Tuula oli lähettänyt reseptit etukäteen ja laittanut ne yhteiseen kokkaushetkeen ilmoittautuneille ostoslistan, reseptit ja ohjeet esivalmisteluista. Jokainen sai valita ruuat, jotka haluaa illan aikana valmistaa - tai vaikka valmistaa kaikki. Illan menuun kuului hasselbackat, lehtipersiljakastike, Aatun pastasalaatti, Selman iltapalasalaatti, falafel, tsatsiki ja jälkkäriksi granaattiomenahyydyke. Juomaksi valmistettiin mansikkasimaa.
Vaikka ennen liveä essun helmat hieman tutisivat jännityksestä ja innosta, onnistui ilta loistavasti.
Yhteisen etäkokkailuillan päätteeksi laitettiin vappuvaihde päälle, pistettiin hassut vappuhatut päähän ja nostettiin mansikkasimamaljat.
Churrot ovat espanjalaisia munkkitankoja, jotka uppopaistetaan kauniin ruskeiksi. Taikina valmistetaan tuulihattujen tapaan. Taikinan voi vatkata käsin tai sähkövatkaimella. Sähkövatkaimella vatkatusta taikinasta tulee ihanan ilmavia churroja <3
2 ½ dl vettä
100 g voita
¼ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
paistamiseen: öljyä
pinnalle: sokeria, (kanelia)
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai tarkista lämpötiöa taikinanpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai tarkista lämpötiöa taikinanpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.
Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.
Miten sinä vietät vappua? Mikä on sinun vappuherkku?
Maukasta vappua!