Viikonloppu! Takana monin tavoin jees viikko: töissä kivoja onnistumisia ja ajatusten vaihtoja työkavereiden kanssa (terveiset erityisesti Evalle, Katjalle ja Terhille), autotalliremppa eteni mukavasti, blogirintamalla sovittu super kivoja yhteistyöjuttuja, käsityöt ovat mukavasti imaisseet mukaansa ja Variskankaan Marttojen kanssa suunniteltu tulevia tapahtumia.
Onni potkaisi maukkaasti Sienitapahtumassa, kun voitin kassillisen omppuja. Niistä olen tehnyt omppuherkkuja. Tein omena-kaurapaistosta ja omena-unelmakääretorttua omppurahkatäytteellä. Molemmat ovat ihan hillittömän hyvää!
Omena kaurapaistos
n 1 kg kotimaisia omenoita
4 dl kaurahiutaleita
1 dl hienoa sokeria (tai 0,5 dl hienoa sokeria ja 0,5 dl ruokokidesokeria)
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1. Pese ja pilko omenat. Laita omenapalat vuokaa.
2. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa.
3. Sekoita sulatetun rasvan sekaan sokerit, kaneli ja kaurahiutaleet.
4. Levitä kauraseos omenoiden päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Omena-unelmatorttu (muunnelma Korpelan Myllyn Unelmatorttu-reseptistä)
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
hillosokerilla tehtyä omppuhilloa
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai kuohukermaa)
maustamatonta rahkaa
Vinkki: laita täytettä reilusti!
1. Valmista omppuhillo hillosokeripussin kyljessä olevalla ohjeella.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Siivöi joukkoon ohratärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita kevyesti, esim. kaapimella käännellen.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista torttulevyä 225 asteen lämmössä 6-7 minuuttia.
6. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
7. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi.
8. Sekoita reilusti rahkaa ja omppuhilloa vaniljakastikevaahtoon.
9. Levitä täytettä tasaisesti torttulevyn päälle ja kääri kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Käännä kääretorttu niin, että saumakohta on alapuolella.
10. Anna kääretortun jäähtyä jääkaapissa ennen viipaleiksi leikkaamista.
Oletko jo ladannut Martat sovelluksen, Martta äpin, puhelimeesi? Marttayhteisön keskusteluista löytyy mm. vinkkejä pelargonin talvisäilytykseen ja tilanteeseen, kun syksy tulee ja paprikat eivät ehdi kypsyä. Näitä ja paljon, paljon muuta iloa ja vinkkiä eloon ja oloon.
Omppujen makuista viikonloppua!
Tervetuloa seuraamaan blogiani Facebookissa ja Instagramissa.
Hyvää viikonloppua.
VastaaPoistaKiitos samoin, hyvää viikonloppua!
PoistaKiitos omppuresepteistä! Juuri keräsin kulhollisen pudokkaita ja mietin, mitä niistä voisi tehdä.
VastaaPoistaOma omppupuu on vielä minun toteutumaton unelma. Oli ilo ylimmillään, kun arpaonni suosi ja voitin kassillisen omppuja.
PoistaNam mitä herkkuja. Omenapaistos on jäätelön kanssa todella herkkua. Toimii oikein hyvin myös raparperi versiona.
VastaaPoistaKiitos vinkeistä! Omppukaurapaistoksen olemme syöneet aina sellaisenaan. Ensi kerralla sitten jätskin kera.
PoistaTänään on sadepäivä, joten voisin kokeilla omppuohjeitasi. Kiitos niistä!
VastaaPoistaSadepäivät ovat just sopivia keittiöhommiin. Mukavaa, että kiinnostuit resepteistä.
PoistaAi että, omenapaistos on ihanaa! Kiitos kun muistutit. Ja ohjekin kuulostaa tarpeeksi simppeliltä laiskalle ihmiselle. ;-)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!
Omppupaistos on simppeli valmistaa. Eniten aikaa menee omppujen pilkkomiseen,mutta sehän on ihan mukavaa hommaa.
PoistaNam! Kiitos ohjeesta.Voisinpa hyödyntää omppuja tuohon.. Nyt onkin juuri tämä omppu aika🍎🍏.
