Kääretortun pohjataikinan teimme Korpelan Myllyn Unelmatorttu-reseptillä. Täytteeseen ja kuorrutukseen käytimme kermaa, mansikkahilloa ja Fazerin Marianne-tuotteita.
Unelmatorttu
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl Ohratärkkelystä
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl kuohukermaa
mansikkahilloa
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100-150 g tuorejuustoa (esim. vadelmatuorejuustoa)
tuoreita mintunlehtiä
Näin valmistat:
1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
4 munaa
1,5 dl sokeria
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti kaapimella käännellen.
1,5 dl Ohratärkkelystä
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
4. Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia.
5. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle, poista leivinpaperi ja anna jäähtyä.
6. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit.
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikkahilloa
8. Levitä kermavaahto ja ripottele Marianne-rouhetta kermavaahdon päälle.
9. Kierrä kääretorttulevy rullaksi ja laita torttu saumapuoli alaspäin jääkaappiin maustumaan.
9. Kierrä kääretorttulevy rullaksi ja laita torttu saumapuoli alaspäin jääkaappiin maustumaan.
10. Valmista kuorrute: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Voit halutessasi käyttää elintarvikkeiden värjäämiseen tarkoitettua elintarvikeväriä tai geeliväriä kuorrutteen värjäämiseen.
2 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
elintarvikkeiden värjäämiseen tarkoitettua elintarvikeväriä tai geeliväriä
11. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja kuorruta haluamallasi tavalla.
Kääretorttuviipaleen voi joko kuorruttaa ohuella kermavaahtokerroksella ennen ruusujen tekemistä tai jättää naked-viipaleeksi.
Ruusut saat pursotinpussilla ja tyllalla (itse käytin Heirolin 852 tyllaa). Ruusujen lehdiksi sopivat tuoreet mintun lehdet.
Marianne rae sopii kivasti leivoksien somisteeksi; rakeissa on tuttu tuttu Marianne-karkin maku ja perinteistä Marianne-karkkia ohuempi minttukuori.
Kääretorttuleivoksien tekeminen on helppoa ja nopeaa. Leivokset sopivat arkeen ja juhlaan, vierastarjoiluksi sekä hemmottelu- ja herkkuhetkiin.
Maukasta alkanutta viikkoa!
Voi nam kun näyttää tuollaiset leivokset hyviltä! Mukavaa alkanutta viikkoa♥
VastaaPoistaTuli näistä kyllä tosi makoisia. Ja ihmekkös tuo, kun Marianne-karkki teemalla mentiin <3 Hyvää alkanutta viikkoa sinulle <3
PoistaTodella herkulliselta näyttää.
VastaaPoistaHelposti herkullista! Kääretortun tekeminen sujuu sukkelaan ja täytteeksi voi laittaa oman maun mukaiset täytteet tai sitä, mitä kotoa leivonta hetkellä löytyy. Tällaisia leivoksia voi tarjota niin vieraille tahi herkutella ihan itsekseen.
PoistaKääretorttuleivokset ovat kyllä ihania 🤍 Ja erittäin herkullisen näköisiä oletkin saanut aikaiseksi 🤍 Kiitos myös ohjeesta; taidanpa kokeilla loppuviikosta :) Mukavaa heinäkuista viikkoa!
VastaaPoistaKiitos <3 Mukava, että innostuit ohjeesta! Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Satu <3
PoistaKääretorttuleivokset ovat herkkuja.
VastaaPoistaIhana tuo kermaruusu:)).kauniisti laitetu.
(pitkästä aikaa..itestä tuntuu siltä)
Minä oon tehny kakkupohjat,piirakat nykyään sämpyläjauhoista ,osa vehäjauhoja/perunajauh,.omasta mielestä tulee erikoisen makuisia)
..jokos pakaste alkaa täyttä hilloista?:))
Mukavia kesäpäiviä,Sinulle Tarja!
Kiitos!🍓🍒🌺
jkOletkos toipunut leikkauksesta=)?
Kiitos, Liisa <3 Mukavaa, että olet siinä! Aika kuluu niiiin nopeasti. Kiitos jauhovinkistä! On pakastin pullollaan hilloja ja nyt myös mansikoita. Mansikat ostin, hillat kerättiin. Käsi on toipunut oikein hyvin. Välillä on kaikenlaisia tuntemuksia (juilii, vihlasee ja jomottaa) sen mukaan, miten olen kättä rasittanut. Parempi on käsi kuitenkin kuin ennen leikkausta. Kauniita kesäpäiviä sinulle, Liisa <3
PoistaHelposti herkullista! Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
VastaaPoista