4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää. Vaikka päivä on omistettu korvapuustille, sopii teemapäivänä herkutella myös muillakin pullilla.
Korvapuustien koulukuntia on monia niin korvapuustin muodon, koon, paistovärin ja syömisenkin suhteen. Oma lempikorvapuusti löytyy testaamalla. Tein eilen kaksi erilaista korvapuustiversiota. Korvapuustitaikinan tein Marttojen korvapuustiohjeella.
Nämä korvapuustit voitelin kohotuksen jälkeen munalla ja ripottelin päälle DanSukkerin rapeaa raesokeria.
Tässä korvapuustiversiossa kokeilin ystävältäni Sarilta saamaa korvapuustivinkkiä. Paistoin puustit kohotuksen jälkeen voitelemattomina. Paistamisen jälkeen voitelin puustit voisulalla ja sirotelin päälle Dansukkerin Siro erikoishienoa sokeria.
Korvapuustit (Martat.fi)
Korvapuustien leipomiseen tarvitaan:
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n.1 kg vehnäjauhoja
100–150 g sulatettua margariinia tai voita tai
1 – 1 ½ dl juoksevaa margariinia
50 g hiivaa
1 muna
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n.1 kg vehnäjauhoja
100–150 g sulatettua margariinia tai voita tai
1 – 1 ½ dl juoksevaa margariinia
Täyte:
100 g rasvaa
1 dl sokeria
kanelia
100 g rasvaa
1 dl sokeria
kanelia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
munaa
Pinnalle:
raesokeria
Valmistusohjeen löydät Marttojen sivulta klikkaamalla tästä KLIK. Samalla näet reseptin ravintosisällön ja hiilijalanjäljen.
Herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaMinun korvapuustini pitää olla ainakin maidoton. :)
Kiitos ❤ Korvapuustin ohjeesta saa onneksi helposti maidottoman. Ihanaa viikon jatkoa sinulle ❤
PoistaHyvän näköisiä korvapuusteja <3
VastaaPoistaKiitos ❤ Instagramissa oli paljon kovapuustipäiväkuvia. Puustit olivat ihanan erilaisia. Puusteissa näkyi leipojien "käden jälki". Ihanaa viikon jatkoa sinulle ❤
PoistaTänään en ehtinyt itse leipoa korvapuusteja, mutta söin kuitenkin Lidl:n leipomaa korvapuustia tänään päiväkahvin kanssa.
VastaaPoistaHerkullista iltaa sinulle Tarja <3
Pääasia on, että korvapuustia saa päiväkaffelle ❤ Lidl:n korvapuustit ovat hyviä ja isoja ❤ Ihanaa viikon jatkoa, Outi ❤
PoistaAina yhtä herkullisia, tykkään tehdä myös niitä paljon kerralla, kun vien niitä tuliaisiksi pakkasesta.
VastaaPoistaIhana tuliainen! Kyllä Korvapuustin saaja ilahtuu. Meillä ei tällä kertaa jäänyt korvapuusteja pakkaseen laitettavaksi. Ihanaa viikon jatkoa, Pirjo ❤
PoistaPuusti kuin puusti, mutta munattomana ja laktoosittomana, kiitos. :D
VastaaPoistaKorvapuustiohjeesta saa näppärästi sekä munattoman että laktoosittoman. Ihanaa viikon jatkoa ❤
PoistaKorvapuustit on hyviä, kun ne on riittävän kosteita ja jätetty vähän vaaleaksi. Ite olen surkea pullaleipuri, vaikka välillä tulee yritettyäkin.
VastaaPoistaKorvapuustikoulukuntia on monia. Minustakin on hyvä, että korvapuusti on hieman kostea, mutta vaaleahko, semmoinen pikkuisen enemmän ruskeaan taittuva 😃 Käytännössä olen kuitenkin kovin joustava - korvapuusti on aina korvapuusti! Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Sartsa ❤
PoistaBoa noite Tarja. Parece ser muito delicioso. Parabéns pela maravilhosa receita.
VastaaPoistaObrigado! Estes são deliciosos pastéis doces.
Poista