Pohja:
2 keitettyä, kylmää perunaa hienona raasteena (vinkki: edelliseltä aterialta jäänyttä perunamuusia)
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
1. Sekoita keskenään pehmeä rasva ja perunaraaste/perunamuusi.
2. Sekoira keskenään vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja nypi ne sormin rasvaperunaseokseen.
3. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vinkki: Perunamuusista tehty taikina on notkeaa ja sen levittäminen onnistuu mukavasti lusikalla.
5. Sekoita keskenään nokkesenlehdet, hienonnetut ruohosipulit sekä fetajuustokuutiot. (Vinkki: Voit myös laittaa ensin fetajuustokuutiot taikinapohjan päälle. Ripotele sitten nokkos-ruohosipuliseos. Näin täytteen ainekset tulevat tasaisesti piirakan päälle.)
6. Sekoita keskenään maito ja munat.
7. Mausta suolalla ja mustapippurilla. (Vinkki: Suolan voi jättää pois - fetassa on ihan sopivasti suolaa.)
8. Lisää munamaito muiden täyteaineiden joukkoon ja kaada vuokaan. (Vinkki: Mikäli ole laittanut täyteaineet kerroksittain piirakkapohjan päälle, kaada munamaito viimeisenä täytteen päälle.)
9. Paista 175°C:ssa noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte kokonaan hyytynyt.
Resepti: Martat
Käytätkö sinä nokkosta ruuan valmistukseen tai leivontaan?
Ehdottomasti napattava tuo ohje,nokkosia riittää vaikka kuinka.
VastaaPoistaTällä reseptillä tulee tehtyä piirakka kesän aikana moneen kertaan. Aurinkoista viikonloppua, Pirjo <3
PoistaMaukkaalta näyttää,pitäisipä kokeilla ohjetta :)
VastaaPoistaTämä on maukas ja maistuva piirakka. Suosittelen reseptiä!
PoistaNäyttää ja kuulostaa hyvältä, tuota pitääkin kokeilla! Kiitos ohjeesta:) Mukavaa kesäpäivää♥
VastaaPoistaMaukas ja maistuva piirakka! Aurinkoista viikonloppua sinulle <3
PoistaOi, näyttää herrrrkulliselta!
VastaaPoistaEilen konttailin orapihlajan alla, että Mies pääsee tänään aidanleikkuulle. Nokkosia olisi riittänyt piirakkaan jos toiseenkin, mutta taisivat niillä kohdin olla koiranpissalla aromoituja. Tänään takapihan aidan vuoro, täytyypä tutkailla siltä suunnalta nokkoset uusin silmin! Koskaan en ole mitään tehnyt, mutta muualla maistanut - ja ihan mielettömän hyvää oli silloin... Kiitos vinkistä!
Mahtava juttu, jos tällaisen piirakan nokkoset löytyvät ihan omasta pihasta. Nokkosesta saa valmistettua maukkaita leivonnaisia. Aurinkoista viikonloppua sinulle <3
PoistaKylläpä näyttää herkulliselta 🤍 Ja varmasti maistuu myös! Leipominen onkin mitä mainiointa sadepäivän puuhaa (blogien lukemisen ja neulomisen lisäksi tietysti 😊) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!
VastaaPoistaNäin juuri! Leipominen, blogien lukeminen ja neulominen - sadepäivien parhaita puuhia <3 Aurinkoista viikonloppua <3
PoistaKiitos ohjeesta, tämä menee kokeiluun.😄
VastaaPoistaMaistuvaa kesän jatkoa sinulle!
T: - Satuli -
Kiitos samoin - maistuvaa kesää sinulle, Satuli <3
PoistaKiitos paljon!
PoistaPaljonko laitoit noita nokkosia vai oman mukaan?
ja laitoitko ne tuoreina vai esikäsittelitkö niitä jotenkin?
T: - Satuli -
Keräsin noin 2 litraa nokkosenlehtiä. Kiehautin vedessä ja hienonsin silpuksi. Laitoin piirakan täytteet kerroksittain, että tuli tasaisesti.
PoistaKiitos tiedosta!🤗
PoistaMaukas ja maistuva piirakka! Aurinkoista viikonloppua <3
VastaaPoistaAlkukesän/kevään perinteinen nokkoskeitto tulee keitettyä - mutta eipä muuta... tämä olisi kyllä kokeilemisen arvoinen!!
VastaaPoistaKuvasikin ovat niin "syötäviä"
Käytän nokkosia pitkin kesää. Niitämme kasvustoa ja napsin uutta kasvustoa käyttöön. Kiitos, Repolainen <3
PoistaHei, nokkonen oli jäänyt pois reseptistä mut löytyi marttojen alkuperäisestä reseptistä. Kiitos, hyvää tuli! Löysin "uusia" nokkosen lehtiä aiemmin jo kitketyltä alueelta.. T. Nimim.siedätyshoitoa nokkospelkoiselle :-D
VastaaPoistaKiitos, että huomautit puutteesta reseptissä. Nokkonenhan on tässä se tärkeä juttu! <3
Poista