lauantai 25. tammikuuta 2020

Suklaa-banaanikääretorttu

Eilen töiden jälkeen oli kotona mukava yllätys, kun tytär oli leiponut kääretorttua. Kääretortun suklainen maku tuli taikinaan sekoitetusta kaakaojauheesta. Täytteenä kääretortussa oli vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja banaanisiivuja. <3


Suklaa-banaanikääretorttu

Ainekset:
1,5 dl sokeria
4 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
2 banaania


Näin valmistat:


1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

1,5 dl sokeria
4 munaa


2. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti kaapimella käännellen.

1 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta


3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
4. Paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia uunin keskitasolla.
5. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, poista leivinpaperi ja anna jäähtyä.

6. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit.

2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 banaania


7. Levitä kermavaahto kääretorttulevylle. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja levitä ne kermavaahdon päälle.
8. Kierrä kääretorttulevy rullaksi ja laita torttu saumapuoli alaspäin jääkaappiin maustumaan.

Herkullista viikonloppua!

15 kommenttia:

  1. Kiitos. Tämän voinee muuttaa myös täytekakun muotoon 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava idea, Aulikki! Pitääpä vinkata, niin tiedä, josko joku päivä töiden jälkeen kotona on suklaa-banaanitäytekakku. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3

      Poista
  2. Suklaa-banaanikääretorttu on ollut sellainen herkku, jota olen tehnyt lapsesta saakka. Välillä teen sen täytekakun muotoon. Edellisestä on kulunut ainakin vuosi, olisi aika tehdä taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet hyvät ruokien ja leipomusten reseptit painuvat välillä unholaan. Aulikki kommentissaan juuri pohdiskeli, että tämä voitaneen tehdä täytekakun muotoon. Sinulla on asiasta kokemusta, joten laitetaanpa tämä vinkki kirjoittaen reseptivihkon reunaan. Hyvää viikon jatkoa, sinulle Rouva Kepponen <3

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä oli, eikä kauaa jääkaapissa säilynyt. Hävisi sukkelaan herkuttelijoiden suihin ;)

      Poista
  4. Näyttää niin herkulliselta! Mukavaa viikonloppua😍👋

    VastaaPoista
  5. Istuin kahvilassa ja olin juuri syönyt kuivan Runebergin tortun, kun tuo ihana kääretorttupala hyppäsi silmilleni. Olisin syönyt tuollaisen sata kertaa mieluummin. Ehkä joudun tekemään kääretorttua joku päivä.

    VastaaPoista
  6. Voi miten herkulta näyttää. En olekaan pitkään aikaan tehnyt kääretorttua, tällaista voisinkin tehdä seuraavaksi.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
  7. Samanlaista, melkein, tein juuri viikko sitten. Hyvää oli!

    VastaaPoista
  8. Kääretorttu oli niiiin herkullista, ettei se ehtinyt ns. kauaa vanheta :D Hyvää viikon jatkoa sinulle, Marja-Terttu <3

    VastaaPoista
  9. ihana yllätys!!ihana tyttö!!!!
    ja niin herkullisen näköinen.
    Banaania en olekkaan koskaan laittanut kääretorttuun,sopiskohan tuohon vaniljajäätelö:))kerman sijaan++:))

    VastaaPoista
  10. Ihana ohje tuli oikein hyvää 👍 Teen varmasti toistekin!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!