sunnuntai 11. elokuuta 2019
Ahvenanmaan pannukakku - makumatka Ahvenanmaalle (resepti)
Kerroin aiemmin blogissa, että kävimme kesälomamatkalla Ahvenanmaalla. Pääset blogini mukana nojatuolimatkalle Ahvenanmaalle näistä linkeistä:
Ahvenanmaa: nähtävyyksiä, elämyksiä ja vinkkejä lomamatkalle 1/2
Ahvenanmaa: nähtävyyksiä, elämyksiä ja vinkkejä lomamatkalle 2/2
Tämän päivityksen mukana pääset myös Ahvenanmaalle, tällä kertaa makumatkalle. Ahvenanmaan pannukakku (ruots. Ålandspannkaka) on Ahvenanmaalla valmistettu perinneruokalaji, joka tavallisesta pannukakusta poiketen tehdään manna- tai riisipuurosta ja maustetaan kardemummalla. Toisten mielestä Ahvenanmaan pannukakku tulee tarjoilla luumukiisselin kanssa ja toisten vadelmahillon kera.
Nautimme päiväkahvit Kastelholmin linnan vieressä sijaitsevassa Jan Karslgårdenin ulkoilmamuseon kahvilassa. Kun kysyin kahvilan työntekijältä, mikä on se aito ja oikea tapa nauttia Ahvenanmaan pannukakku, hän sanoi sen olevan luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa.
Åland guidesta, Ahvenanmaan matkamme aapiseta, löytyi myös Ahvenanmaan pannukakun resepti.
Ahvenanmaan pannukakku
1 litra maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
50 g voita tai margariinia
MARTTAVINKKI: Voit käyttää tähän ruualta jääneet manna- tai riisipuuron jämät.
Keitä mannapuuro ja anna jäähtyä hieman.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti ja sekoita puuroon. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja kardemumma, joka antaa pannukakulle sen ominaismaun.
Kaada taikina voidellulle uunipellille, noin 2 cm:n paksuudelta. Lisää päälle voinokareita.
Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pannukakku saa väriä.
Pannukakun voi myös pakastaa - mikäli siitä jotain jää jäljelle :)
Tee Ahvenanmaan pannukakku ja pääset makumatkalle Ahvenanmaalle!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ahvenanmaalla on tullut käytyä pari kertaa ja kotonakin on tehty Ahvenanmaanlaista pannukakkua. Tosi hyvää.
VastaaPoistaAhvenanmaalla riittää nähtävää ja koettavaa. Seuraavalle Ahvenanmaan reissulle on jo monia kohteita mielessä :) Mukavaa viikon jatkoa, Nila!
PoistaAhvenanmaan pannukakku on niin herkkua. Minulle maistuu sekä luumukiisselin että mansikkahillon kanssa. Vadelmahillo on vielä jäänyt kokeilematta.
VastaaPoistaHerkkua on! Minulle se maistuu myös kaikilla tavoilla - nam! :) Mukavaa viikon jatkoa, Kristiina K!
PoistaOon tehnyt monta kertaa, mutta kiitos muistutuksesta! Vois taas joku päivä tehdä. Ja just luumukiisselin ja paksun kermavaahdon kera!
VastaaPoistaMonet hyvät reseptit tahtovat painua unholaan, kunnes taas löytyvät. Sitten niissä unohduksissa olleiden reseptien herkkuja tulee tehtyä useamman kerran lyhyelle aikaa. Mukavaa viinkon jatkoa sinulle!
PoistaEn ole Ahvenanmaalla käynyt sitten yläasteen. Lapsuudessa kävimme siellä joka kesä, koska siellä asui yksi tuttavaperhe.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen pannari <3
Mukava oli pitkästä aikaa käydä. Tosi hyvälle maistui pannari! Mukavaa viikon jatkoa, Outi!
PoistaTätä pannukakkua on pitänyt monesti kokeilla, mutta aina se vaan on jäänyt. Kiitos, kun jaoit ohjeen kanssamme ♥
VastaaPoistaKiitos sinulle, Kristiina, kommentistasi! Mukavaa viikon jatkoa, Kristiina!
PoistaNäyttää herkulliselta, tätä on joskus kokeiltava. Heti ensi viikolla. :)
VastaaPoistaHerkullista on! Tällä reseptillä voi hyödyntää myös jämäpuurot. Mukavaa alkavaa viikkoa!
Poista