VastaaPoistaIhanaista viikonloppua sinulle🍁🥰
Meillä syödään omenapaistosta silloin tällöin ympäri vuoden, mutta näin syksyllä tämä maistuu erityisen hyvälle kotimaisista ompuista.🍏
PoistaOmppupaistos on niin hyvää, vähän kylkeen jotain vaniljaista kastiketta ja jäätelöä :)
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Tarja <3
Vaniljakastike sopii tosi hyvin tämän kanssa. Minäpä käyn lisäämässä vinkit tuonne postaukseen. Ihanaa viikonlopun jatkoa, Outi ♡
PoistaOmenapaistos näyttää todella hyvältä. Varmasti myös maistuu :D
VastaaPoistaVoi mahtavuutta, miten hyvää oli! Hävisi suitsait sukkelaan herkkusuihin :)
PoistaOmenoista saakin aikaan vaikka mitä herkkuja.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua.
Kesästä luopumista helpottaa syksyn kauneus ja satokausi. Omput, marjat ja sienet ♡ Ihanaa viikonlopun jatkoa!
PoistaOmenapaistos on herkkua!
VastaaPoistaTotta! Rapsakka kaurakuorrute sopii täydellisesti yhteen omppujen kanssa.
PoistaTuota omenakaurapaistosta pitääkin tehdä. Olen tehnyt samantapaista aiemminkin ja hyvää on. Vielä jätkiä tai vaniljakastiketta viereen, nam.
VastaaPoistaIhanaa viikonlopun jatkumista sinulle<3
Meillä syödään omppukaurapaustosta silloin tällöin pitkin vuotta, mutta parasta se on näin syksyllä kotimaisista omenoista. Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle, Kristiina ♡
PoistaHimputti, kun joku naapuri ilmoitti pihalle jättämästään "saa ottaa"-omenakassista juuri silloin, kun olin Rovaniemellä!? Odotan kieli pitkällä uusintaa. Kerrankin olisi tyhjiä lasipurkkejakin kansineen valmiina. Tykkäisin omenapiirakasta ja muista omenaherkuista, mutta en minä niitä yksin itselleni viitsisi tehdä.
VastaaPoistaSateista sunnuntaita!😊
Ai niin, äiti kertoi puhelimessa törmänneensa chileläisiin omenoihin!? Tähän aikaan vuodesta???
PoistaOmenapaistos on kyllä hyvää.Syksyn herkkua. Mukavaa sunnuntaita.
VastaaPoistaVaikka omenapaistos maistuu ympäri vuoden, niin näin syksyllä se maistuu erityisen hyvälle ♡ Hyvää sunnuntain jatkoa, Leena ♡
PoistaHerkkulakko menee viikoksi jäähylle. Tänään on haettava maalta omppuja. Kiitos ihanasta reseptistä, huomenna kokeilen tuota Kaura-omppupaistosta. 👌🏼
VastaaPoistaMukavaa, että innostuit reseptistä! Mukavaa sunnuntain jatkoa ja ihanaa alkavaa viikkoa!
PoistaOmenapaistos maistuu aina :)
VastaaPoistaKivaa sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa!
Ehkä teen, ehkä en :O Ainakin laitan ohjeen ylös, kiitos :)
VastaaPoistaKiitos vinkeistä!Täytyy katsoa, jos tuo Martat-sovellus vielä mahtuisi puhelimeen. Juuri tuskailin, miten paprikat saisi kypsymään, kun ilmat viilenee.
VastaaPoistaOmenia onkin tänäsyksynä runsaasti ja syötävee suapi runsaasti! Kaurapaistosta on usein tehty ja kääretorttu kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaKivat ohjeet, kiitos. Ja tämä siis sekä omeniin että Marttojen ohjeisiin, aika usein kurkkaankin 'miten Martta tekisi'. Mihin googlea edes tarvitaan, onhan meillä Martat 😘
VastaaPoistaOlipa kiinnostavia ohjeita, kiitos näistä. Taidanpa kokeilla.
VastaaPoistaTekis ihan mieli syödä, näyttää niin hyvältä, nämä leipomukset.
VastaaPoistaPitänee ottaa reseptit talteen.