Sivut

lauantai 18. tammikuuta 2020

Ruismarjapuuro mustaherukoista


Sain blogiyhteistyönä testattavaksi Korpelan Myllyn ruisrouhetta. Aiemmassa ruisrouhepostauksessa oli punajuurijauhelihamurekereseptini.

Korpelan Mylly on perheyritys, joka on tuottanut kuluttajille jo yli 20 vuotta viljapohjaisia tuotteita. Ruisrouhe on täysjyvätuote ja kuitupitoisuus on 13,6 %!


Aamulla ruisrouhetta jugurtin sekaan sekoittaessani luin samalla paketin kylkeä. Paketin kyljessä oli ruispuolukkapuuron resepti. Ja siitähän se ajatus sitten tuli. Jääkaapissamme oli soseutetuista mustaherukoista tekemääni marjaisaa hilloa, josta tein Korpelan Myllyn reseptiä soveltaen ruismustaherukkapuuroa.

Ruispuolukkapuuro (Korpelan Myllyn resepti)

1 l vettä
2 dl puolukkasurvosta
4 dl ruisrouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria

Ruismustaherukkapuuro (sovellukseni Korpelan Myllyn reseptistä)

1 l vettä
2 dl mustaherukkahilloa
2 dl ruisrouhetta
1/2 tl suolaa

Laita kiehuvaan veteen puolukkasurvos/mustaherukkahillo ja ruisrouheet.
Anna kiehua 45 minuuttia. Maku paranee haudutattaessa. Mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla (mustaherukkahilloa käytettäessä sokeria ei tarvitse lisätä).

Nauti puuro maidon tai kerman kera.


Punajuurijauhelihamureke reseptini löydät tästä KLIK.

Onko Korpelan Myllyn ruisrouhe sinulle tuttu tuote? Mihin sinä käytät ruisrouhetta?

14 kommenttia:

  1. Herkullisilta kuulostavat kaikki nuo reseptit. Ruisrouhetta en ole käyttänyt itse mihinkään; tajusin juuri, että olisi vähintäänkin fiksua ottaa se ruokavalioon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssasi niin samaa mieltä! Itse olen käyttänyt ruisrouhetta useampana päivänä viikossa jugurtin sekaan talkkunajauhojen kanssa. Herkullista! Iloista viikon jatkoa sinulle, Satu <3

      Poista
  2. Nam, marjapuuron mustaherukka versio on taatusti hyvää, sillä tykkään ylipäänsä molemmista. <3

    Ihanaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
  3. Voi nam, marjapuurot on niin herkkua:) Tuollainen ruisrouhe ei ollutkaan ennestään tuttu. Mukavaa viikonloppua💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruisrouhe sopii mainioisti marjapuuroon. Marjapuurot ovat tosiaankin niin herkkua! Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

      Poista
  4. Tärkeä rouhe-tuo ruisrouhe:))ja terveellinen.
    HERKKUPUURO!,äiti keitti ruismarjapuuroa!...leseitä olen ostanut ..mutta ei meiäm kaupassa noita ruisrouheita?
    Mukavaa sunnuntaita!
    Kiitos Tarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkupuuroa ja terveellistä <3 Ruisrouhetta käytän lähes päivittäin. Laitan jugurtin tai rahkan sekaan.

      Poista
  5. Ei ole tuttu tuote, mutta kuulostaa hyvältä!
    Mukavaa alkavaa viikkoa🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen ihastunut ruisrouheeseen ja käytän sitä nykyään lähes päivittäin. Laitan pari ruokalusikkaa jugurtin tai rahkan sekaan.

      Poista
  6. Olen käyttänyt leivontaan.Tämä sinun puuro olisikin vaihtelua kaurapuurolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruisrouhe sopii tosiaan leivontaan ja ruuanlaittoon. Marjapuurolla saa tosiaan mukavaa vaihtelua puuroihin.

      Poista

Ilahdun kommenteista!