Tein Heirolin sarvimuotilla joulutorttutuutteja. Muotit ovat pinnoitettua hiiliterästä ja pinnoituksen ansiosta ei muotteja tarvitse voidella, sillä torttu- ja voitaikina irtoavat muotista helposti.
Olen ostanut itselleni kaksi settiä sarvimuotteja (yht. 8 tuuttia). Tuutit paistoin kahdessa erässä. Kun sain ensimmäisen satsin uunista, laitoin sarvimuotit kylmään veteen ja näin pääsin käärimään toisen erän torttutaikinasuikaleita sarvimuottien päälle.
Tässä muottien taustapahvissa olevan reseptin muokattu versio:
Joulutorttutuutit (muokattu Heirolin reseptiä)
5 taikinalevyjä (voi-, lehti- tai torttutaikinaa)
1 kananmuna
1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa jokainen taikinalevy pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi ja kauli suikaleet ohuemmiksi (kaulimella venyttäen pituussuunnassa).
3. Kieritä yksi suikale sarvimuotin ympärille ja kiinnitä suikaleen pää voitelemalla kananmunalla.
4. Aseta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin.
5. Voitele sarvien pinta kananmunalla.
6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.
Täytä jäähtyneet tuutit luumurahkalla ja ripottele päälle tomusokeria.
Vinkki: Teesiiviläpallo on kätevä tomusokerin ripotteluun!
Luumurahka Tarjan tapaan (sopii täytteeksi joulutorttutuutteihin)
2 dl vispi- tai kuohukermaa
500 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl sokeria)
1,5-2 dl luumuhilloa
Voit käyttää luumuhillon tilalla muita hilloja - puolukasta saa ihanan puolukkarahkan.
1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
2. Lisää muut aineet kermavaahtoon välillä sekoittaen.
Tällä ohjeella luumurahkaa tulee todellakin enemmän kuin joulutorttutuutteihin tarvitaan, mutta rahka sopii hienosti vaikkapa jälkiruuaksi, iltapalaksi tai ihan vaan herkutteluun. Siispä annostele rahka jälkiruokakulhoihin ja ripottele päälle joulupiparin murusia!
Joululle maistuvaa viikon jatkoa!
Kiitos vinkistä:) Nyt on lähdettävä ostoksille!!!;)
VastaaPoistaKiitos sinulle kommentista ja aktiivisesta blogini seuraamisesta ❤ Mukavaa, että innostuit!
PoistaKätevät ja vaihtelua torttuihin.
VastaaPoistaSamalla ohjeella tekee myös muitakin sarviversioita. Yksi oma suosikkini on puolukkarahkalla täytetyt sarvet.
PoistaOnpa herkullisen näköisiä!��
VastaaPoistaKiitos! Kovin olivat herkkua.
PoistaEnpä tiennytkään, että tuutteja varten on valmiita muotteja. Löysin samantyyppisen ohjeen Ilta-Sanomista ja tein noita tuutteja. Ohjeen mukaan tein kartiot foliosta. Olihan siinä säheltämistä, mutta hyviä tuli.
VastaaPoistaOlen nähnyt myös tuon samaisen ohjeen. Ajattelin, että nämä sarvimuotit ovat ekologisempi vaihtoehto foliomuottien sijaan. Sarvimuotit pysyvät muodossaan, kun käärii taikinasuikaletta muotin ympärille.
PoistaVarmasti sarvimuotit ovat ekologisempia. En tykkää folion ylenmääräisestä käytöstä. Muotit pysyivät kyllä riittävän hyvin kasassa, mutta kertaikäyttöisiähän ne olivat.
PoistaKiitos herkullisesta ohjeesta. Minulla olisikin pakkasessa paketti torttutaikinaa :)
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Tarja <3
Torttutaikinaa on hyvä olla pakkasessa aina. Siitä saa nopeasti niin suolaiset kuin makeat leivonnaiset. Ihanaa viikon jatkoa sinulle ❤
PoistaJoulutortut ovat suuri heikkouteni. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaIhana heikkous ❤ Joulutortut ovat tsi hyviä ja kuuluvat niin tähän aikaan.
PoistaNämä on vrmaan herkullisia. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaLuumurahka tuo torttutaikinakuoreen makeutta. Tuutti muotona on kiva syödä.
PoistaVitsit, nyt näyttää hyvältä! 😋😊
VastaaPoistaKiitos 😀💛
PoistaKiitos! Tarja!
VastaaPoista..pitääkin kaivaa folio-tötteröt esille.
tuo rahkatäyte ,sitä kokeilen:)😋😊
Kiitos !
Samoin Sinulle 😋
Nyt Liisa tosiaan foliotötteröt esille ja torttutaikinasuikaleita niiden ympärille kieputtamaan 👍 Luumurahka on yksi joulun ajan suosikki jälkkäreistä ja herkuista.
PoistaOh thank you so much for this fabulous recipe!
VastaaPoistaI will buy some molds and attempt to make some of these...they look SO delicious!😊😊
Have a great day 👍
Hugs xxx
Thanks to you! These molds are handy. You can use salty or sweet filling. Hugs xxx
PoistaMä näinkin jossain tällaisia torttutuutteja ja mietin, että mitenköhän ne oikein tehdään. Ja nythän tuokin asia selvisi. Nuo on varmasti herkullisia, nam :)
VastaaPoistaTorttutuuttien täytteenä voi käyttää makeita tai suolaisia täytteitä. Nopsasti torttutuutit hävisivät makeisiin suihin :)
PoistaBoa noite. Parabéns por nos trazer esse doce maravilhoso.
VastaaPoistaBoa noite. Obrigado pelo seu comentário de que esses pastéis são uma variação de um bolo de Natal tradicional.
PoistaFoliosta olen minäkin joskus noita rassannut. Oli aika työlästä. Noilla vois onnistua helpommin.
VastaaPoistaNäillä sarvituuteilla leipoessa ei tarvitse rassailla :) Ja saa reippaasti kääriä taikinasuokaleet ja muotit pysyvät muodossaan.
PoistaFoliosta olen minäkin joskus noita rassannut. Oli aika työlästä. Noilla vois onnistua helpommin.
VastaaPoistaHienoja tuutteja :) Noihinhan voisi laittaa täytteeksi myös jotakin suolaista makean tilalle. Mukavaa loppuviikkoa <3
VastaaPoistaNäiden täyte on sanonnan mukaan "mielikuvituksesta kiinni" :) Suolaista tai makeaa, erilaisia hilloja tai hedelmiä, kermaa tai kermavaahtoa... Mukavaa viikonloppua <3
PoistaIhana ohje. Kiitos
VastaaPoistaKiitos sinulle kommentistasi <3
PoistaOnpa kauniita nuo joulutorttutuutit!
VastaaPoistaKiitos <3 Sarvimuoteilla onnistuu.
PoistaTötteröhommiksi menee nyt täälläkin, puolukkarahka kuulostaa niin ihanalta!
VastaaPoistaKiva, että innostuit tötteröimään! Puolukkarahka on ihanaa <3
PoistaMinultakin löytyy nämä muotit joten tuossa olisi jouluideaa :)
VastaaPoistaNyt vaan joulutorttutuuttien tekoon!
Poista