Sivut

maanantai 10. elokuuta 2020

Täytetyt kesäkurpitsat

Puutarhan mukavia kasvutarinoita on tuottelias kesäkurpitsa. Kauniit keltaiset kukat ovat muuttuneet vihreiksi kesäkurpitsapötköiksi. Sato näyttää olevan  Pari kesää sitten kasvattamani kesäkurpitsa tuotti satoa niin, että perheen ruokalistalle toivottiin muutakin kuin kesäkurpitsaa sen eri muodoissa. Tänä kesänä satoa tulee maltillisemmin ja ruokalistalle Muu-takin. Tein täytettyjä kesäkurpitsaveneitä Muu-kasvisjauhistäytteellä. 

Muu-kasvisjauhis on Poutun soijaton, maidoton ja gluteiiniton uutuustuote. Tuote on 15% hernettä (alkuperä: EU). Herneen lisäksi tuote sisältää vettä, riisijauhoa, rypsiöljyä, kookosrasvaa, stabilointiaineita (E461, E460), omenauutetta, suolaa, aromeja, maissimaltodrekstriinia, maissimaltodekstriinia, perunatärkkelystä, karamellisoitua glukoosisiirappia, punajuurijauhetta, luontaisia aromeja ja mausteuutteita.  Tuotteen ulkonäkö muistuttaa jauhelihaa. Maukas Muu-kasvisjauhis ei maistu hernemössölle ja siten haastaa nauta-sikajauhelihan. Tykkään! 


Muu-kasvisjauhistäytteiset kesäkurpitsaveneet

1 rasia (240 g) Muu-kasvisjauhista

2-4 kesäkurpitsaa

1 sipuli 

emmental-juustoraastetta

mausteita (esim. valkopippuria, jauhelihamaustetta ja paprikajauhetta)

1-2 rkl tomaattipyreetä


Näin valmistin:

1. Pesin ja halkaisin kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koversin kurpitsan puolikkaat lusikalla veneiksi.

Valmista täyte:

2. Valmistin Muu-kasvisjauhelihan pakkauksen ohjeen mukaan ja maustin valkopippurilla, jauhelihamausteella ja paprikajauheella.

3. Kuorin ja silppusin sipulin. Kuullotin sipulisilpun pannulla.

4. Pilkoin kovertamani kurpitsansisuksen kattilaan.

5. Lisäsin kuullotettu sipulisilpin, tomaattipyreen ja Muu-kasvisjauhiksen kattilaan kesäkurpitsan sisuspalojen kanssa. Annoin hautua noin 5 minuuttia.

6. Laitoin kesäkurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja täytin ne. 

7. Paistoin uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kypsennyksen puolessa välissä ripottelin kesäkurpitsaveneiden päälle juustoraastetta.


Täytettyjen kesäkurpitsaveneiden kanssa tarjottavaksi sopii salaatti. 

Vinkki: sekoita täytteen joukkoon Aura-juustoa.


Eipä tässä Muu-ta kuin ihan mahti maukasta alkanutta viikkoa!


16 kommenttia:

  1. Tämä kyllä menee varppina kokeiluun.EN laittanut olenkaan kesäkurpitsaa kasvamaan,,jättikurpitsan taimen kasvatus epä onnistu.
    Eilen kaupassa hipelöin "ajatuksin" kesäkurpitsaa ,,ostin kuitenkin suippokaalin ja fenkolin,kumpikin ihan uusia tuttavuuksia..kokeilu mielessä:))
    Mietin että voiko nuo grillissä laittaa?nuo kurpitsat?

    Mietin voiko käyttää sulatejuuston loput,,,tekis sellaiset mitä kaapista löyty täytteet?:)))
    Kiitos Tarja,ihanasta ohjeesta!
    Mukavia elokuisia päiviä,Sinulle!
    "käväseppä osallistumassa arvontaan;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on herkkua! En ole grillissä valmistanut. Uunissa on helppo paistella. Kaikkea, mitä kaapista löytyy, voi käyttää täytteenä ja niin näihin saa vaihtelua. Minäpä käyn heti osallistumassa arvontaan!

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköistä ruokaa taas kerran täällä. Hyvin tehty kasvisruoka ei todellakaan kaipaa mitää lihaa kaverikseen.
    Ihanaa tiistaita sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Maistuvaista kasvisruokaa tulikin. Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Outi <3

      Poista
  3. Tein juuri eilen täytettyjä kesäkurpitsoja. Täytteeksi laitoin wokkivihanneksia, kirsikkatomaatteja ja ruoka & dippi koskenlaskijaa sekä hieman emmental-juustoraastetta päälle. Syntisen hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan syntisen hyvältä kuulostaa. Kiitos vinkistä! Hyvää viikon jatkoa sinulle <3

      Poista
  4. Herkullisia, eilen kaupassa mietin, ostanko, en ostanut!

    VastaaPoista
  5. Meillä ollaan Muu -pihvien suurkuluttajia ;D Päiväkahville vähän ruokaisampi leipäsetti, kun laittaa paistetun pihvin leipien päälle.

    VastaaPoista
  6. Nams. Kiitos ohjeesta. Pakko kokeilla, koska vaikuttaa aivan huippureseptiltä.

    VastaaPoista
  7. Sopivasti olenkin tekemässä täytettyjä kesäkurpitsoja. Muu-kasvistuotetta en ole aiemmin käyttänyt, mutta taidan ottaa kokeiluun. Kiitos vinkistä :)
    Meillä täytteenä tänään on fetaa, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja ja päälle vielä hiukan juustoraastetta.

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoinen uutuus tuo Muu-kasvistuote. Laitan harkintaan sen.

    Me miehen kanssa tykätään täytetyistä kesäkurpitsoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytetyt kesäkurpitsat ovat niiiin hyviä. Eipä sitä Muu-ta päivälliselle tarvitakaan :)

      Poista

Ilahdun kommenteista!