Sivut
▼
keskiviikko 6. joulukuuta 2017
Itsenäisyyspäivän kunniaksi mustikkakukkoa
Sinivalkoisissa väreissä ja itsenäisyyspäivän juhlatunnelmissa päätin tehdä suomalaista perinneruokaa herkulliseksi jälkiruuaksi.
Mustikkakukko tehdään vuokaa, taikina tehdään ruisjauhoista ja täytteeksi laitetaan mustikoita. Mustikkakukko tarjoillaan kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
MUSTIKKAKUKKO (Valion ohje)
Valmistusaineet
200 g Valio voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte
8 dl (400 g) pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
Tarjoiluun
2 dl Valio kuohukermaa (+ sokeria) tai vaniljakastiketta
Mustikkakukko valmistuu näin:
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
3. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
4.Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan.
5. Aseta jääkaapissa ollut taikinakansi päälle.
6. Paista 200 asteessa n. 40 min.
Tarjoa lämpimänä kermavaahdon tai valniljakastikkeen kanssa.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!