Sivut
▼
sunnuntai 26. marraskuuta 2017
Banaani-pähkinäjoulupuuro
Viime viikolla kokoontui Variskankaan Marttojen hallitus suunnittelemaan kevään 2018 marttailtoja. Ideoita riitti ja kevätkaudella ohjelmassa on jokaiselle jotain - kulttuuria, kädentaitoja, ruokakurssia, puutarhanhoitoa...
Puheenjohtajaan oli iskenyt supermarttailu ja hän oli laittanut supertarjoilun. Naureskellen kertoi tekevänsä ihmiskokeita ja kokeili uusia reseptejä :D Kaikki reseptit todettiin erinomaisiksi!
Ihastuimme banaani-pähkinäjoulupuuroon! Ja sitäpä olikin tehtävä heti viikonloppuna. Ohje on Valion.
Banaani-pähkinäpuuro (Valio)
n. 1 litra valmista riisipuuroa
2 1/2 dl Valio Vanilla vaniljakastiketta
70 g pekaanipähkinöitä (tulee hyvää myös ilman pähkinöitä)
1 tl kanelia
1-2 banaania
vaahterasiirappia
Kuumenna uuni 225 asteeseen, kiertoilmauuni 200 asteeseen.
Sekoita puuron joukkoon vaniljakastike, rouhitut pähkinät ja kaneli. Laita uunivuokaan.
Leikkaa banaani pitkittäin n. 0,5 cm:n paksuiksi viipaleiksi ja asettele ne puuron päälle.
Paista uunipuuroa uunin keski-/yläosassa 20 min, kunnes banaanit ovat paistuneet ovat paistuneet pinnalta.
Tarjoile vaahterasiirapin kanssa jälkiruokana tai välipalana. Maistuu myös ilman vaahterasiirappia.
Teini kommentoi puuron olevan 5/5 ja sen on paljon se! :D
Tässä pari vinkkiä riisipuuron tekemiseen:
Teen riisipuuron aina haudutuskattilassa. Haudutuskattilassa puuron tekeminen on helppoakin helpompaa! Ei tarvitse kytätä kattilan äärellä, eikä puuro pohjaudu.
Jos et ole vielä kokeillut Valion Kiehu -maitojuoma, niin nyt on aika! Tästä puuron tekeminen sujuu, koska tämä ei pala helposti kattilan pohjaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!