Juhlistin päivää leipomalla heti aamusta Marttojen ohjeella serinakakkuja. Martan päivän leipomukset nautittiin kera kanervankukkateen. Kanervat keräsin tuosta kesämökin vieressä olevasta metsästä.
Marttojen ohjeen mukaan taikinasta tulee n. 90 serinakakkua. Perinteisten serinakakkujen leipominen on helppoa ja kakut onnistuvat varmasti ohjetta noudattaen.
Serinakakut (Martat.fi)
- 350 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- ½ dl siirappia
- 1 muna
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl soodaa (tai hirvensarvisuolaa)
voiteluun: munaa
pinnalle: raesokeria
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja muna.
2. Sekoita vaniljasokeri ja kohotusaine jauhoihin ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jonkin aikaa kylmässä.
3. Leivo taikinasta tankoja ja leikkaa niistä samankokoisia paloja. Pyörittele palat palloiksi.
4. Paina palloon peukalolla syvennys ja nosta pelille leivinpaperin päälle.
5. Voitele kakut munalla, ripottele pinnalle sokeria ja paista 200°C:ssa kellertävän ruskeiksi, 7-8 minuuttia.
Onko serinakakut sinulle tuttuja?
Aurinkoista alkanutta viikkoa!
Huh mitä herkkuja. Ensin herkullisen näköisiä hodareita ja serinakakkuja jälkkäriksi.
VastaaPoistaTotta! :D Onneksi mökkeily on välillä melkoista reippailua. Tänään tuli yli 10 000 askelta, joista reilusti yli puolet tuli ruohonleikkuria lykätessä :D
PoistaBoa tarde. A receita parece maravilhosa e gostosa.
VastaaPoistaEi. Obrigada. Estes são bons bolos.
PoistaNäitä täytyy 8v:n kanssa leipoa. Muistaakseni äitini tai anoppini on tehnyt joskus näitä.
VastaaPoistaIhanaa, että innostuit reseptistä <3 Yhdessä leipominen on mukavaa.
PoistaNämä ovat nimenä tuttuja, mutta en muista, olenko maistanut. Pitäisikin kokeilla. Tällä viikolla vietämme meillä anopin 93- vuotissynttäreitä. Olisivatko nämä sopivia pikkuleipiä?
VastaaPoistaNämä sopivat mainiosti myös juhlatarjoiluun. Onnea syntympäiväsankarille!
PoistaNämä onkin ihan uusi juttu minulle, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaMukavaa! Tässä sinulle oikeiden perinneherkkukakkusten resepti.
PoistaEn ole koskaan kuullutkaan serinakakuista..
VastaaPoistaMahtavaa! Tästä saat tämän herkkukakkusten reseptin. Helppoja ja herkullisia. Jopa niin herkullisia, että saattaa keksipurkki olla aikas pian tyhjä :)
PoistaMuistan äitini leiponeen näitä ja olen itse ehkä teini-ikäisenä ollut hommassa auttelemassakin. Ohje löytyy varmasti äidin 70-luvun reseptivihkosta. Itsenäisesti en ole tainnut näitä koskaan tehdä, mutta eipä tuo vaikealta vaikuta.
VastaaPoistaIhana perinneresepti <3 Kiitos, kun jaoit serinakakkumuistojasi. Näiden tekeminen on mukavan helppoa ja mutkatonta.
PoistaHyvältä näyttää ja lapsena noita muistan syöneenikin. Kunhan ilmat viilenee niin voisinkin kokeilla tehdä ihan itsekin, vaikuttaa suhteellisen helpolta ohjeelta.
VastaaPoistaNäiden leipominen on mukavan helppoa ja ovat hyviä. Hellepäivät ovat varmaan taakse jääneitä ja lämpötilat sellaisia, että jaksaa leipoa.
PoistaOn tuttuja mutta ei ole tullut aikoihin tehtyä mutta ehkäpä korjaan tilanteen juuri nyt:) Siis keittiöön........
VastaaPoistaIhanaa, että innostuit reseptistä <3
PoistaIhan outoja! Niitä pitää ehdottomasti tehdä,-))
VastaaPoistaIhanaa, että innostuit <3 Nämä ovat herkullisia kakkusia!
PoistaSerinakakut🙂👍❤Tulee lapsuus mieleen. Mukavaa heinäkuun loppua sinulle❤
VastaaPoistaLapsuuden makumuisto <3 Ihanaa alkanutta elokuuta <3
PoistaNimen olen joskus kuullut, mutta eipä ole tullut ikinä tehtyä serinakakkuja. Hienoa, että tällaisia perinneleivonnaisia säilytetään ja tietoa jaetaan - hyvä martat!
VastaaPoistaNämä ovat monelle tuttuja. Marttojen resepteissä ovat säilyneet monet perinnereseptit.
PoistaMeillä mummo kutsui näitä serenakakuiksi ja hänen versionsa oli paljon lituskaisempi. Ne olivat kyllä maailman toiseksi parhaat pikkuleivät. Parhaimmat oli pitopalvelua pyörittävän Lean herrasväen pikkuleivät. Setäni on tehnyt vuosikausia jouluksi minulle serenakakkuja. Hänen kuntonsa ei sallinut viime jouluna serenakakkutalkoita ja kyllähän jotain aivan olennaista puuttui joulusta. Pitänee tehdä vertailevaa tutkimusta ja kokeilla marttojen ohjetta. Kiitos siitä!
VastaaPoistaNäiden kakkusten muodossa näkyy varmaan kukasenkin leipojan kädenjälki. Pitääpä seuraavalla kerralla tehdä tosiaan lituskaisempia. Kiitos, kun jaoit serenakakkumuistojasi <3 Ilman muuta vertailevaa tutkimusta tekemään ja kokeilemaan Marttojen ohjetta.
PoistaNää on ihan tuttuja :) Hyvä maku!
VastaaPoistaNämä ovat helppoja ja nopeita valmistaa, jos sattuu herkun nälkä äkkiä iskemään :) Eipä uskoisi, että näillä perusraaka-aineilla moisia herkkukakkusia.
PoistaOlen viimeksi yläasteella tehnyt Serina kakkusia. Muistan, että niitä sai silloin viedä ihan kotiväellekin koulusta, tuli niin runsas taikina.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Tarja <3
Tämä on ihana ja takuuvarma resepti. Taikinasta tulee kakkusia paljon. Kappalemäärää en laskenut, mutta sain 3 pellillistä. Yksi pellillinen meni heti suitsaitsukkelaan herkkusuihin :D Hyvää työhön paluuta, Outi <3
PoistaHelpon tuntuinen ohje. Minä olen aivan surkea leipomaan, enkä tee sitä kuin pakon edessä (syntymäpäivä tms.) Tuo saattaisi olla mahdollisuuksien rajoissa.
VastaaPoistaNäitä on ihan mahtavan helppo leipoa ja onnistuu varmasti. Rohkeasti vain leipomaan <3
PoistaKiitos Martoille. Perinteiset reseptit ovat ihan parhaita <3 Mukavaa, että innostuit!
VastaaPoistaVoi, mummu teki näitä aina, kun halusi perhettään hemmotella!
VastaaPoistaMummu tiesi, mikä herkkusuille maistuu <3
Poista