keskiviikko 30. elokuuta 2017
Villiruokaviikon herkkuhetki - mustikkahyve
Tällä viikolla (28.8. - 3.9.2017) vietetään Kainuussa Villiruokaviikkoa. Viikon pääjärjestäjät ovat Arktiset Aromit ry, Kainuun maa- ja kotitalousnaiset ja Wild Taiga. Villiruokaviikko on osa Kainuun ELY-keskuksen rahoittamaa Arktiset Aromit ry:n Kainuun luonnontuotealan kehittämishanketta (KALKE).
Kainuun villiruokatapahtumaan osallistuvissa ravintoloissa ja -kahviloissa on tarjolla villiruokaa - luonnossa vapaasti kasvaneista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Villiruokaa ovat hunaja, pakuri, riistaeläimet, poro, järvikala, luonnonmarjat, metsäsienet, yrtit ja mahla. Hortoilu on trendikästä ja niin ovat villivihannekset ja -yrtit tulleet ruokalautasillemme.
Mukana villiruokaviikolla ovat:
Cafe Torilla, Torikatu 22, Kuhmo
Hiljaisen Kansan Niittykahvila, Viitostie 547, Suomussalmi
Jalonhelmi, Jalonkaarre 1, Suomussalmi
Kahvi- ja ruokaravintola Kultainen Kukko, Kauppakatu 4, Suomussalmi
Kahvila Murunen, Kauppakatu 7, Kajaani
Kahvila Ravintola Seurahuone, Kauppakatu 7, Suomussalmi
Lounaskahvila Kesia, Hyryntie 29, Hyrynsalmi
Lounaskahvila-konditoria Ämmän Herkkusuu, Jalonkaarre 3, Suomussalmi
Restaurant Herkkusepät, Keskuskatu 12, Sotkamo
Teehuone Tsaikka, Kauppakatu 3, Kajaani
Kainuun villiruokaviikosta innostuneena tutkin Arktiset Aromit ry:n nettisivuja ja löysin sieltä reseptin, jota oli kokeiltava heti. Mustikkahyveeseen laitetaan talkkunajauhoja. Olinkin ostanut Rantalan perinteistä savolaista "talakkunoo" juuri viime viikonloppuna Kuopion sadonkorjuumarkkinoilla käydessämme.
MUSTIKKAHYVE
2,5 dl mustikoita
2 rkl hedelmäsokeria
1,5 rkl talkkunajauhoja
1 dl maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1. Soseuta mustikat sokerin kanssa.
2. Lisää talkkuna ja maitorahka.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tein ohjeen heti kaksinkertaisena, koska otan tätä huomenna töihin lounaalle. Helppo ja nopea tehdä vaikka aamu- tai iltapalaksi. Kotiraati suosittelee lämpimästi :)
Nyt kaikki viettämään Villiruokaviikkoa tekemällä mustikkahyvettä ja käymällä Villiruokatapahtumassa mukana olevissa ravintoloissa ja kahviloissa maistelemassa tarjolla olevia villiruokia!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!