Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2018

Pentikin mustikkapiirakka


Löysin juhannuksen roadtripillä ihanan reseptikeittiöpyyhkeen Taidekeskus Pentikistä Tiimisjärveltä. Testasin reseptin ja vau, miten herkullinen mustikkapiirakka reseptillä tulikaan! Pakastimessa on vielä jonkin verran mustikoita ja kohta metsät ovat pullollaan kypsiä mustikoita, joten siispä pistin tuumasta toimeen.

PENTIKIN MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja


2 munaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa
50 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

200 g kermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
3-4 dl mustikoita


1. Vaahdota muna ja sokeri.

2. Lisää kerma ja sulatettu voi.

3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin eri kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan.

4. Levitä taikina piirakkavuokaan.

5. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada ja tasoittele piirakkataikinan päälle.

6. Ripottele mustikat piirakan päälle.

7. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mustikkapiirakka on nopea tehdä vaikkapa yllätysvieraille ja akuuttiin herkunnälkään. Ihanan lahjan saat tekemällä paketin Pentikin piirakkavuoasta ja reseptikeittiöpyyhkeestä. Keittiöpyyhkeen materiaali on 50% pellavaa, 50% puuvillaa, ja sen voi pestä koneessa 60 asteessa.

Mukavaa loppuviikkoa, mustikkasuut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!