Syreenit kukkivat kauniisti ja tuoksu huumaa. Nyt on aika tehdä syreenisokeria!
Syreenisokeria käytetään leivontaan, jälkiruokiin ja maustamiseen. Maustunut sokeri voidaan käyttää kukkineen tai kukat voidaan siivilöidä pois. Syreenisokeri on käyttökelpoista jo seuraavana päivänä.
SYREENISOKERI
2 dl syreenin kukkia
2 dl hienoa sokeria
Kukat riivitään, nypitään tai leikataan saksilla irti kukkatertuistaan (vihreät osat pois).
Jos kukat ovat kosteita tai märkiä, anna kukkien kuivaa talouspaperin päällä.
Laita lasirpurkkiin kerroksittain syreenin kukkia ja sokeria - sekoita lopuksi ravistelemalla.
Anna purkin olla ilman kantta niin kauan, että kukat ovat kuivuneet.
Ravistele purkkia päivittäin. Ravistelu estää kosteuspaakkujen muodostumisen ja homehtumisen. Tosin paakkuja saattaa siltikin tulla, mutta ne eivät haittaa.
Voit myös laittaa syreenisokerin laakeaan astiaan kuivahtamaan ja purkittaa sen jälkeen.
Sokeripurkista tulee ihana syreenin tuoksu!
Oho! Enpä ole moisesta herkusta koskaan kuullutkaan.
VastaaPoistaTämä syreenisokeri on perinteistä kesäherkkuamme, jota käytän leivontaan ja maustamiseen.
PoistaKiitos kivasta vinkistä.
VastaaPoistaMukava, että vinkki innostaa. Aurinkoista viikonloppua <3
PoistaEn ole ikinä aikaisemmin edes kuullut syreenisokerista! Ihan uusi tuttavuus. Ja nyt tuli muutaman minuutin sisään luettua toisesta blogista syreenisiirapista. Mietin jo tässä, että kenen aitapensaista kehtaisin riipiä kukkia :D Tarkennukseksi, että ajattelin kuitenkin verottaa taloyhtiön sireenipensaita enkä painella suoraan naapurin puskiin ;)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!
Syreenisiirappi on varmasti maistuvaa <3 Luulen, että sellaisen syreenin omistaja mielellään antaa pari desiä syreeninkukkia, jonka pihassa syreeni kukkii valtoimenaan. Ja taloyhtiön syreenipensaat ovat ihan hyvä kohde kukintojen keräämiselle. Kukinto sieltä täältä ei kukintakokonaisuutta pilaa. Aurinkoista ja syreenin tuoksuista viikonloppua!
PoistaIhan kokonaan oli syreenisokeri unohtunut, niin pitkään olin ilman omaa syreeniä. Muistaakseni joskus tosi kauan sitten käytin sitä jossakin leivonnaisessa, luultavasti kääretortun pinnalla kun käärin tortun rullalle. Nyt olisi taas mahdollisuus kokeilla tuotakin. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKääretorttuun tämä sopii varmasti ihanasti <3 Kiitos sinulle kommentistasi ja aurinkoista viikonlopun jatkoa <3
PoistaKiitos vinkistä ja aurinkoista viikkistä <3<3
VastaaPoistaKiitos <3 Aurinkoista viikonloppua sinulle, Taru <3
PoistaEn ole syreenisokerista kuullutkaan. Kiitos oikea-aikaisesta vinkistä, jota on heti kokeiltava. 😃
VastaaPoistaMukavaa, että innostuit. Nyt on ihan paras aika tälle herkkusokerille. Aurinkoista ja syreenin tuoksuista viikonlopun jatkoa sinulle <3
PoistaUusi juttu minullekin. Mukava kuulla.
VastaaPoistaSyreenisokeri on perinteinen kesäherkku, jota käytän maustamiseen ja leivontaan.
PoistaOnpa mielenkiintoista!
VastaaPoistaTämä on perinteinen kesäherkkumme. Syreeninkukkien tuoksu tuo mieleeni, että on aika tehdä syreenisokeria.
Poistawow thanx for sharing!I will try :))
VastaaPoistaGreat that you got excited about the recipe <3
PoistaItse en ole tehnyt, mutta maistanut olen. Ihanan raikas maku ja sopi hyvin kesäisen lettusen päälle.
VastaaPoistaKaunista viikonloppua sinulle Tarja <3
Syreenisokeri tekee kesälettusista erityisen herkullisia <3 Aurinkoista viikonloppua sinulle, Outi <3
PoistaHöh, tuo oli uutta minulle.
VastaaPoistaTämä on kesäherkkumme, jota käytän leivontaan ja maustamiseen.
