tiistai 30. tammikuuta 2018

Lämmin maa-artisokkakeitto


Kaupan heviosastolla törmäsin Satokausikalenterissa tammikuun varastokasviksena esiteltyyn maa-artisokkaan. Nappasin pussin mukaan ja päätin loihtia siitä maukkaan keiton.

Maa-artisokkakeitto

Näistä se keitto syntyy:

n. 400 g maa-artisokkaa
3 isoa perunaa
2/3 osaa Koskenlaskijajuustoa
1 sipuli
mustapippuria
1 dl kuohukermaa


1. Keitä maa-artisokat kuorineen vedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Maa-artisokkien kuoriminen sujuu vaivatta, kun keität ne ensin kypsiksi.

2. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsiksi. Vinkki: Keitä perunat isohkossa kattilassa, koska tässä tehdään sosekeitto loppuun.

Mikäli edellisenä päivänä on jäänyt yli perunamuusia, niin voit käyttää sen oivallisesti tähän keittoon.

3. Kuori ja pilko sipuli perunoiden sekaan.

4. Kuori kypsät maa-artisokat ja laita kypsien perunapalojen sekaan. Tarkista vedenmäärä - vettä tulee olla niin, että perunat ja maa-artisokat peittyvät.

5. Laitan sekaan paloiteltu Koskenlaskija -juusto ja kuohukerma.

6. Lisää mustapippuria.

7. Kun Koskenlaskija -juusto on sulanut, soseuta keitto sauvasekoittimella.

Tarjoile vaalean leivän kanssa.

Kotiraati peukuttaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!