Sivut
▼
tiistai 24. lokakuuta 2017
Perunapizza
Kerroin taannoin Taitoavain opintoihimme liittyen Variskankaan Martoille Parasta perunasta arkeen & juhlaan -koulutuksen. Puhuimme siis potuista ja valmistimme perunaruokia. Lupasin laittaa koulutuksessa tehtyjen ruokien ohjeita tänne blogiini. Tässä on nyt ensimmäinen ohje, erinomainen ja erilainen perunaruokaohje: perunapizza!
Perunapizza voi ensituntumalta herkimpiä pizzanystäviä pikkuisen mietityttää, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä tämä on todella hyvän makuinen pizza! Ohje on Marttojen Parasta perunasta arkeen & juhlaan -koulutuksessa jakamastamme ohjekirjasesta. Ohje löytyy myös Martat.fi sivuilta.
Perunapizzan voi syödä sellaisenaan, kevyen keiton tai salaatin kanssa.
PERUNAPIZZA
Pizzataikinaan tarvitset:
2 dl vettä
20 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täytteeseen tarvitset:
6 keskikokoista perunaa
suolaa
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
noin 1 dl juustoraastetta (50 g)
1 rkl tuoretta rosmariinia (huom. kuivattukin rosmariini käy -testattu on)
rouhittua mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
Valmista ensin pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Kauli tai taputtele käsin taikinasta leivinpaperin päälle ohut, uunipellin kokoinen levy tai 2–3 pyöreää tai pitkäomaista pitsaa.
Anna levyn kohota pellillä liinan alla n. 20 min.
Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät uunissa.
Kuori ja viipaloi myös punasipuli ja hienonna valkosipuli.
Levitä pohjan päälle ohut kerros smetanaa ja juustoraastetta.
Asettele päälle perunaviipaleet, ripottele päälle hiukan suolaa.
Levitä perunoiden päälle punasipulirenkaat ja valkosipulisilppu.
Ripottele päälle rosmariinia ja mustapippuria. Valuta päälle hunajaa.
Paista pizzaa uunissa 225°C noin 15 minuuttia.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!