PoistaEn sitten ikinä! Enkä ole ikinä moisesta kuullutkaan :O
VastaaPoistaSyreenin kauniit ja tuoksuvat kukat voi tosiaan myös syödä <3
PoistaTämä on varsin helppo valmistaa ja raaka-aineiksi tarvitaan vain hienoa sokeria ja syreeninkukkia.
VastaaPoistaEn ole muistanutkaan tuota juttua. Pitääkin kokeilla..:)
VastaaPoistaMukavaa, että kiinnostuit. Syreenisokeri sopii erityisen hyvin kesän herkkuihin.
PoistaEn ole syreenisokerista kuullut aiemmin, mutta tiedän, että sitä syreeniä voi laittaa leivonnaisten päälle vaikka koristeeksi.
VastaaPoistaTotta! Leivonnaisten päällä syreenin kukat ovat soman näköisiä.
PoistaEn ole kuullutkaan aikaisemmin. Mukavaa sunnuntaita.
VastaaPoistaTämä on jo perinteinen kesäherkkumme. Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3
PoistaKiitos vinkistä, mahtaa olla yksi kauneimpia sokereita mitä on. <3 Ihanaa sunnuntain jatkoa Tarja. <3
VastaaPoistaKyllä! Tämä on todellakin yksi kauneimmista sokerista <3 Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3
PoistaNyt on aivan uusi sokerilaatu käsillä.
VastaaPoistaEn ole moisesta kuullutkaan, mutta kuulostaa tosi hienostuneelta ja ihanalta.
Meillä olisivat nyt kukassa, että josko lähtisin kukkia hakemaan.
Kauniisti kuvasit syreenisokeria - hienostunut ja ihana. <3
PoistaOI,waudee rakastan niin syreenin kukkia ja tuoksua.
VastaaPoistaAivan huikea vinkki,otanpa ohjeen ylös.
En ole ennen kuullutkaan tästä.
Ihanaista alkavaa viikkoa sinulle!
Eikö vain olekin kauniita kukintoja ja ihana tuoksu! Mukavaa, että innostuit <3 Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!
PoistaOi, että! Varmasti niin hyvän tuoksuista. 😍
VastaaPoistaSyreenin kukat tuoksuvat hyvälle ja sopivat sokerin maustamiseen hienosti. Sokerissa on mieto syreenin tuoksu.
PoistaAivan uusi sokerilaatu. Pitänee kokeilla. Jos onnistuu, olisi kiva lahjaidea.
VastaaPoistaTotta! Hyvä idea, Repu! Sievään lasipurkkiin laitettu syreenisokeri on oivallinen lahja.
PoistaNo jopas! Kuullostaa niin hyvältä. Söisimpä sokeria :D Miltähän maistuisi syreenisuola... :D
VastaaPoistaSiinäpä todella hyvä idea - syreemisuola <3
PoistaSyreenisokeria voi tehdä myös karppisokerista.
PoistaKiitos vinkistä!
PoistaMaistuuko samalle kuin tuoksuu? Uusi juttu minulle. Ihan lähellä ei ole tavallista sireeniä, joku unkarin sireeni on kylällä, mutta tuoksu vähän miedompi.
VastaaPoistaSyreenisokerissa on mieto syreenin tuoksu. Maku on kukkainen ja mesinen.
PoistaBoa tarde. Grata surpresa pois eu não conhecia e nunca ouvi falar.
VastaaPoistaKerran olen tehnyt itse. Nyt meillä ei enää ole syreeniä. Naapurinkaan oksat ei ihan tarpeeksi nuoku meidän puolelle...😁
VastaaPoista:D No, voi harmi, että naapurin oksat eivät ylety teidän puolelle :D
PoistaMeillä ei ole ötököitä syreenin kukissa näkynyt. Kukkia voi pitää jonkin aikaa ensin leivinpaperin päällä, ennen kuin sekoittaa kukat sokeriin. Kun kukat alkavat vähän nuupahtaa lähtevät ötökät pakosalle. Aurinkoista viikon jatkoa sinulle <3
VastaaPoistaJestas minulle ihan uutta nyt meillä on syreenit ohi mutta ehkä ensi vuonna. Todella mielenkiintoinen juttu. Säilyykö miten pitkään jos kukat on mukana 🤔❓
VastaaPoistaSäilymisen kestoon en osaa sanoa, kun on aikas sukkelaan käytetty tai hävinnyt herkkusuihin :) Kun tekee syreenisokeria, niin kannattaa sitä käyttää sitten leivoinnaisiin, jälkkäreihin ja maustamiseen. Aurinkoista viikonloppua <3
Poista