perjantai 21. kesäkuuta 2019
Juhlistetaan kesää raparperikiisselillä
Viime kesänä löysin muutamaa reseptiä testattuani täydellisen raparperikiisselin ohjeen Dan Sukkerin sivuilta. Tällä ohjeella kiisselin koostumus on täydellinen ja makeus juuri sopiva.
Raparperikiisseli (n. 10 annosta)
Tarvitset kiisseliin
1 l raparperipaloja
1 ½ l vettä
runsas 1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja
Koristeeksi pursotin vaniljasokerilla ja kanelilla maustettua kermavaahtoa.
Ohjeen mukaan koristeeksi voit käyttää mansikoita, DanSukker Kanelisokeria, Dansukker Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
1. Pilko huuhdotut raparperin varret. Kiehauta raparperipalat talous- ja fariinisokerilla maustetussa vedessä.
2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kaataen, hyvin sekoittaen kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa.
3. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoslaseihin. Jäähdytä kylmäksi. Koristele annos.
GastroMax santoku-veitsi on suosikkiveitseni; terässä on sopivasti pituutta, leikkaa hyvin ja terässä olevien kolojen ansiosta leikattavat raaka-aineet eivät jää terään kiinni.
Hyvää juhannusta!
Tervetuloa seuraamaan blogiani myös instagramissa KLIK.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvältä näyttää! Yhden kerran olen keittänyt raparperikiisseliä tänä kesänä tuoreista raparpereistä. Tosin taitaa olla vielä pakastimessa viime vuotisiakin. Pitäisi taas keittää kiisseliä tai jotain muuta :)
VastaaPoistaHyvää oli - kaikki on syöty :) Tee niistä pakkasessa olevista vaikka hilloa, jos ei meinaa tulla käytetyksi. Sitä sitten paahtoleivän tai letun päälle - nam! Aurinkoista viikkoa sinulle, Sesse!
Poistajust,nakkelin pikkukupposen raparperi-kiisseliä,kuohukerman kanssa.
VastaaPoistatuota maustettu kermaa ,voisin kyllä kokeilla;)
(minä sihvilöin raparperit pois,sen verran sihtikurkku:)))))) olen,)
Minulla myös tuollainen veitsi ,ja silläpä pilkoin raparperit,hyvä veitsi,
Juhannus meni...
Oikein ihanaa ja aurinkoista kesää...
viimeiselle kesäkuun viikolle !
Voi sinua sihtikurkkua ;D Sekoitat vaan kovasti, niin muhentuu sinne sekaan. Eikö olekin ihan paras veitsi? Leikkaa tomaatistakin ihanan ohuita siivuja. Siinä se juhannus meni yhdessä hujauksessa. Lauantaina kulki Puolangalla (oltiin juhannuksena mökillä) sadekuuroja ja sunnuntaina oli sää kuin syksyllä; koleaa, tuulista ja sateista. Se on tämä Suomen suvi tällainen. Millaista lie säätä tästä eteenpäin ennustettu... Aurinkoista viikkoa sinulle, Liisa!
Poista