Onko härkäpapupihvien tekeminen tosiaan näin helppoa? No, kyllä on!
Tutkin Karviaisten tilan Voima-Papu härkäpapurouhepakettia ja huomasin paketin etiketissä olevan Varsin simppelit härkäpapupihvit-reseptin. Vähän härkäpapurouheen turvottelua, sipulisilpun kuulottelua, ainesten sekoitusta ja pannulla paistelua, pihveiksi muotoilua ja uunista odottelua 20 minuuttia. Katsotaanpa reseptiä tarkemmin.
2 dl härkäpapurouhetta
2 sipulia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1-2 rkl sinappia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattua persiljaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä pihvien voiteluun
Voit halutessasi ripotella pihvien päälle seesaminsiemeniä.
1. Turvota härkäpapurouhetta 10 min noin 3 dl vettä.
2. Kuori ja silppua sillä välin sipulit. Lorauta öljy kattilaan ja kuullota sipulisilppu siinä.
3. Lisää sipulisilpun joukkoon härkäpapurouhe ja kaikki muutkin ainekset. Paistele 10 min sekoitellen.
4. Ota kattila liedeltä ja hulauta siihen muun murkinan mukaan vehnäjauhot ja sekoita massa tasaiseksi.
5. Muotoile massasta pihvejä leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
6. Voitele pihvit öljyllä ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä.
7. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Härkäpapupihvit nautitaan vaikkapa perunamuusi kyytipoikanaan.
Ohjeen mukaan pihvitaikinaa voi keventää esimerkiksi raastetulla porkkanalla, lantulla, perunalla tai punajuurella. Laitoin pihveihin yhden ison porkkanan raasteena ja tulipa näistä hyviä! Seuraavalla kerralla kokeilen laittamalla pihvitaikinaan raastettua perunaa.
Katsotaanpa vielä, mitä Martat kertovat härkäpavusta: "Härkäpapu (Vicia faba) eli peltopapu on oikeammin virnasukuinen kasvi (Vicia sp.). Härkäpapu on pisimpään Suomessa viljelty ”papu”laji. Aivan nuorina, kun härkäpavun palot ovat pikkusormen kokoisia, ne voidaan syödä palkoineen. Täysikasvuisina härkäpavun palot silvitään ja vain pavut keitetään." (Martat.fi)
Martat vinkkaavat, että pavuista tehtyjä kasviproteiinivalmisteita voi käyttää ruoanlaitossa kuten lihaa, sen lisäksi tai korvaajana.
Marttojen papureseptejä löydät täältä KLIK.
Härkäpapurouhe saatu Karviaisten tilalta.
Härkäpapua on kasvimaalla kasvamassa, joten tämä ohje tulee käyttöön sovellettuna. Kiitos!
VastaaPoistaVau! Sinä olet tosi viherpeukalo ja puutarhuri, kun kasvatat omat härkäpavut <3 Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3
PoistaHärkis on oma suosikkini näistä "lihankorvikkeista". Olen syönyt paria niin hyvää härkisruokaa, että en todellakaan kaivannut lihaa ollenkaan. Ihania pihviä olet tehnyt <3 Kaunista iltaa sinulle Tarja!
VastaaPoistaHärkäpapuruuilla ei lihaa jää kaipaamaan. Suutuntuma on ruokaisa, maku on maukas ja pitää nälän loitolla kauan. Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Outi <3
PoistaKiitos ohjeestasi.
VastaaPoistaKiitos sinulle <3 Ihanaa, kun seuraat blogiani ja kommentoit <3
PoistaHyvältä näyttää, vaikka ajattelin härkäpapujen kuuluvan niihin vähän pelottavampiin ruoka-aineisiin. :)
VastaaPoistaMinä en ollut aiemmin itse tehnyt tällaisia härkäpapupiffejä ja voi jee - hyviä ovat! Lämpimästi siis suosittelen :)
PoistaPikkasen houkuttelee kuvasi ja ohjeen helppous jopa kokeilemaan :) Lapsille ei varmaan kelpaa ja itse hieman välttelen suuria määriä mitään palkokasveja huonokuntoisen vatsani takia. Ehkä joku päivä kuitenkin kokeilen. Töissä olen maistanut härkisruokia ja todennut mauan ihan hyväksi, mutta vatsani ei tykännyt. Toistaiseksi olen voinut syödä vain nyhtökauraa.
VastaaPoistaNämä olivat niin maukkaita, että otan saman reseptin eri versiot (porkkana/peruna/punajuuri) käyttöön. Ikävää, että vatsa ei tykkää. Nyhtökaura on myös hyvää!
PoistaMenee ehdottomasti kokeiluun... nuorisostamme 2/3 on hurahtnaut kasvisruokaan... aluksi tuotti päänvaivaa viikonloppu-kokkailuihini (rakastan ruoanlaittoa ja varsinkin kaikenlaista uuden kokeilua, mutta tunsin olevani niin ei-tietämättömyys alueella... ettei kokkaaminen ollutkaan enää kivaa...)
VastaaPoistaVaan kun on tutustunut lisää.... niin olo helpottuu
ja omalle kehollekin varmaan hyvää...