Kaupallinen yhteistyö: Karviaisten tila
Sain kokeiltavaksi Karviaisen tilan tuotteita; Voima-Papu Muroja, chilillä maustettua Isännän potkua, kokonaisia härkäpapuja, valkosuklaa-salmiakki härkäpapuja, paahdettua härkäpapurouhetta sekä paahdettuja ja vähän suolattuja kokonaisia härkäpapuja. Nämä tuotteet ovat gluteiinittomia ja valkosuklaa-salmiakkia härkäpapuja lukuun ottamatta myös vegaanisia.
Tutustu Karviaisten tilan tuotteisiin voit tutustua klikkaamalla tästä KLIK.
Karviaisten tila sijaitsee Salon Angelniemellä. Tila on ollut vuodesta 1914 asti saman suvun hallussa, Nyt tilaa pitävät Martin ja Katriina Klinckowström, neljännessä sukupolvessa. Ja viides sukupolvi on jo kasvamassa.
Karviaisten tilalla on kehitetty härkäpavusta VOIMA-PAPU tuoteperhe. Härkäpavut myllytetään itse myllyllä, jota käytetään vain härkäpapuun. Härkäpapu on lihankorvike kasvissyöjille ja erinomainen monipuolistaja jokaisen ruokavalioon. Härkäpavussa on runsaasti proteiinia ja kuitua.
Leivoin Karviaisten tilan reseptillä mutakakun; herkullista! Kakku on vegaaninen, gluteiiniton, soijaton ja maidoton. Kakussa on vähemmän sokeria kuin mutakakuissa yleensä, mutta maistuu yhtä herkulliselle kuten mutakakun kuuluukin.
2 dl Voima-Papu härkäpapu jauhoja
1 dl sokeria
250 g tummaa leivontasuklaata (käytin 200 g:n suklaalevyn)
1 rkl psyliumia (löytyy kaupasta leivonta- ja maustehyllyltä)
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
Nokare voita tai margariinia vuoan voiteluun.
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2.Sulata suklaa vesihauteessa. Laita isompaan kattilaan vettä ja laita se liedelle lämpiämään. Laita suklaapalat pienemäpään kattilaan ja laita kattila isomman kattilan sisään. Veden lämmitessä isommassa kattilassa, sulaa suklaa pienemmässä kattilassa.
3.Sekoita vesi ja sula suklaa kuivien aineiden kanssa.
4. Voitele vuoka (halkaisija 20-25 cm) nokareella voita tai margariinia. Kaada taikina vuokaan.
Paista 170 asteessa uunin alatasolla 25 minuuttia.
Vinkki: Voit halutessasi sirotella siivilän läpi tomusokeria kakun päälle. Kakkupaperia käyttäen saat tomusokerista kauniin kuvion.
Tämä mutakakku valmistuu nopeasti vieraille tarjottavaksi, työkavareille kaffatauolla tarjottavaksi tai herkkuhetkeen perheen tai ystävien kanssa.
Karviaisten tilan härkäpapujauho sopii lettuihin, pipareihin, kakkuihin, piirakoihin, puuron joukkoon proteiinia tarvitsevalle, pihvien leivittämiseen ja kastikkeiden suurustamiseen. Härkäpapujauho on gluteiiniton, maustamaton ja raaka. Jauho turpoaa kaksinkertaiseksi ja suositellaan kypsennettäväksi. Härkäpapujauho on 100% härkäpapua.
Karviaisten tilan tuotteita on myynnissä K-kaupoissa ja sok myy Karviaisten tilan härkäpapuja kokonaisina ja rouheena. Tilan tuotteita voi myös tilata verkkokaupasta.
Karviaisten tilan kuulumisia voit seurata facebookissa ja instagramissa.
Voi nam,mutakakku on ihan parasta! Tähän Karviaisten tilaan pitääkin tutustua tarkemmin:) Mukavaa helatorstaita♥
VastaaPoistaYllätyin, kuinka paljon erilaisia proteiini ja kuitupitoisia tuotteita härkäpavuista saa. Näillä tuotteilla saa helposti mielekkään ja maukkaan aterian kasvisruokapäiväksi.
PoistaKiitos samoin, mukavaa helatorstaita sinulle ❤
en ole koskaan tehnyt tai ostanut mutakakkua, tytär on joskus tehnyt tuliaisiksi kun ollaan käyty vierailulla, makeahan se on.
VastaaPoistap.s tilasin sen perhosbaari kannun, vielä on kylmiä ilmoja ollut, eikä perhosia ole näkynyt, laita blogiin myös postauksen kannusta koht puolin.
Tämä mutakakku maistuu varmasti jokaiselle, kun ei ole liian makea. Suklaisen mehevä <3
PoistaIhana juttu, että innostuit teepannuautomaatista. Kun sää lämpenee, alkaa perhosbaarissa perhosia käymään.
Mutakakku on kyllä herkullista. Tällä reseptillä tulee täydellinen kakku, koska tämä ei ole liian makea ja silti herkullinen.
VastaaPoistaKiitos samoin, aurinkoista helatorstaita sinulle <3
Minulla härkäpapu on ihan outo. En ole koskaan maistanut. Mutakakku kyllä on herkullista. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMutakakun mausta ei tietäisi sen olevan härkäpavuista valmistetusta jauhosta. Ei siis maistu pavuille. Itsekin yllätyin tästä härkäpaputuotteesta. Voima-Papu tuotteilla saa erilaisia kasvisruokapäivien ruokia viikkoon.
PoistaHärkäpapu on oma suosikkini näistä. Härkisruoat on hyviä. Tämä oli ensimmäinen makea herkku, jossa olen nähnyt käytettävän härkäpapua.
VastaaPoistaIhanan näköinen mutakakku <3
Mutakakku maistui herkulliselle. Voima-Papu tuotteiden monipuolisuus yllätti.
PoistaHerkullisen näköinen mutakakku <3 pitääpä napata ohje ylös :) Kivaa viikonloppua <3
VastaaPoistaHerkullista oli ja mutakakku katosi nopeasti herkkusuihin :) Ihanaa viikonloppua sinulle <3
PoistaMutakakku on hyvää..kermavaahdon ja vadelmien kanssa;)
VastaaPoistaSain pojan ja miniän luona,oli herkkua,
Tuota härkäpapua kasvatin yhtena vuonna joku vieraili söi lehdet??
Kiitos "tämän laitan itselleni ,muistiin"
MUKAVAA JA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!Sinulle Tarja!
..jk..joko kyynerpää on paranemaan päin?
Kermavaahtoa ja vadelmia <3 Tomusokerilla pitsikuvio kakkupaperia käyttäen. Itse en ole kasvattanut härkäpapua.
PoistaKäsi on paranemaan päin. Eilen otettiin tikit pois ja haava on parantunut loistavasti. Hermotuntemuksia on (kipinöintiä, polttelua, kihelmöintiä...), mikä kuulunee asiaan.
Ihanaa viikonloppua sinulle <3
Tätä pitää kyllä kokeilla. Mukavaa viikonloppua.
VastaaPoistaHelppo tehdä, valmistuu nopeasti ja herkullista!
PoistaAurinkoista viikonloppua sinulle, Leena!
Nam ja tätä voisi syödä paremmalla omatunnolla. <3 Kiitos reseptistä ja aurinkoista viikonloppua Tarja. <3
VastaaPoistaJa vielä kaiken lisäksi yhtä herkullista <3
PoistaAurinkoista viikonloppua sinulle, Tiia <3