Tein ystävänpäiväksi Pätkis-muffinsseja. Kuorrutteena käytin Dr.Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutetta.
Monista erilaisista karkeista olen muffinsseja tehnyt, mutta Pätkis kiilaa muffinsseissa monen namusen ohi kirkkaasti. Lämpimän muffinssin sisällä Pätkis on pehmeä suklaayllätys ja jäähtyneessä muffinssissa se on muffinssin suklainen sydän.
Pätkis-muffinssit Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutteella
Tarvitset:
- 200 g margariinia
- 2dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoa
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl maitoa
- 1 pussi Pätkiksiä
2. Lisää sokeri-margariinivaahtoon munat yksitellen - vatkaa yksi kerrallaan taikinan sekaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi (näin ei tule jauhopaakkuja).
4. Lisää maito ja sekoita.
5. Asettele vuoat uunipellille tai muffinssipellille. Muffinssipeltiä käyttäessä pysyvät muffinit paremmin muodossaan.
6. Täytä jokainen vuoka puolilleen, paina jokaiseen vuokaan keskelle yksi Pätkis ja peitä vuoka melkein täyteen. Muffinssit kohoavat uunissa.
7. Paista 10-20 minuuttia 200 asteessa. Paistoaika riippuu muffinssien koosta.
Muffinssikuorrute Muffinssien jäähtyessä valmista kuorrute.
Muffinssikuorrute Muffinssien jäähtyessä valmista kuorrute.
Dr.Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrute on monikäyttöinen marjan makuinen kuorruteaines. Kuorruteaineesta saa tuorejuusto- ja voikreemipursotukset lisäämällä joukkoon tuorejuustoa tai voita.
Minä tein tuorejuustokuorrutteen, jota pursotin tyllaa käyttäen muffinien päälle. Lempi tyllani on Heirol 852, jolla saa söpösiä ruusupursotuksia.
Kuorrutteen aineet vatkataan sekaisin pussissa olevan ohjeen mukaan. Kuorrutteen voi levittää jäähtyneiden muffinssien päälle joko lastalla tai pursottamalla. Halutessaan somisteeksi voi laittaa lisäksi viistoon leikattuja Pätkis-paloja.
Ja sitten vielä lopuksi laskiaistiistain pursotukset - laskiaispullat mansikkahillolla <3 Helmikuu on meillä ollut melkoista herkuttelua; kahdet synttärikakut, synttärisankarin toiveiden mukainen blinitarjoilu, ystävänpäivän muffinssit ja laskiaispullat.
Tähän sopii enemmän kuin hyvin savolainen viisaus: "Liian paljon hyvvee on ihanoo".
Kumpi maistuisi sinulle - laskiaspulla hillolla vai mantelimassalla?
Ehdottomasti hillolla! En tykkää mantelimassasta yhtään. Tosi suloiset muffinit ja ihan varmasti niiiin herkullisia. Alkoi vaan naurattamaan, kun ajattelin, että laittaisi kokonaiset Pätkis-patukat palojen sijaan, heh heh.. :D
VastaaPoistaHerkullista laskiaistiistain iltaa!
Minulle maistuu sekä hillolla että mantelimassalla. Juu kyllä ne kokonaisinakin siihen päälle menisi ihan passelisti :D Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaMinulle myös ehdottomasti hillolla,
VastaaPoistaMukavaa laskiaistiistaita.
Laskiaispulla on kyllä hyvää. Tulihan niitä taas muutama syötyä :D Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaMinulle maistuu paremmin mantelimassa. En ole kovin makean ystävä.
VastaaPoistaMantelimassa sopii hienosti ja varsinkin, jos ei ole makean ystävä. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaHei, onpas herkullisen näköisiä ruusuleivoksia ja laskiaispullia! Molemmat pullat käyvät, kunhan ovat gluteenittomia. Ja niitä on harvoin tarjolla. Tuo ruusupursotus on ihana, joten kiitos vinkistä, millä se on tehty. Vanha pursottimeni tuli tiensä päähän vuosia sitten ja uutta ei ole tullut ostettua. Jospa nyt saisin aikaiseksi...
