Martan päivää vietetään vuosittain 26. heinäkuuta. Martan päivänä marttayhdistykset järjestävät tapahtumia eri puolilla Suomea korona-ajan . Tänä kesänä voit katsoa marttojen Martan päivän videotervehdyskoosteen, joka esitetään Marttailu IGTV:ssa ja Martat vinkkaa FB-kanavalla puolen päivän maissa.
Leivoin Martan päivän herkuksi raparperipiirakan. Resepti on blogiarkistoni kätköistä. Pirtsakka raparperi saa pehmeyttä kermaviilistä. Tällä helpolla reseptillä syntyy myös maistuvat marjapiirakat.
Raparperipiirakka
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää muna hyvin sekoittaen.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
4. Levitä pyöreän vuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja esim. kahvilusikalla reunan myötäisesti vetäen. Reuna leviää uunissa.
Täyte
0,5 dl raparperinpaloja/puolukoita/mustikoita
1 tlk kermaviiliä
1 muna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
5. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat/puolukat/mustikat.
6. Levitä tasaisesti vuokaan taikinan päälle.
7. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Edellisessä postauksessani kerroin virkanneeni Viola-palapeiton ja toinen peitto oli työn alla. Nyt tuo toinen Viola-peitto on valmis. Käytin Novitan Viola-palapeiton ohjeesta poiketen 7 Veljestä lilan (742, syreeni) langan tilalla pinkkiä (550, pioni) lankaa.
Hyvää Martanpäivää!
Näyttääpä herkulliselta!💛
VastaaPoistahttp://jasukuvaa.blogspot.com/
Kiitos, Jasmin!
PoistaHerkullista Martan päivää sinulle Tarja <3
VastaaPoistaKiitos, Outi <3
PoistaHerkulta näyttää.
VastaaPoistaKiitos, herkullista oli!
PoistaHerkullisia värisävyjä peitossa.
VastaaPoistaMinäkin ihastuin tähän väriyhdistelmään. Tyttären toivevärit <3
PoistaRakastan rapsua ylikaiken, niin herkullinen piirakka ja kaunis Viola peitto. <3 Sydämellistä viikonloppua Tarja. <3
VastaaPoistaRaparperista saa tehtyä kaikenlaista maukasta ja maistuvaa <3 Hyvää pia alkavaa viikkoa, Tiia <3
Poista