perjantai 7. kesäkuuta 2019
Raparperiraitakakku - kahvikakkujen klassikon, tiikerikakun, uusi versio
Siis vau! Ensimmäistä kertaa meidän pihan raparperi on kasvanut näin mahtavasti! Tästä innostuneena päätin kokeilla millainen kahvikakkujen klassikosta, tiikerikakusta, tulisi raparperiraidoilla. Tällainen ohje kokeilustani tuli:
Raparperiraitakakku
Taikinaan tarvitset:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Raparperiraitoihin tarvitset:
n. 7 dl raparperin paloja
vajaa 1 dl hillosokeria
1 tl kanelia
Vuoan voiteluun nokare margariinia ja korppujauhoja.
Näin valmistat:
1) Voitele ja korppujauhota vuoka.
2) Valmista raparperihilloke:
Kuori ja paloittele raparperin varret.
Kiehauta raparperipaloja hillosokerissa niin kauan, että rapaperit hieman pehmenevät.
Valuta ylimääräinen neste pois.
Sekoita joukkoon kaneli.
3) Valmista taikina:
Vatkaa huoneen lämpöinen voi/margariini vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen, välissä hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.
Sekoita jauhoseos margariini-sokerivaahtoon.
4) Kokoa kakku vuokaan:
Levitä rengasvuoan pohjalle puolet taikinasta.
Levitä rapaperihilloke ja päällimmäiseksi loput taikinasta.
Vedä veitsellä tai nostele/painele taikinaa haarukalla kakun ympäri - näin kakku raidottuu.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla; kun taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
Anna kakun jäähtyä ennen kakun kumoamista.
Raparperiraitakakun makuista viikonloppua!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi voi miten herkullisen näköstä. Tulee vähän pistos, kun ei oo leiponu pitkään aikaan mitään. Toisaalta kun kysyin mieheltä just, että haluatko raparperikakkua, tuli reipas EI -vastaus ;D Tää johtuu siitä, että tein viime vuonna ison määrän raparperihilloa, jota syötiin talven aikana pois. Mies sai siitä kammon raparperiin ja huomauttaa heti jo siitä, jos olen ostanu raparperinmakusta jukurttia kaappiin ;D
VastaaPoistaKiitos, Sartsa, herkullista oli! Raparperiyliannostus - ehkäpä ensi kesänä taas maistuu :D
PoistaMinä tein tänään juuri raparperi-juomaa sekä raparperikiisseliä...toisissa raparpereissa oli valtavat lehdet jo. Noihin sain isoimmat raparperit käytettyä, niin toiset saa taas kasvaa :)
VastaaPoistaNo tuotahan pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi, Satu <3 Aurinkoisia kesäpäiviä!
PoistaOi mikä herkku. Raparperi on niin mun suosikkini, nykyään ei meillä ole pihassa raparperia, aina ennen on ollut! mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi, Leena! Minä niin ilahduin, kuinka mahtavasti meidän raparperi tänä kesänä kasvaa. Aurinkoisia päiviä sinulle <3
PoistaHerkullisen näköinen kakku. Täytyypä kokoilla,
VastaaPoistaKiitos, Sylvi! Mukavaa viikonloppua!
PoistaOnpa herkullisen näköinen!
VastaaPoistaKiitos, Kuvakehrääjä! Mukavaa viikonloppua!
Poista