kananmunia
hienosokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
margariinia
korppujauhoja
Kakkupohjaan tarvitset lasillisen kanamunia, lasillisen sokeria ja lasillisen jauhoja (puolet perunajauhoa, puolet vehnäjauhoa). Huom. laita kaikkiin laseihin aineita yhtä paljon! Muumi-mukiin mahtuu viisi isoa kananmunaa.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot siivilän läpi varovasti käännellen kananmunasokerivaahtoon.
Korppujauhota voideltu vuoka. Voitele vuoka margariininokareella ja ripottele vuokaan korppujauhoa. Kääntele vuokaa niin, että korppujauhoa on tasaisesti ympäri vuokaa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 min, kunnes kakku irtoaa reunoilta.
Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- 2 kg (4 litraa) marjoja, tuore tai pakaste
- 1 dl vettä
- 1 kg Dansukker Hillosokeria
1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.
2. Kuumenna vesi ja mansikat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.
RAHKA-KERMAVAAHTOTÄYTE
2 dl kuohukermaa
150 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
KUORRUTTEEN RUUSUT
2,5 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa (Vadelmalla maustettu tuorejuusto sopii tähän hienosti!)
100 g kevytrahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
elintarvikkeiden värjäämiseen tarkoitettua elintarvikeväriä tai geeliväriä
1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe, tuorejuusto ja rahka.
3. Värjää kuorrute elintarvikevärillä tai geelivärillä pakkauksen ohjeen mukaan haluamasi väriseksi.
Vinkki: Voit halutessasi kuorruttaa kakun reunat, kakun täyttämisen jälkeen, ennen ruusujen pursottamista. Voit jättää raunat myös kuorruttamatta.
KOKOA TÄYTEKAKKU
1. Valmista ensin mansikkahillo ja rahka-kermavaahtotäyte.
2. Leikkaa täytekakkupohjasta kaksi tai kolme kerrosta, riippuen kakun koosta.
3. Kostuta alin kakkukerros mehulla.
4. Levitä pohjan päälle kerros mansikkahilloa ja hillon päälle rahka-kermavaahtoa.
5. Laita pohjan päälle kakkupohjan toinen kerros ja täytä se kuten edellinen.
6. Laita kakkupohjan päällimmäinen osa ja kostuta se mehulla.
7. Levitä loput rahka-kermavaahto kakun päälle lusikalla jättäen pinnan epätasaiseksi.
8. Koristele kakku pursottamalla ruusuja ja pieniä lehtiä.
Ooh, ihana kakku, en osasisi. Missä minä käyn katsomassa linnunpoikasia, niin eipä ollut, emo kyllä hautoi, mutta joku oli "vinyt" poikaset. Hyvää juhannusta!
VastaaPoistaKiitos, Leena <3 Kun palaamme reissusta, niin ihan ensin katson puutarhan tilanteen ja lintujen kuulumiset :)
PoistaAurinkoisia kesäpäiviä!
Ihanat nuo kermaruusut. Kiitti ohjeesta!
VastaaPoistaKiitos <3 Aurinkoisia kesäpäiviä, Aikku!
PoistaHerkullisen näköinen kakku. Sopii kesänjuhliin. Hyvää juhannusta.
VastaaPoistaKiitos <3 Aurinkoisia kesäpäiviä!
PoistaMeillä on pihatuijassa räkättirastaan pesä. Tänään kävin yläkerran ikkunasta kurkkimassa pesään ja siellä olikin jo pesue kuoriutunut.
VastaaPoistaHerkullista juhannusta Tarja <3
Viime viikolla näin, kuinka emo opetti nurmikolla tepastellen ja kuulostellen perässä kävelevälle poikaselleen matojen noukkimista. On hauska seurata lintujen elämää. Aurinkoisia kesäpäiviä, Outi <3
PoistaVoi miten kaunis kakku!
VastaaPoistaKiitos <3 Aurinkoisia kesäpäiviä!
PoistaKiitos <3 Aurinkoisia kesäpäiviä!
VastaaPoistaKiitos! Aurinkoisia kesäpäiviä, Marja-Terttu <3
VastaaPoista