoon tarvitaan satsumia tai klementiinejä, porkkanoita, perunoita, sipuli, pala inkivääriä, rypsiöljyä, kasvisliemikuutio ja vettä.
Keiton kera sopii paahdettu sipulirouhe, keitetyt kananmunat sekä raejuusto.
Satsuma-porkkanasosekeiton resepti löytyy Yhteishyvän resepteistä.
Halloween herkkujen suolainen klassikko on muumionakit.
Raaka-aineet
Voitaikinalevyjä
Nakkeja
(Kananmuna voitaikinasuikaleiden voiteluun)
Silmät voi tehdä sinapilla, majoneesista tai pikkuisista oliivin paloista.
1. Kauli voitaikinalevy pidemmäksi ja ohuemmaksi.
2. Leikkaa kaulittu voitaikina levy neljäksi suikaleeksi.
3. Kääri suikaleet nakkien ympäri.
4. Laita muumiot pötköttämään leivinpaperin päälle uunipellille niin, että taikinasuikaleen päät ovat nakkien alla.
(5. Voitele voitaikinasuikaleet kananmunalla.)
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muumioiden kääreet ovat saaneet väriä pintaan.
Tarjoile salaatin, sinapin ja ketsupin kanssa.