Sivut
▼
tiistai 10. lokakuuta 2017
Variskankaan Marttojen marttaillassa puhuttiin potuista ja valmistettiin pottuherkkuja :)
Pidimme eilen Taitoavain I opintoihimme liittyen Parasta perunasta arkeen & juhlaan -koulutuksen.
Illan suunnittelu tehtiin ajan hengen mukaisesti whatsup -viestein. Ennen koulutuksen alkua menimme tekemään ennakkovalmisteluja; valmistamaan perunamuusin muffinsseihin, viipaloimaan perunat pizzaan, tekemään pizzataikinan kohoamaan ja laittamaan raaka-aineet valmiiksi eri työpisteisiin.
Illan teoriaosuudessa esittelimme Marttojen Parasta perunasta arkeen & juhlaan -ohjekirjasen ja kerroimme mm. perunoiden keittämisen salat, perunan ravintosisällöt ja esittelimme eri perunalajikkeita.
Teoriaosuuden jälkeen Martat suuntasivat keittiön puolelle ja valmistivat ryhmissä illan tarjottavat:
pieniä perunalettuja ja lohimoussea (ohjekirjasen savusiikamoussea mukaillen, koska savusiikaa ei saatu),
perunapizzaa ja
sitruuna-perunamuffinsseja savulohen kera.
Jälkiruokana oli Pirjon tekemää peruna-suklaakakkua.
Illan tarjoilu sai paljon kehuja ja totesimme, että näitä tehdään kotona vielä uudestaan!
Illan teemailta sattui varsin hauskasti samalle päivälle, kun postissa tuli Martat -lehti...
ja lehdessä on kolmen aukeaman verran asiaa perunasta ja juuri tuosta käyttämästämme Parasta perunasta arkeen & juhlaan -kirjasesta!
Blogiini on tulossa siis jatkossa myös näitä perunaherkkuohjeita :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!