Puutarhan mukavia kasvutarinoita on tuottelias kesäkurpitsa. Kauniit keltaiset kukat ovat muuttuneet vihreiksi kesäkurpitsapötköiksi. Sato näyttää olevan Pari kesää sitten kasvattamani kesäkurpitsa tuotti satoa niin, että perheen ruokalistalle toivottiin muutakin kuin kesäkurpitsaa sen eri muodoissa. Tänä kesänä satoa tulee maltillisemmin ja ruokalistalle Muu-takin. Tein täytettyjä kesäkurpitsaveneitä Muu-kasvisjauhistäytteellä.
Muu-kasvisjauhis on Poutun soijaton, maidoton ja gluteiiniton uutuustuote. Tuote on 15% hernettä (alkuperä: EU). Herneen lisäksi tuote sisältää vettä, riisijauhoa, rypsiöljyä, kookosrasvaa, stabilointiaineita (E461, E460), omenauutetta, suolaa, aromeja, maissimaltodrekstriinia, maissimaltodekstriinia, perunatärkkelystä, karamellisoitua glukoosisiirappia, punajuurijauhetta, luontaisia aromeja ja mausteuutteita. Tuotteen ulkonäkö muistuttaa jauhelihaa. Maukas Muu-kasvisjauhis ei maistu hernemössölle ja siten haastaa nauta-sikajauhelihan. Tykkään!
1 rasia (240 g) Muu-kasvisjauhista
2-4 kesäkurpitsaa
1 sipuli
emmental-juustoraastetta
mausteita (esim. valkopippuria, jauhelihamaustetta ja paprikajauhetta)
1-2 rkl tomaattipyreetä
Näin valmistin:
1. Pesin ja halkaisin kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koversin kurpitsan puolikkaat lusikalla veneiksi.
Valmista täyte:
2. Valmistin Muu-kasvisjauhelihan pakkauksen ohjeen mukaan ja maustin valkopippurilla, jauhelihamausteella ja paprikajauheella.
3. Kuorin ja silppusin sipulin. Kuullotin sipulisilpun pannulla.
4. Pilkoin kovertamani kurpitsansisuksen kattilaan.
5. Lisäsin kuullotettu sipulisilpin, tomaattipyreen ja Muu-kasvisjauhiksen kattilaan kesäkurpitsan sisuspalojen kanssa. Annoin hautua noin 5 minuuttia.
6. Laitoin kesäkurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja täytin ne.
7. Paistoin uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kypsennyksen puolessa välissä ripottelin kesäkurpitsaveneiden päälle juustoraastetta.
Täytettyjen kesäkurpitsaveneiden kanssa tarjottavaksi sopii salaatti.
Vinkki: sekoita täytteen joukkoon Aura-juustoa.
Eipä tässä Muu-ta kuin ihan mahti maukasta alkanutta viikkoa!