VastaaPoistaPursottimen tyllalla on merkitystä, millaisia pursotuksia saa. Tämä on minun lempparitylla. Mukavaa, jos innostut tekemään pursotuksia. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaMinulle maistuu hillolla. Tänään töissä saimmekin isot laskiaispullat hillolla ja kermavaahdolla :)
VastaaPoistaTodella kauniita muffinseja olet tehnyt <3
Mukavaa tiistai-iltaa sinulle Tarja!
Mukava oli varmasti töiden lomassa herkutella isoilla laskiaispullilla. Kiitos, minustakin tällaiset ruusu-pursotukset ovat kauniita. Hyvää viikon jatkoa sinulle, Outi <3
PoistaMantelimassalla ehdottomasti:) Vaikka syön kyllä jos on hilloakin;)
VastaaPoistaKuorruteaines on uusi tuttavuus, sitä pitää kokeilla:)
Minulle maistuu molemmilla vaihtoehdoilla. Ja todellakin maistuu :) Kuorruteainesta oli kiva käyttää ja maistui tosi hyvälle. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaNami mitä herkkuja! Taidan leipoa huomenna jotakin,-)
VastaaPoistaKiitos <3 Leipominen on kyllä mukavaa! Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaNuo ruusukoristeet ovat niin suloiset. Pitäisi joskus hankkia sopiva tylla ja opetella tekemään tuollaisia.
VastaaPoistaMinä tykkään laskiaispullista sekä hillolla että mantelimassa. Jos kotona tehdään laskiaispullia, niin silloin täytämme ne hillolla, koska olen ainoa mantelimassan syöjä.
Kiitos <3 Tämä on lemppari tyllani. Muitakin minulla on, mutta usein miten juuri tämä tarttuu käteeni :) Minullekin maistuu laskiaispulla molemmilla tavoilla. Hyvää viikon jatkoa sinulle!
PoistaWau mitkä pursotukset olet tehnyt muffinssien päälle! <3 Tuon taidon haluaisin itsekin oppia, mutta pitää aloittaa ensin tuosta sopivan tyllan hankkimisesta.
VastaaPoistaJa minulle maistuu myös laskiaispullat hillolla. Tein eilen laskiaismuffinsseja jotka aion tänään täyttää mansikkahillolla ja kermavaahdolla. :)
Kiitos <3 Sopivalla tyllalla ja pikkuisella treenillä saa söpösiä pursotuksia. Herkulliset on leipomukset olleet sinulla <3 Hyvää viikon jatkoa sinulle!
PoistaEhottomasti hillolla laskiaispullat! Plinit on ihania ja meilläkin tälläviikolla paistetaan, syyvään kylmäsavulohitahnan kanssa.
VastaaPoistaBlinit kylmäsavulohitahnalla - siinä on herkkua kerrassaan! Herkullista viikon jatkos sinulle!
PoistaNam maiskis mitä herkkuja🥰.
VastaaPoistaEhdottomasti hillolla laskiaispulla🤗
Noita pätkis muffinseja voisin koklaa joku päivä,kiitti ohjeesta.
Mukavaa viikon jatkoa,täällä rapsakka pakkas aamu🥶
Mukava, jos innostuit Pätkis-muffinsseista. Täälläkin on ollut rapsakoita pakkasia. Viikonloppuna tulee lumisateet. Siis pihajumppaa on tiedossa, kun kolaan ja lapioin lunta. Hyvää viikon jatkoa sinulle!
PoistaNo nyt tuli kyllä "silmätkin makiaksi" - eikä vain suut...
VastaaPoistasuorastaan herkulliset kuvat - tuo ruusu aivan mielettömän hieno!
Ja hillolla.... manteleista tykkään muutoin, mutta massana liian tuhtia!
Taisi tosiaan tulla makiaa teidän silmät ja meidän suut täyteen :D Kiitos <3 Lemppari tyllalla saa tällaisia pursotuksia. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaMiten kaunis ruusupursotus ja komeat laskiaispullat! Pitää katsoa löytyykö kaupasta tuota Dr. Oetkerin tuotetta, miksei löytyisi. :)
VastaaPoistaVaikea valinta, mutta sanotaan että hillolla! :)
Löysin kuorrutejauhoseoksen tavaratalon leivontatarvike hyllystä. Siitä se inspis sitten tällä kertaa lähti :) Hyvää viikon jatkoa!
