Eilen illalla ajelin polkupyörällä Runoviikon talkoohommista kotiin. Matkalla vastaan ajoi polkupyörällä vanhempi herrasmies. Hänellä oli tarakalla nippu pitkiä raparperin varsia. Siitä sain idean tämän aamupäivän puuhaksi ennen talkoohommiin lähtöä. Päätin nimittäin kokeilla, millainen olisi raparperikerrosrahka.
Tein ensin raparperikerroksen. Rahkakerrokseen en laittanut sokeria, koska pirtsakkuuden lisäksi tulee raparperikerroksesta makeutta. Helppo tehdä ja aikaakaan ei lieden ääressä tällaisina hellepäivänä suotta suttaannu.
Raparperikerrosrahka
Raparperikerros
1 litra kuorittuja ja pilkottuja raparperin varsia
1 dl vettä
0,5 dl hienoa sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
Laita kaikki raaka-aineet kattilaan.
Hauduta raparperipalat pehmeiksi miedolla lämmöllä.
Anna jäähtyä.
Perusherkkurahka
Tämä on super helppo perusohje, joka sopii raparperin, marjojen ja hedelmien kera. Tällä ohjeella tulee iso annos, jonka voi syödä iltapalalla, aamiaisella tai tehdä seuraavana päivänä jälkiruokana.
500 g maustamatonta maitorahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(sokeria)
Vaahdota vaniljakastike vatkaimella.
Sekoita rahka vaniljavaahtoon.
Lisää halutessasi sokeria. Raparperikerrosrahkassa makeus tulee raparperikerroksesta.
Kokoa annokset laittamalla raparperikerroksen päälle rahkaa. Laita pieni nokare raparperikerroksen raparpereja annoksien päälle.
Tarjoile kylmänä.
Ihan paras raparperikiisselin resepti löytyy vuoden 2017 juhannuspostauksestani.
Heinäkuun 2017 postauksista löytyy raparperihillokeen resepti.
Ja tiikerikakun serkun, raparperiraitakakun resepti, löytyy kesäkuun 2019 postauksista.
Ja tähän loppuun vielä ihan vähän Runoviikko-hypetystä ilman selityksiä ja tulkintoja:
Suven runoilija 2021, Kai Nieminen, valitsi tuotannostaan runokiveen tekstiksi
"ja me aloimme rakentaa
parempaa maailmaa
ja siinä meille
riittääkin työtä".
Raparperin pirtsakkaa viikonloppua!
Tervetuloa seuraamaan blogiani Facebookissa ja Instagramissa.
Kiitos aivan ihanasta reseptistä, rakastan raparperia kaikissa muodoissa. Ihanaa viikonloppua Tarja. <3
VastaaPoistaRaparperi on ihanan pirtsakkaa ja maukasta <3 Hyvää viikonloppua, Tiia <3
PoistaHyvää viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos samoin, hyvää viikonloppua <3
PoistaHerkulta kuulostaa raparperi-kerrosrahka. Se menee nyt kokeiluun. Tänä vuonna olen innostunut rapaperista erityisen paljon. Onneksi sitä on saatavilla naapurista kun itsellä loppui heti alkuunsa;) Perinteistä kiisseliä olen tehnyt useamman kerran ja sitä on välillä syöty vanilijakastikkeen kanssa, nam-nam;)
VastaaPoistaRaparperikiisseli on niin hyvää ja vaniljakastikkeen tai kerman kera, nam-nam! Raparperi sopii leipomuksia ja jälkkäreihin. Meillä on raparperia vielä jonkin verran.
PoistaTuo jälkkäri pitää kokeilla jostain muusta. Raparperi ei kuulu suosikkeihini. Iskä kyllä tykkäisi.
VastaaPoistaKerrosrahkan voi tehdä marjoista tai hedelmistä. Laita sokeria lisää, jos on liian pirteitä marjoja.
PoistaKuulostaa herkulta
VastaaPoistaHerkkua oli :) Kauaa ei jääkaapissa ollut, vaan hävisi herkkusuihin.
