3-4 dl karpaloita
1,5 - 2 dl sokeria
Kiisselin suurustamiseen
1 dl kylmää vettä
3 rkl perunajauhoja
1. Mittaa kattilaan vesi, karpalot ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä niin, että karpaloiden kuoret vähän vaalenavat ja irtoavat.
2. Jos haluat sileää kiisseliä, siivilöi kiisselistä marjojen kuoret ja siemenet TAI
soseutta kiisseli sauvasekoittimella marjojen kuoret (itse teen näin) TAI
anna marjojen olla sellaisenaan.
3. Sekoita suurus pienessä kulhossa tai kahvimukissa. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana kiisseliin koko ajan sekoittaen.
4. Anna kiehahtaa sen verran, että kiisseli alkaa kuplia ja kiisseli muuttuu sakeammaksi. Nosta kattila pois liedeltä.
5. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan jäähtymään. Ripottele kiisselin päälle sokeria, niin kiisselin päälle ei tule kuorta.
Jos kiisseli on liian kirpeää, lisää hieman vettä. Jos kiisseli on maistuu liian happamalta, lisää hieman sokeria.
Karpalokiisselin makuparina kanelikermavaahto on mitä upein.
Kanelikermavaahto (DanSukker resepti)
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 tl Dansukker Tomusokeria
Voit tehdä karpalokiisselin myös karpalomehusta. Karpalomehusta tehdyn kiisselin resepti löytyy Martat.fi sivuilta.
Karpalonpirtsakkaa viikonloppua!
Oih! varmaan hyvää. En ole koskaan tehnyt! Maistuis! hyvää viikonloppua Sinulle!
VastaaPoistaTämä on herkullista. Kiisselissä karpalon happamuus ja pirtsakkuus mukavasti kesyyntyy. Hyvää viikonloppua sinulle, Leena ❤
PoistaKanelinmakuinen kermavaahto sopiikin tuohon varmasti hyvin:) Pitääpä muistaa seuraavalla kerralla:)
VastaaPoistaKanelikermavaahto on täykkis makupari karpalolle. Kiitos sinulle innostavasta kommentistasi, sillä siitähän tämän postauksen inspis lähti. Hyvää viikonloppua sinulle, Irma ❤
PoistaKylläpä nyt blogeissa on herkkuruokien reseptejä. Tätäkin haluan kokeilla. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaTalven kynnyksellä tekee mieli herkutella. Syksyiset pihatyöt on nyt tehty ja lumi on maassa. Nyt ehtii puuhailla sisällä ja lieden ääressä. Hyvää viikonloppua sinulle, Kristiina ❤
PoistaPitääkin testata karpalon ja kanelin yhteismakua. Kanelivaahtoa tein viimeksi kylmäkahvin päälle.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Tarja <3
Kun tekee karpalokiisseliä ja kanelikermavaahtoa näin talven kynnyksellä, niin kiisselin maku vie ajatukset jo jouluun. Hyvää viikonloppua sinulle, Outi ❤
PoistaSöin just punaviinimarjoista keitettyä ruishiutale -marjapuuroa kermavaahon kanssa ;D
VastaaPoistaOi, mitä herkkua olet syönyt ❤ Hyvää viikonloppua sinulle, Sartsa ❤
PoistaKanelikermavaahto sopii mainiosti myös puoukkakiiaselin kanssa 👍 Hyvää viikonloppua sinulle, Marja-Terttu ❤
VastaaPoistaHerahti ihan vesi kielelle, kun katseli kuvia. Tämän täytyy olla hyvää :) Ja kanelikermavaahdon ja karpalon yhdistelmä kuulostaa täydelliseltä.
VastaaPoistaNam! Pitääköhän tässä lähteä etsiskelemään karpaloita :)
VastaaPoistaVarnasti kirpeää herkkua:)ja tuo kermavaahtoon piste iin päällä,Kiitos hyvästä vinkistä 👍
VastaaPoistaMinä oon lorauttanu aina kerma kiisseleihin (Väinön kanssa rakastetaan erikiisseleitä,kerman kanssa😋 )
Mukavaa alkanutta talvi-aikaa! Sinulle Tarja ⛄⛄❄❄❄❄❄🧡
Mutta nyt kokeilen omenakiiseliin tuollaista kermaa;)
Boa tarde. Como gostaria de estar ao seu lado quando você tirou essas fotos. Para provar essa delícia.
VastaaPoista