tiistai 18. helmikuuta 2020

Omena-lehtisellerisalaatti ja Maailman suurimman marttaillan oppeja


Maukas ja rapea lehtiselleri sopii sellaisenaan salaatteihin ja erilaisiin kypsennettäviin ruokiin, kuten wokkeihin, keittoihin ja pataruokiin.

Omena-lehtisellerisalaatti

2-3 omenaa
lehtisellerin varsia (laita oman maun mukaan)
jääsalaattia
1 pieni tai puolikas iso appelsiini
ripaus (yrtti)suolaa

1. Huuhdo ja pilko salaatin lehdet.
2. Huuhdo ja viipaloi sellerin varret.
3. Kuori ja paloittele omenat.
4. Purista appelsiinistä mehu ja sekoita suola mehuun.
5. Sekoita kaikki ainekset salaattikulhossa.

Tee salaatista oma versiosi: kokeile salaattiin viinirypäleitä, eri omenalajikkeita (makeita/hapokkaita) sekä kuoritun kiivin paloja.



Maailman suurimman marttaillan selfiekuvausopinnot herättivät kiinnostusta mediassa. Kainuun Sanomien toimittaja Marjukka Väisäsen artikkelia esiteltiin ystävänpäivänä Viiden jälkeen-ohjelmassa. Ja voi sitä naurun määrää, kun bongasimme Baba Lybeckin instagram päivityksen :D Lämpimästi tervetuloa Marttojen ja Kajaanin Kamerakerhon selfiekurssille Kajaaniin!


Ajelimme lauantaina Iisalmeen nauttimaan leivoskaffet Kahvila Hillassa. Maailman suurimmassa marttaillassa Artolta saatujen oppien mukaisesti menimme istumaan ikkunapöytään. Onhan ruokia kuvatessa luonnonvalo se paras valo. Otin kuvan saamiemme oppien mukaan lautasen tasolta. Kuvaaminen vaatii vielä harjoittelua eli monen monta leivosta :D

Maailman suurimmasta marttaillasta voit vielä lukea klikkaamalla tästä KLIK.

14 kommenttia:

  1. ..tuohan on mielenkiintoinen kurssi;))
    ..söittekö ne leivokset välissä ;)),vai pitikö samaa leivosta kuvata;)))moneen kertaan,,uuestaan:))
    Mukavaa viikkoa Tarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla leivosta kuvasin :D Mutta entäpä jos haluaisikin kuvata erilaisia leivoksia! Nehän pitäisi aina kuvattuaan syödä ;D

      Poista
  2. Oi mikä herkkukuva! Minä en ole koskaan päässyt oikein tuon sellerin makuun.
    Herkkuisaa keskiviikkoa sinulle Tarja ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selleri jakaa varmaan mielipiteitä, kun maku on niin omanlaisensa. Tämän maun kanssa kun ystävystyy, niin herkkua on. Iloista viikonloppua, Outi <3

      Poista
  3. Pitää kokeilla tätä sellerisalaattia, sitä kun löytyy jääkaapista parhaillaan.

    VastaaPoista
  4. Tulimpa vierailulle ja lukijaks tänne siun blogiisi. Mukava blogi siulla ja minnuu erikoisesti nuo leivonta- ja ruokajutut kiinnostaa. Kauniita sukkiakin neulot ja osallistut kaiken moiseen! Mie kävin syksyllä kamerakursilla kansalaiopistossa ja jäi sieltä jottain mieleenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana lukea kommenttisi, Ulla <3 Lämpimästi tervetuloa blogini lukijaksi! Minulla on mennyt marttailu ihan veriin, kun tässä harrastuksessa on kaikkea sitä, mistä tykkään; leivontaa, ruuan laittoa, monenmoisia kotihommia, käsitöitä ja puutarhanhoitoa. Kulttuuririennot, reissaamiset ovat myös mukavia juttuja ja näistäkin postailen. Kävin tutustumassa blogiisi ja liityin lukijoihisi. Tapaamisiin siis postausten äärellä <3

      Poista
  5. Oi tämä ohje tuli hyvään saumaan, sillä selleri alkaa taas olla kausimaun nousija 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupassa oli mahtavan muhkeita ja terhakan napakoita lehtisellereitä ja siitä se ajatus sitten tällä kertaa lähti :)

      Poista
  6. Luonnonvalo on kyllä ihan paras ja ai että mikä leivos siellä, nam. Kivaa viikon jatkoa Tarja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivän valoisaan aikaan ehtii ja pystyy kuvaamaan yleensä vain viikonloppuna, kun arkena päivät olen töissä. Kevättä kohti mennään mukavaa vauhtia ja valoisa aika pitenee. Iloista viikonloppua sinulle, Tiiä <3

      Poista
  7. Voi, kuinka mukavaa! Tapaamisiin postaustemme äärellä :) Ihanaa viikonloppua, Suvi <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!