Sain testattavakseni Korpelan Myllyn vehnälesettä. Vehnälese on vehnän jyvän uloin kerros (lesekerros). Lesekerros sisältää eniten kuitua sekä ravinto- ja suoja-aineita. Vehnäleseen kuitupitoisuus on korkea (37,5 %). Voit käyttää jogurteissa ja viileissä, leivonnassa, puuroissa sekä ruuanlaitossa.
Korpelan Mylly on vuonna 1991 perustettu perheyritys. Aluksi myllyn tuotteita markkinoitiin toreilla, messuilla ja lähimmissä päivittäistavarakaupoissa ja vuodesta 1995 mylly alkoi toimittamaan tuotteitaan maan suurimpiin keskusliikeketjuihin. Korpelan Myllyn tuotteet ovat lisäaineettomia, runsaskuituisia ja lähellä tuotettuja.
Sovelsin Korpelan Myllyn Homejuustopiirakan ohjetta ja tällainen siitä tuli:
Sinihomejuusto-broileripiirakka
Pohja:
100 g voita/margariinia
1 muna
0,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl vehnäleseitä
Täyte:
350 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
3 dl juustoraastetta
reilu 100 g sinihomejuustoa
2 munaa
0,5-1 sipuli
2 dl maitoa
1 pieni päärynä
Valmista ensin taikina:
1. Sulata voi kattilassa.
2. Sekoita maito voisulaan. Anna hieman jäähtyä.
3. Sekoita kananmuna maito-voisulaan.
4. Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet kulhossa: Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää ripaus suolaa ja vehnäleseet.
5. Sekoita jauho-leseseos munamaito-voisulaan.
6. Voitele piirakkavuoka nokareella voita/margariinia ja kaada taikina vuokaan. Taikinan kuuluu olla löysää.
Ja valmista sitten täyte:
1. Ruskista broilerin fileesuikaleet. Kypsentämisen jälkeen pilko isoimmat palat pienemmiksi. Ripottele broilerinpalat piirakkavuokaan.
2. Murenna sinihomejuusto haarukalla ja ripottele broilerin fileesuikalepalojen päälle.
3. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota paistinpannulla ja ripottele piirakan päälle.
4. Kuori päärynä, pilko ja ripottele piiran päälle.
5. Sekoita maito, kananmuna ja juustoraaste kulhossa. Kaada piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n.30 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.
Ihanaa isänpäiväviikonloppua!
Tervetuloa seuraamaan blogiani myös facebookissa Ruusu-unelmia ja -villasukkia sekä instagramissa (ruusu_unelmia).
Varmasti hyvää, piirakat on ihania tarjottavia! Itsekin lisään monesti leseitä niihin :)
VastaaPoistaSuolaiset piirakat ovat tosiaan ihania tarjottavia. Tällaisen piirakan kanssa sopii hyvin esimerkiksi tuoresalaatti. Mukavaa viikonloppua!
PoistaTuo piirakka on niin hyvän kuuloinen,että täytyypä jossain raossa sitäkokeilla.Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMukava lukea, että aiot kokeilla reseptiä! Mukavaa viikonloppua!
PoistaKuullostaa ja näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaMeillä ei voi käyttää homejuustoa ollenkaan, osaa porukasta tekee pahaa se haju. Harmi.
Kiitos, Sumi! Niin, eihän se sinihomejuuston tuoksu oikein kutsuva ole :D Mukavaa viikonloppua!
PoistaOijoi kun näyttää herkulliselta tuo piirakka! Leppoisaa perjantaita ja viikonloppuja!
VastaaPoistaKiitos 😊 Herkullista oli piirakka! Mukavaa viikonloppua!
PoistaVarmasti herkullista. Tykkään homejuustosta tosi paljon.
VastaaPoistaSinihomejuusto on tosi hyvää. Menihän sitä sinihomejuustoa piirakkaa leipoessani sellaisenaankin suuhun pala jos toinenkin 😊 Hyvää viikonloppua, Between!
PoistaBroileri ja sinihomejuusto sopivat yhteen todella hyvin. Herkullisen näköinen piirakka! Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3
VastaaPoistaKiitos, Outi! Broileri&sinihomejuusto&päärynä ovat maukas makutrio :) Ihanaa viikonloppua, Outi <3
PoistaKiitos, Marja-Terttu! Piirakka ns. teki kauppansa ja eipä kauaakaan, kun jäljellä oli vain piirakkavuoka 😊 Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaHyvältä näyttää ja mielenkiintoa lisää tuo päärynä.
VastaaPoistaPiirakka näyttää aivan liian herkulliselta :) :)
VastaaPoistaSinulle haate blogissani,käyppäs nappaamassa:))
VastaaPoistaMukavaa viikkoa!
korjaus:)
PoistaSinulle Sinivalakonen-haaste!,blogissani:)
Herkullinen piirakka,:)
VastaaPoistapäärynä ja homejuusto oiva pari:))