Sivut

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Herkullinen omena-kaurapaistos!


Sain tänään sankollisen omenoita ja ensimmäisenä täytyi tietenkin tehdä omenakaurapaistosta! Ja ups, tulipa herkullista!

Omena-kaurapaistos

voita
happamia omenoita (jos omenat ovat kirpeitä, laita sekaan 1-2 makeaa omenaa)
2-3 tl kanelia
0,5 dl hienoa sokeria

Kaurakuorrute:
100 g voita
2 dl isoja kaurahiutaleita (tavalliset kaurapuurohiutaleet käy myös)
reilu 1 dl mantelirouhetta
3 rkl DanSukker Cane Syrup ruokosokerisiirappia
5 rkl hienoa sokeria
kanelia


1. Kuori ja pilko omenia paistin pannulle niin, että pannun pohja peittyy. Kuullota voissa. Nosta paistinpannu liedeltä ja tee kuorrute.


2. Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon kaurahiutaleet, mantelirouhe, sokerit ja ripsottele joukkoon hieman kanelia. Sekoita.

3. Laita kuullotetut omanapalat uunivuoan pohjalle. Levitä kaurakuorrute tasaisesti omenapalojen päälle.


4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla niin, että kaurakuorrute on hieman ruskistunut eli noin 15 min. Seuraa kypsimistä!


Herkullista!

Huomenna on Variskankaan Marttojen marttailta. Me Taitoavain I opiskelijat pidämme Parasta perunasta arkeen & juhlaan -koulutuksen eli huomenna puhutaan potuista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!