perjantai 8. syyskuuta 2017

Marttailua keittiössä: kinkkukesäkurpitsakastike riisille tai pastalle


Innostuin muutama kesä sitten oman puutarhan saatuani kesäkurpitsoiden kasvatuksesta. Ensimmäisen kesän sato oli erittäin runsas, jopa hurja. Kesäkurpitsoita oli ns. silmät ja suut täyteen. Maltillisempiakin kesäkurpitsa vuosia on ollut myös, kuten viime kesä. Tämän kesän kesäkurpitsasato on jotain siltä väliltä.

Tein tässä päivälliseksi kinkkukesäkurpitsakastiketta ja riisiä. Kinkkukesäkurpitsakastikkeen reseptin olemme kehittelleet äitini kanssa.

KINKKUKESÄKURPITSAKASTIKE


Näistä raaka-aineista se syntyy:

n. 150 g Snellmannin palvikinkkua
1 kesäkurpitsa
2 dl Flora 15 % ruokakermaa
rypsiöljyä
mustapippuria
1 sipuli
pala purjoa


1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa.

2. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Halkaise, huuhtele ja viipaloi pala purjoa. Jos sinulla on purjoviipaleita pakkasessa, niin sulata ne käyttämällä lämpimän vesihanan alla ja kuivaa viipaleet talouspaperiin. Näin kastikkeeseen ei tule sulamisvettä ja kastikkeesta ei tule "litkua".

4. Paloittele savukinkku tikuiksi tai suikaleiksi.

5. Kuullota sipulia ja purjoa öljytilkassa wokki- tai paistinpannulla. Lisää kesäkurpitsapalat ja palvikinkkusuikaleet.


5. Lisää ruokakerma. Kiehuttele niin, että kerma sakenee sekä sipulit ja kesäkurpitsat hieman pehmenevät. Palvikinkku on kypsää, joten sen tarvitsee vain lämmetä.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Riisinä käytin Uncle Ben´s täysjyväriisiä - maukasta riisiä ja keittoaika on vain 10 minuuttia!


Kotiraati suosittelee! :)

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!