keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivän kunniaksi mustikkakukkoa


Sinivalkoisissa väreissä ja itsenäisyyspäivän juhlatunnelmissa päätin tehdä suomalaista perinneruokaa herkulliseksi jälkiruuaksi.

Mustikkakukko tehdään vuokaa, taikina tehdään ruisjauhoista ja täytteeksi laitetaan mustikoita. Mustikkakukko tarjoillaan kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.


MUSTIKKAKUKKO (Valion ohje)


Valmistusaineet

200 g Valio voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte

8 dl (400 g) pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja

Tarjoiluun


2 dl Valio kuohukermaa (+ sokeria) tai vaniljakastiketta

Mustikkakukko valmistuu näin:

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.

3. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.


4.Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan.


5. Aseta jääkaapissa ollut taikinakansi päälle.

6. Paista 200 asteessa n. 40 min.

Tarjoa lämpimänä kermavaahdon tai valniljakastikkeen kanssa.


Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!