perjantai 2. elokuuta 2019
Julienne-kuorija ja avokadosalaatti satokauden kasviksista
Blogiyhteistyönä testasin Otrhex Groupin keittiövälineitä. GastroMaxin Y-muotoisen julienne-kuorijan sahalaitaisella liikuvalla terällä saa vaivattomasti kapeaa tulitikkumaista julienne-suikaletta esimerkiksi avomaankurkusta, porkkanasta, paprikasta, kesäkurpitsasta, perunasta ja omenasta. Kuorijan reunassa olevalla silmukalla on helppo poistaa kasvisten ja juuresten päällä olevat mahdolliset epäpuhtaudet.
GastroMaxin leikkuulauta on valmistettu biopohjaisesta muovista, yhdistelmä sokeriruokoa ja pohjoismaista puukuitua.
Otrhex Groupin kaikki keittiövälineet löytyvät täältä KLIK!
Avokadosalaatti satokauden kasviksista
salaattia
2 syöntikypsää avokadoa
yksi pieni tai puolikas paprika
1 avomaankurkku (tai puolikas tuorekurkku)
1 rasia (100 g) Apetina Snack yrtit ja mausteita-fetakuutioita
kukkakaalia
kirsikkatomaatteja (tai tavallisia tompskuja paloiteltuna)
1/2 sitruuna
Orthex Groupin julienne-kuorija, santoku-veitsi sekä biomateriaalista valmistettu leikkuulauta.
1. Huuhtele ja pilko salaatti repimällä tai saksilla. Laita salaatti tarjoiluastian pohjalle.
2. Kuori avomaankurkku. Suikaloi avomaankurkun julianne-kuorijalla tai veitsellä pinnasta kapeita suikaleita. Kuutioi kurkun sisus. Laitan kurkun sisusosan palat salaatin päälle.
3. Huuhtele ja pilko kukkakaali paloiksi. Laita kukkakaalinpalat salaatin päälle.
4. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise veitsellä kahtia. Laita tomaatinpuolikkaat salaatin päälle.
5. Huuhtele ja halkaise paprika. Suikaloi julienne-kuorijalla tai veitsellä paprikasta kapeita suikaleita. Kuutioi loput paprikan puolikkaasta. Laita paprikakuutiot salaatin päälle.
6. Laita julienne-kuorijalla avomaankurkku- ja paprikasuikaleet salaatin päälle.
7. Halkaise avokadot ja poista kivet. Viipaloi avokadon puolikkaat poikittaissuunnassa ja leikkaa kuori veitsellä pois. Purista sitrunamehua avokadoviipaleiden päälle tummumisen estämiseksi.
8. Ripottele salaatin päälle fetakuutiot. Kaada rasiassa oleva öljy salaatin päälle salaatin kastikkeeksi.
Luonto ja puutarha on saanut kaipaamiaan vesisateita. Siihen, tuleeko ja milloin tulee lämpimämmät säät, ei aamutv:n meteorologi osannut vastata. Siis villasukat jalkaan ja nautitaan - vielä on kesää jäljellä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos kivasta ohjeesta, avokado on mun herkkua! Tuo Julianne- kuorija vaikuttaa kätevältä. Mukavaa loppuviikkoa ja alkavaa elokuuta ❤❤❤
VastaaPoistaMinnulla tulee välillä ihan mieliteko saada avokadoa. Avokado sopii hienosti myös kotimaisten satokauden kasvisten kanssa. Mukavaa alkanutta elokuuta sinulle <3
PoistaNiin ihana ohje! Kevään ja kesän aikana olen syönyt salaateissa avokadoja ja tekipä mies myös avokadosmoothietakin.
VastaaPoistaKivaa viikkoa sinulle <3
Kiitos, Outi <3 Avokadon maku on mieto ja sopii siten eri raaka-aineiden kanssa. Mukavaa alkanutta elokuuta, Outi <3
PoistaHerkullinen:) salaatti-ohje.
VastaaPoistaMinule avokaado,ihan us tuttavuus?:)ehkä pitäis rohjeta,maistaa:)
TuoJulianne-kuorja,vaikuttaa,näppärältä,kaaliraasteen/suikaleet nopeasti valmistuu...
Kiitos Tarja!!! :) tästä tarinasta:))
Mukavaa alkavaa elokuuta!:)
Kiitos, Liisa <3 Rohkeutta vain ja avokadoa maistamaan :) Aloita perinteisellä tavalla: halkaise avokado, poista keskellä oleva kivi ja syö lusikalla suoraan kuoresta. Avokado tummuu aika nopeasti, mutta sen voi estää pirskottelemalla sitruunamehua avokadon päälle. Syöntikypsän avokadon kuori antaa hieman periksi, kun sitä hieman painaa. Jos avokado tuntuu liian kovalta, on se raaka ja pehmeältä tuntuva avokado on ylikypsä. Mukavaa alkanutta elokuuta sinulle, Liisa <3
PoistaVoi, kun näyttää herkulliselta. Tuota ohjetta on kokeiltava :)
VastaaPoistaKiitos, Satu <3 Mukavaa viikonloppua sinulle!
Poista