PoistaVoi miten kuola alkoi valua suupieliä jo ajatuksesta! 😋 Ja ihan mahtava Savolainen viisaus!! 😂
VastaaPoistaOn nämä kyllä tosiaan herkun näköisiä. Savolainen viisaus passaa täydellisesti meidän juhlien täyttämään helmikuuhun. Ja moneen muuhunkin kuukauteen :D Hyvää viikon jatkoa sinulle!
Poistanam,noita muffineita ,pitää kyllä kokeilla,pätkis kakun oon tehny,
VastaaPoistaKiitos,
jaatko kolmeen yhen pätkiksen vai?/per muffini?
Hillolla,ja hilloa kanteekin,kevyesti (laskiaispullan-hattuun)
hauska savolais sutkaus:))😊🧁
Minä en ole Pätkis-kakkua tehnyt, siis vielä :D Kiitos muistutuksesta! Oletko nähnyt neulottuja Pätkis-toukkapussia vauvoille. Minua aina tahtoo naurattaa ääneen, kun sellaisesta somessa näen. Pätkis-karkki sopii niin moneen :D
PoistaSavolaisilla noita sutkautuksia riittää <3 Vinkki: Huomenna julkaisen postauksen liittyen kässäilyyn ja Savon Marttoihin.
Ihania herkkuja! Ihailin noita kuorrutteita🥰
VastaaPoistaKiitos <3 Auringonpaistetta viikkoosi <3
PoistaRuusuinen muffinssi :)
VastaaPoistaRuusu-pursotus on lempparini <3
PoistaOnpas täällä herkkuja. Hillolla tietenkin.
VastaaPoistaTäällä sitä herkutellaan! Ollaan herkuteltu pitkin helmikuun alkua :D
PoistaMInun makeanperson ei kannattais tutustua herkkuihisi.
VastaaPoistaLaskiaspullistakaan en osaa valita, joten syön yhden kumpaakin!
Todetaan vaan savolaiseen tapaan, että liian paljon hyvvee on ihanoo :D
PoistaKaunis ruusu. Herkullisen näköinen. Hillo on minun valinta.
VastaaPoistaKiitos <3 Ruusu-pursotus on minustakin kaunis. Minulle maistuu sekä hillolla että mantelimassalla, siis molempi parempi :)
PoistaMillaisia herkkuja! Ahmin niitä silmilläni, minä armoton herkkusuu. Sinähän olet mestari :) Kiva, kun löysin sinut ja blogisi.
VastaaPoista:D Sitten meitä on kaksi - herkut kyllä maistuvat minullekin. Kiitos <3 Tervetuloa seuraamaan marttaelämääni blogiini! Tapaamisiin postausten äärellä.
PoistaUpea kuorrutus ja nam, niin herkullisen näköiset muffinsit:) No en ole erityisesti pullan ystävä, mutta tykkään niin paljon mantelimassasta että suosin sitä täytteenä. Vaikka voisi kyllä yhdistää hillon ja mantelimassan;D Mukavaa loppuviikkoa sinulle.
VastaaPoistaJuurikin näin :D Yhdistetään hillo ja mantelimassa <3 Kiitos samoin - hyvää viikon jatkoa sinulle <3
PoistaMinulle maistuu kumpi vain ja mielellään molemmat :D Hyvää viikonloppua sinulle <3
VastaaPoistaPätkis houkuttaa kyllä kaikissa muodoissaan, mutta eihän noin kaunista muffinssia voi edes haukata 😍
VastaaPoistaPätkis houkuttaa ja maistuu tosiaan kaikissa muodoissaan 💛😊👍 Minustakin muffinsseista tuli söpösiä, mutta kyllä ne katosivat herkkusuihin. 💛
PoistaNäyttää niin kauniilta ja ah rakastan Pätkiksen makua. Nämä lähtee kokeiluun, kiitos reseptistä Tarja.💖
VastaaPoistaPätkikset ovat yksi suosikkikarkeistani. Ne sopivat täydellisesti muffinsseihin <3
Poista