PoistaPakko kokeilla jotain raparperijuttua muutakin kuin betonista🙃
VastaaPoista:D Näin upeat betoniaskartelusi blogistasi! Oli tosi hyvä idea laittaa betonilehti pihalla olevan pöydän alle. Näytti tosi hyvälle!
PoistaOlipa herkullisia ohjeita. Pitää kyllä kokeilla. Mukavaa viikonloppua.
VastaaPoistaKiitos <3 Hyvää viikonloppua sinulle <3
PoistaToistan itseäni, mutta blogiasi lukiessa tulee aina vesi kielelle. Raparperia tulee niin paljon, että kaikki uudet reseptit ovat aina tarpeen. Nam, herkuilta näyttävät!
VastaaPoistaKiitos ja hyvää viikonloppua!
Ihana, Päivi <3 Raparperi on kyllä tosi mukava - satoa riittää ja siitä saa erilaisia maukkaita leipomuksia ja jälkkäreitä. Hyvää viikonloppua sinulle <3
PoistaNam! Loistavaa kiitos ohjeista. Meinaa meillä valtaisa puska raparperiä. Leppoisan mukavaa viikonloppua sinulle!
VastaaPoistaRaparperi on kyllä niin mukava - satoa riittää ja siitä saa maukkaita jälkkäreitä, hilloja ja leipomuksia. Mukavaa viikonloppua sinulle <3
PoistaVielä on minulla raparperipiirakan tekeminenkin hoitamatta. Ostin jo rahkan sentään valmiiksi. Raparperi on niin hyvää ja sopii kivasti makeisiin herkkuihin.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Tarja <3
Raparperirahkapiirakka on tosi hyvää <3 Meillä on raparperisato ollut tosi hyvä ja voin kokeilla erilaisia reseptejä. Kiitos samoin, herkullista viikonloppua <3
PoistaWoow!!Looks tasty and good!!Nam Nam :))
VastaaPoistaThank you, Anita! Have a nice weekend!
PoistaKiitos hyvistä resepteistä. Raparperista on moneksi. Siitä saa myös ihanaa piirakkaa.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita. 🦋🌸🌼
Raparperista on tosiaan moneksi - jälkkäreihin, hilloihin ja hillokkeisiin sekä erilaisiin leipomuksiin. Aurinkoista viikonloppua sinulle <3
PoistaNam, teen usein marjarahkoja jälkiruuaksi, mutten ole koskaan tajunnut kokeilla raparperia. Kiitos herkullisista ohjeista, raparperista on ylitarjontaa ja täytyisi hyödyntää sitä enemmän.
VastaaPoistaMarjoja minäkin käytän usein rahloihin, mutta näin kesäaikaan myös raparperista. Meilläkin raparperisato on hyvä. Siksi Innostuin postailemaan tällaisen raparperipostauksen :)
PoistaRaparperi on hyvää! Ihanan monta raparperiherkkua tässä postauksessa. Tein reilu viikko sitten raparperimehutiivisteestä onnittelumaljat ja ne olivat hyvät. Eli vielä taipaa raparperi siihenkin.
VastaaPoistaRaparperimehua olen maistanut, mutta en ole itse tehnyt. Mehu oli tosi hyvää.
PoistaKiitos näistä resepteistä. Kyllä raparperista saa vaikka mitä! Mukavaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaKiitos <3 Raparperi on todella monikäyttöinen. Se sopii jälkkäreihin, hilloihin ja hillokkeisiin sekä leipomuksiin. Aurinkoista viikon jatkoa <3
PoistaKiitos <3 Aurinkoista viikonloppua sinulle <3
VastaaPoistaRapsupiirakka ja kiisseli ovat tosi hyviä <3 Aurinkoista viikonloppua sinulle <3
VastaaPoistaRaparperi kuuluu minunkin herkkuihini. Kiitos näistä resepteistä, niistä saan kivan lisän tavanomaisiin piirakka- ja soppareseptieni lisäksi.
VastaaPoistaRaparperi on herkkua <3 Se sopii erilaisiin jälkkäreihin ja leipomuksiin.
Poista