tiistai 10. maaliskuuta 2020

Omena-unelmatorttu

Blogiyhteistyö: Korpelan Mylly

Jauhopeukalon pakotukseen taikinaterapiaa! Pikaista helpotusta leivontainnostukseen sain leipomalla Leivoin Korpelan Myllyn Ohratärkkelyksestä unelmatortun, jonka täytteeseen käytin omenasosetta ja Arlan Ihana vadelma-valkosuklaa leivontarahkaa. Reseptini on muunnelma Korpelan Myllyn unelmatorttu-reseptistä. Ohratärkkelys on kotimaisesta ohrasta valmistettua tärkkelystä.



Omena-unelmatorttu (muunnelma Korpelan Myllyn Unelmatorttu-reseptistä)

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl Ohratärkkelystä
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

omenasosetta tai omenahilloa
1 dl kuohukermaa
200 g maustettua rahkaa (esim. Arlan Ihana vadelma-valkosuklaa leivontarahka)


1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Siivilöi joukkoon Ohratärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita kevyesti, esim. kaapimella kääntellen.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

4. Paista torttulevyä 225 asteen lämmössä 6-7 minuuttia.

5. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi.

7. Sekoita rahka kermavaahtoon.

8. Levita omenasosetta tasaisesti torttulevyn päälle.

9. Levitä omenasoseen päälle rahka-kermavaahto.

10. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

11. Anna tortun jäähtyä jääkaapissa ennen leikkaamista.


Ennen leikkaamista voit ripotella tortun päälle tomusokeria.

Maukas tee - irtoteen käyttö (teevinkkejä)-postaukseni kommentissa Outi (Outi's life-blogi) vinkkasi, että teepallosiivilä on kätevä tomusokerin ripottelemiseen. Teepallosiivilällä saa myös kätevästi sekoitettua kaakaojauhon maitoon tai veteen.

Iloista viikon jatkoa <3

26 kommenttia:

  1. Voi herkkuja ja kiitoksia linkityksestä Tarja ❤️

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää. Tykkään unelmatortusta ihan älyttömästi ja nytkin rupesi sitä mieli tekemään, vaikka olen onnistuneesti vältellyt sokeria jo vuoden alusta asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Olet ollut tiukkana sokerin kanssa. Minulla pitäisi ottaa tosiaankin sinusta mallia. Leipomisesta en kyllä osaa tinkiä, mutta karkinsyönnistä kylläkin. Hyvää viikonloppua sinulle ☆<3

      Poista
  3. Näyttää todella hyvältä! Kiitos reseptistä:)

    VastaaPoista
  4. Onpa tosi maukkaan näköinen torttu, nam!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos :) Herkullista oli! Kääretorttu hävisi illan aikana jääkaapista :) Hyvää viikonloppua <3

      Poista
  6. Kappas, meni resepti kokeiluun, kiitos!
    Minulla myös on pieni teesiivilä jonka läpi sihtailen tomusokerin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava lukea, että resepti innosti testaamaan! Teesiivilä on hyvä tällaiseen tomusokerin sihtailuun :) Hyvää viikonloppua <3

      Poista
  7. nam````,herkullisen näköinen kääretorttu.kuohkea!!!
    Minunpa pitää tuo rahka ottaa myös kääretortun valmistukseen.tarttee vähempi kermaa:))
    Kiitos!
    vinkistä.
    ja Outille,:) tee sihdin ,monista vinkistä:))
    Mukavaa viikkoa!Sinulle Tarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Liisa <3 Rahka-kermatäyte oli maukas. Söimme kääretortun nopsasti, hyvä että ehdin edes kuvata :D Hyvää viikonloppua sinulle <3

      Poista
  8. Tehtäväks männöö! Kuulostaa hyvältä tuo rahka, en vielä oo ostoskoriini tuommosta ottanu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kuinka mukavaa, että innostuit reseptistä. Rahka-kermatäyte oli niin maukas, että kääretorttu ei tosiaan kauaa jääkaapissa tilaa vienyt :D Hyvää viikonloppua sinulle <3

      Poista
  9. Kiitos ohjeesta teen jonkinverran kääretorttuja ja hyvä idea tästä teepallosiivilästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut toviin tehnyt kääretorttua, mutta nyt iski inspis. Hyvää viikonloppua sinulle <3

      Poista
  10. Älyttömän herkullista. Jänskättää välillä tehdä näitä rullia, on se kääryle vaan vaikea saada ehjänä rullattua, koska on tälläinen tumpelo, kuin minä.

    Ihana viikon jatkoa Tarja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kääriytyi repeilemättä, mikä ilahdutti minua kovin :) Joskus tosiaan ei pysy ehjänä, vaan repeää kääriessä. Tomusokeria ja marjoja päälle, niin ei näy tai sitten viipaloi palat valmiiksi :D Ei ole sitten nämä virallisia Martat vinkkaa-neuvoja ;D
      Iloista viikonloppua <3

      Poista
  11. Tämä on taatusti sellainen ihana ja tuhti herkku, joka vie makean nälän. Näyttääkin täyteläiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan täyteläinen <3 Ei ole liian makea, mutta herkkunälkä lähtee.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin oli herkkua, että ei tosiaan kauaa jääkaapissa tilaa vienyt ;D

      Poista
  13. Kiitos, Marja-Terttu <3 Hyvää viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!