torstai 14. joulukuuta 2017

Kausiherkku: uunissa paahdetut kastanjat ja sitruunavoi



Satokausikalentirissa joulukuun kohdalla vinkattaan kokeilemaan ainakin klementtiiniä, persimonia, sweetietä, taatelia, palsternakkaa ja kastanjaa. Satokausikalenterista ja...


laatikkopinosta kastanjoita Prisman heviosastolla se ajatus sitten lähti.

Pikainen googletus, miten kastanjat paahdetaan ja tarjoillaan. Siitäpä sitten puoli kiloa kastanjoita pussiin ja puntarille sekä paketti karkeaa suolaa ostoskoriin.


PAAHDETUT KASTANJAT


Tarvitset

500 g kastanjoita (riittää neljälle hengelle)
karkeaa suolaa

Sitruunavoihin tarvitset

voita
sitruunanmehua



1. Huuhdo kastanjat ja kuivaa talouspaperilla.

2.Tee kaksi ristikkäistä viiltoa kastanjoiden suippoihin päihin. Käytä terävää veitseä, sillä kuori on sitkeä ja kova.


3. Peitä laakea uunivuoan pohja karkealla suolalla. "Istuta" kastanjat suolaan suippopää ylöspäin.
Suolan tarkoitus on pitää kastanjat pystyssä ja suola ei mausta kastanjoita.

4. Paahda uunissa noin 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kastanja on kypsä, kun kuori irtoaa helposti ja sisus tuntuu puristettaessa pehmeältä. Kypsyyden voit tarkistaa tikulla. Kypsyessä kastajoiden väri syvenee ja ne tuoksuvat pähkinäisiltä.

Kastanjat tarjoillaan mahdollisimman kuumina, sillä silloin sisempi kuoriosa irtoaa parhaiten - jäähtyessään kuori tarttuu uudelleen kiinni. Kastanjat kuoritaan sekä syödään sormin ja tarjotaan esimerkiksi sitruunavoin tai sitruunavalkosipulivoin kera.

Kypsä kastanja muistuttaa perunaa. Kypsyessään kastanjan tärkkelys hajoaa sokeriksi ja näin maku muuttuu makeaksi ja pähkinäiseksi.


Kohta on viikonloppu... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!