Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2020

Joulutorttutuutit



Tein Heirolin sarvimuotilla joulutorttutuutteja. Muotit ovat pinnoitettua hiiliterästä ja pinnoituksen ansiosta ei muotteja tarvitse voidella, sillä torttu- ja voitaikina irtoavat muotista helposti. 

Olen ostanut itselleni kaksi settiä sarvimuotteja (yht. 8 tuuttia). Tuutit paistoin kahdessa erässä. Kun sain ensimmäisen satsin uunista, laitoin sarvimuotit kylmään veteen ja näin pääsin käärimään toisen erän torttutaikinasuikaleita sarvimuottien päälle. 

Tässä muottien taustapahvissa olevan reseptin muokattu versio:


Joulutorttutuutit (muokattu Heirolin reseptiä)

15 joulutorttutuuttia:

5 taikinalevyjä (voi-, lehti- tai torttutaikinaa)

1 kananmuna


1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa jokainen taikinalevy pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi ja kauli suikaleet ohuemmiksi (kaulimella venyttäen pituussuunnassa).

3. Kieritä yksi suikale sarvimuotin ympärille ja kiinnitä suikaleen pää voitelemalla kananmunalla.

4. Aseta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin.

5. Voitele sarvien pinta kananmunalla.

6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.


Täytä jäähtyneet tuutit luumurahkalla ja ripottele päälle tomusokeria.

Vinkki: Teesiiviläpallo on kätevä tomusokerin ripotteluun!



Luumurahka Tarjan tapaan (sopii täytteeksi joulutorttutuutteihin)

2 dl vispi- tai kuohukermaa

500 g rahkaa

1 tl vaniljasokeria

(1 rkl sokeria)

1,5-2 dl luumuhilloa 

Voit käyttää luumuhillon tilalla muita hilloja - puolukasta saa ihanan puolukkarahkan. 


1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. 

2. Lisää muut aineet kermavaahtoon välillä sekoittaen.


Tällä ohjeella luumurahkaa tulee todellakin enemmän kuin joulutorttutuutteihin tarvitaan, mutta rahka sopii hienosti vaikkapa jälkiruuaksi, iltapalaksi tai ihan vaan herkutteluun. Siispä annostele rahka jälkiruokakulhoihin ja ripottele päälle joulupiparin murusia!


Joululle maistuvaa viikon jatkoa!

38 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä:) Nyt on lähdettävä ostoksille!!!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentista ja aktiivisesta blogini seuraamisesta ❤ Mukavaa, että innostuit!

      Poista
  2. Kätevät ja vaihtelua torttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla ohjeella tekee myös muitakin sarviversioita. Yksi oma suosikkini on puolukkarahkalla täytetyt sarvet.

      Poista
  3. Enpä tiennytkään, että tuutteja varten on valmiita muotteja. Löysin samantyyppisen ohjeen Ilta-Sanomista ja tein noita tuutteja. Ohjeen mukaan tein kartiot foliosta. Olihan siinä säheltämistä, mutta hyviä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt myös tuon samaisen ohjeen. Ajattelin, että nämä sarvimuotit ovat ekologisempi vaihtoehto foliomuottien sijaan. Sarvimuotit pysyvät muodossaan, kun käärii taikinasuikaletta muotin ympärille.

      Poista
    2. Varmasti sarvimuotit ovat ekologisempia. En tykkää folion ylenmääräisestä käytöstä. Muotit pysyivät kyllä riittävän hyvin kasassa, mutta kertaikäyttöisiähän ne olivat.

      Poista
  4. Kiitos herkullisesta ohjeesta. Minulla olisikin pakkasessa paketti torttutaikinaa :)
    Ihanaa iltaa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torttutaikinaa on hyvä olla pakkasessa aina. Siitä saa nopeasti niin suolaiset kuin makeat leivonnaiset. Ihanaa viikon jatkoa sinulle ❤

      Poista
  5. Joulutortut ovat suuri heikkouteni. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana heikkous ❤ Joulutortut ovat tsi hyviä ja kuuluvat niin tähän aikaan.

      Poista
  6. Nämä on vrmaan herkullisia. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luumurahka tuo torttutaikinakuoreen makeutta. Tuutti muotona on kiva syödä.

      Poista
  7. Kiitos! Tarja!
    ..pitääkin kaivaa folio-tötteröt esille.
    tuo rahkatäyte ,sitä kokeilen:)😋😊
    Kiitos !
    Samoin Sinulle 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt Liisa tosiaan foliotötteröt esille ja torttutaikinasuikaleita niiden ympärille kieputtamaan 👍 Luumurahka on yksi joulun ajan suosikki jälkkäreistä ja herkuista.

      Poista
  8. Oh thank you so much for this fabulous recipe!
    I will buy some molds and attempt to make some of these...they look SO delicious!😊😊
    Have a great day 👍
    Hugs xxx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks to you! These molds are handy. You can use salty or sweet filling. Hugs xxx

      Poista
  9. Mä näinkin jossain tällaisia torttutuutteja ja mietin, että mitenköhän ne oikein tehdään. Ja nythän tuokin asia selvisi. Nuo on varmasti herkullisia, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torttutuuttien täytteenä voi käyttää makeita tai suolaisia täytteitä. Nopsasti torttutuutit hävisivät makeisiin suihin :)

      Poista
  10. Boa noite. Parabéns por nos trazer esse doce maravilhoso.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boa noite. Obrigado pelo seu comentário de que esses pastéis são uma variação de um bolo de Natal tradicional.

      Poista
  11. Foliosta olen minäkin joskus noita rassannut. Oli aika työlästä. Noilla vois onnistua helpommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä sarvituuteilla leipoessa ei tarvitse rassailla :) Ja saa reippaasti kääriä taikinasuokaleet ja muotit pysyvät muodossaan.

      Poista
  12. Foliosta olen minäkin joskus noita rassannut. Oli aika työlästä. Noilla vois onnistua helpommin.

    VastaaPoista
  13. Hienoja tuutteja :) Noihinhan voisi laittaa täytteeksi myös jotakin suolaista makean tilalle. Mukavaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden täyte on sanonnan mukaan "mielikuvituksesta kiinni" :) Suolaista tai makeaa, erilaisia hilloja tai hedelmiä, kermaa tai kermavaahtoa... Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  14. Onpa kauniita nuo joulutorttutuutit!

    VastaaPoista
  15. Tötteröhommiksi menee nyt täälläkin, puolukkarahka kuulostaa niin ihanalta!

    VastaaPoista
  16. Minultakin löytyy nämä muotit joten tuossa olisi jouluideaa :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!