torstai 19. joulukuuta 2019
Luumu-talkkunarahka karpalohillolla
Vaikka luumurahka maistuu erityisesti näin joulun aikaan, voi sitä syödä läpi vuoden. Makupotkua luumu-talkkunarahkareseptini saa karpalohillosta ja talkkunajauhoista.
Sain testattavaksi Taivalkosken Myllyn herkkutalkkunajauhoja.
Herkkutalkkunajauhojen hienon rakenteen vuoksi se soveltuu sellaisenaan oivallisesti rahkan, jugurtin ja viilin sekaan. Herkkutalkkunajauhojen ainesosat ovat kaura, ohra, ruis ja merisuola. Kaikki viljat ovat täysjyvää. Paahdettu kuorellinen kaura sisältää beetaglukaania 2,8 %.
Taivalkosken myllyn herkkutalkkunajauho on 100% kotimainen tuote ja sitä on saatavilla hyvin varustelluista liikkeistä kautta maan.
Valmista ensin karpalohillo.
Karpalohillo
1 litra karpaloita
1/2 dl vettä
2 dl hienosokeria tai hillosokeria
1. Kuumenna marjat ja vesi kattilassa.
2. Lisää sokeri ja keitä n. 15 minuuttia.
3. Anna seoksen jäähtyä.
4. Surauta marjat hienoksi sauvasekoittimella.
Laita hilloa tarjoiluastioiden pohjalle. Purkita loppu karpalohillo puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin.
Ja sitten luumu-talkkunarahkan valmistus:
Luumu-talkkunarahka
500 g rahkaa
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
reilu 1/2 prk luumumarmeladia
1 dl Taivalkosken Myllyn talkkunajauhoja
joulupipareita
1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
2. Sekoita rahka, luumumarmeladi ja talkkunajauho vaniljakstikevaahtoon yksi aines kerrallaan ja välillä hyvin sekoittaen.
Laita luumu-talkkunarahkaa tarjoiluastioihin karpalohillon päälle.
Murskaa joulupiparit muruiksi ja ripottele piparimurut annosten päälle.
Edellisessä blogipäivityksessäni on vinkkejä joulun valmisteluun. Joulun muistilista ja Martan joulukirja-postaukseeni pääset klikkaamalla tästä KLIK.
Iloista joulun odotusta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Varmasti hyvää! Mukavia joulun aluspäiviä♥
VastaaPoistaIhanaa herkkua olet taas valmistanut, hyvältä näyttää.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Tarja <3
Rahka kuuluukin herkkuihini! Käytän myös siinä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kerman sijaan. Tulee jotenkin raikkaampi. Talkkunaa en olekaan siinä kokeillut. Kiitos vinkistä ja hyvää joulua!
VastaaPoistaTämähän olisi kiva jälkkäri idea ja voi tehdä vielä etukäteen valmiiksi. Kiitos kovasti tästä Tarja ja sydämellistä viikonloppua sinulle. <3
VastaaPoistaHerkku jälkkäri!!
VastaaPoistaHyvää joulun odotusta!!Sinulle Tarja!